ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ – Η ΜΕΓΑΛΗ «ΜΠΙΖΝΑ»!

Photo by Skitterphoto on Pexels.com

Μεγάλη «μπίζνα» ο πόλεμος! Όσο μεγαλύτερη καταστροφή, τόσο μεγαλύτερα είναι τα κέρδη! Τα περί «πατρίδας», «ελευθερίας», «δημοκρατίας» και λοιπές εύηχες λέξεις-έννοιες που στο όνομά τους πάντα διεξάγεται κάθε πόλεμος περνούν σε δεύτερη μοίρα ή αν θέλετε  είναι για τους αφελείς στην καλύτερη περίπτωση! Ή αν θέλετε είναι το πρόσχημα!

Οι πόλεμοι απλά «γκρεμίζουν»∙ κι αφού ό,τι γκρεμίζεται «ξαναχτίζεται», μετά τα στρατιωτικά επιτελεία στα πεδία  του ολέθρου, πιάνουν δουλειά οι «εργολάβοι»!  Αυτοί αναλαμβάνουν πλέον να υλοποιήσουν τις «εργολαβίες»! Σταθερό και σίγουρο μέσο πλουτισμού διαχρονικά για άτομα και κράτη.

Μέχρι τότε   το «προϊόν» του πολέμου είναι άκρως δελεαστικό και πρέπει να καταναλωθεί. Στην εποχή της «εικόνας» και της απόλυτης «προπαγάνδας», η φρίκη καταναλώνεται ακόρεστα προκειμένου να αιτιολογηθεί όλη αυτή  η παράνοια.

Το «γκρέμισμα» κι η «κατεδάφιση» γίνεται θεαματικά με διάφορα μέσα που ικανοποιούν το θανατολάγνο κοινό. Σε «αργή» κίνηση θα την απολαύσει το τηλεοπτικό κοινό, όπως απολαμβάνει το γκολ του Ρονάλντο. Το «κτίσιμο» που θα ακολουθήσει κατόπιν θα γίνει με «τάξη» με τρόπο απολύτως «τεχνοκρατικό» και μόλις στεγνώσουν τα δάκρυα για τα μόνιμα και διαχρονικά θύματα των πολέμων, τα «κοράκια» θα ορμήσουν στο αποσυνθεμένο πτώμα για να μην μολύνει το περιβάλλον και θα στήσουν τη δική τους «γιορτή», το δικό τους «πανηγύρι», το τρόπαιό τους τελοσπάντων. Όταν βέβαια γλεντούν τα «λιοντάρια» το κουφάρι, δίπλα παραμονεύουν οι «ύαινες» να τσιμπήσουν κι αυτές έναν «μεζέ» μόλις χορτάσουν τα «λιοντάρια» και πάνε για να χωνέψουν!

Εκπληκτικές και οι «ανταποκρίσεις»! Από το Βερολίνο, την Μόσχα, την Ουάσιγκτον! Απολύτως «αντικειμενικές» και «κατατοπιστικές» βέβαια υποτίθεται ότι κατατοπίζουν το «κοινό» που βαρέθηκε από τα ριάλιτι και είπε να το «αλλάξει» για λίγο το ρεπερτόριο!

Μια «ιστορία» τόσο σταθερά επαναλαμβανόμενη που εντούτοις βάζει τους «θεατές» του πολέμου να παίρνουν θέση και να ψάχνουν τους «καλούς» ή τους «κακούς» της υπόθεσης! Κανείς πόλεμος δεν έγινε και δεν γίνεται για «πατρίδες» και «έθνη» και «λάβαρα». Ούτε καν για κάποια «ωραία Ελένη» που την διεκδικεί ο απατηθείς σύζυγός της. Ο πόλεμος επινοήθηκε για να ικανοποιεί τις ανθρώπινες ματαιοδοξίες και μόνο. Αυτοί που τον διατάσσουν είναι οι τελευταίοι που θα πληρώσουν το τίμημά του.

Ζούμε μέρες φρίκης, όπου τα γεγονότα γκρεμίζουν τον «μύθο» της «προόδου» και του δήθεν εξελιγμένου όντος. Μετά την τηλεθέαση του πολέμου βαθιά χωμένοι στον καναπέ μας, όπου χωριζόμαστε σε «Ουκρανούς» και «Ρώσους» ωσάν να πρόκειται για το ντέρμπι των «αιωνίων», την επόμενη ημέρα θα είμαστε έτοιμοι να «αναλύσουμε» -βάσει της τηλεοπτικής επιμόρφωσης- αλλά και να εξηγήσουμε τα πάντα τεκμήριο του πόσο «ειδήμονες» γίναμε (και) σε αυτό!

Ωστόσο, η μεγάλη «μπίζνα» εξελίσσεται…

Θα δείτε πως (και) αυτός ο πόλεμος θα φέρει κέρδη –πολλά κέρδη- σε όλες τις πλευρές που τώρα παριστάνουν τους «γενναίους»! θύματά τους ως συνήθως οι απλοί άνθρωποι, οι άμαχοι και οι «εύπιστοι» σε αρχές και αξίες!

Ο πόλεμος ήταν, είναι και θα είναι ΜΠΙΖΝΑ!


Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Σχολιάστε