Χρήστος Τσαντής

DSCN1723

Ο Χρήστος Τσαντής είναι συγγραφέας – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς. Σπούδασε «Συμβουλευτική και Ψυχολογία» και έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημ. Γραφή και Αυτογνωσία», «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία» και «Κινηματογραφοθεραπεία». Είναι συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας στα Χανιά από το 2016.
Συντόνισε πρόσφατα:
-Ομάδα δημιουργικής γραφής στο ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη»
-Ομάδες μαθητών από σχολεία των Χανίων και του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS.
Έχει συντονίσει τμήμα στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θερινά Σχολεία 2019» της Γ.Γ. Νέας Γενιάς του ΥΠΕΠΘ. Eισαγωγικό βιωματικό εργαστήρι το 2018 και το 2019 σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Αγιάς.
Ήταν εισηγητής σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Ήταν εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει με τίτλο: «Από τη θεωρία στην πράξη με περιηγητή ένα βιβλίο», στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρητικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με θέμα: «Η λογοτεχνία στη σύγχρονη Κρήτη», καθώς και σε πρόσφατο Συνέδριο για τον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργάνωσε η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.
Έργα του έχουν αξιοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Κυκλοφορούν μέχρι σήμερα 10 βιβλία του και έχει επιμεληθεί λογοτεχνικά 114 ακόμα τίτλους άλλων συγγραφέων.

email επικοινωνίας: ekd.radamanthys@gmail.com,

Τηλ.: 6983 091058

Έργα του που έχουν εκδοθεί:

  1. «Με βάρκα το ταξίδι«, μυθιστόρημα, 2007

2. «Το πηγάδι«, μυθιστόρημα, 2008

3. «Φάρος«, νουβέλα, 2012

4. «Κόκκινο Τριαντάφυλλο«, ποιήματα, 2014

5. «Migozarad – Στην εποχή των υπερπολιτισμένων πιθήκων«, νουβέλα, 2017, 2η έκδοση 2020, Εκδόσεις Ραδάμανθυς

6. «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης«, νουβέλα, 2013 – 3η έκδοση, 2018, Εκδόσεις Ραδάμανθυς

7. «Καθρεφτίσματα – Από τη Γερμανία και την ΕΣΣΔ του μεσοπολέμου, στην Ευρώπη του 21ου αιώνα«, δοκίμιο ιστορίας, 2018, Εκδόσεις Ραδάμανθυς

8. «Νίκος Καζαντζάκης – Ένα πουλί πάνω από την άβυσσο», δοκίμιο, 2020, Εκδόσεις Ραδάμανθυς

9. «Το Ελληνικό Ζήτημα και οι Μεγάλες Δυνα΄μεις, πριν και μετά το 1821. Μέσα από ιστορικές πηγές και ντοκουμέντα», δοκίμιο 2022, Εκδόσεις Ραδάμανθυς

10. «Οι ξένοι ανταποκριτές για τη Μικρασιατική Εκστρατεία», δοκίμιο 2022, Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Δείτε ΕΔΩ για παραγγελίες των βιβλίων


-Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων της ιστοσελίδας σε ηλεκτρονικά μέσα, αρκεί να αναφέρεται η πηγή. Για έντυπες αναδημοσιεύσεις, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s