«Επιμηθέας», του Χαράλαμπου Μαγουλά – βιβλιοπαρουσίαση στην Αθήνα

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 7.30 μ.μ.
Zatopek book cafe
Π. Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα 176 76

Το θεατρικό έργο του Χαράλαμπου Μαγουλά, ¨Επιμηθέας» θα παρουσιάσουν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, στο Zatopek book cafe, στην Καλλιθέα. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, στις 7:30 το απόγευμα.

Για το θεατρικό έργο θα μιλήσουν:
Αλέξης Αλάτσης: σκηνοθέτης, μεταφραστής
Αλέκος Λούντζης: συγγραφέας
& ο συγγραφέας του βιβλίου Χαράλαμπος Μαγουλάς

Αποσπάσματα από το έργο θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί:
Ελένη Ζαραφίδου
Ιερώνυμος Καλετσάνος
Βαλάντης Φράγκος

Ο Χαράλαμπος Μαγουλάς γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία στην Αθήνα και Επιστήμες της Γλώσσας στη Γαλλία. Διδάσκει στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας.

Σχέδια και προμετωπίδα: Απόστολος Πλαχούρης

«Η εξουσία είναι πιο αφροδισιακή από το χρήμα και την ιδιοκτησία. Δεν είναι μόνο η εξουσία πάνω σε κοινωνίες και ομάδες. Είναι η εξουσία πάνω στον δίπλα μας, σ’ αυτόν που θα τύχει να σταθεί στον ίδιο τόπο με εμάς. Τον καθημερινό μας φίλο, τον σύντροφο, τον αγαπημένο. Δεν θέλουμε να τον εκμηδενίσουμε, θέλουμε να τον ελέγχουμε, να γνωρίζουμε τι κάνει και τι σκέπτεται και, αν είναι δυνατόν, να σκέπτεται αυτό που θέλουμε εμείς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κακό από αυτό στον άνθρωπο. Ίσως μόνο το ότι δεν το συνειδητοποιεί και ότι πιστεύει πως δεν έχει την αρρώστια της εξουσίας. Είναι χειρότερη και από την απληστία. […] Τι μένει για να απομείνει; Η ελπίδα. Ακόμα και όταν αυτή τσακίζεται από τα ίδια τα πράγματα, πάλι υπάρχει. Γιατί στο βάθος δεν ελπίζουμε στα πράγματα, ελπίζουμε στην ελπίδα. Όταν κάποιος λέει ότι έχει χάσει την ελπίδα του, τότε στ’ αλήθεια δεν την έχει χάσει. Αν την έχεις, δεν τη χάνεις ποτέ. Πρέπει να γεννηθείς χωρίς αυτή για να μην την έχεις. Βλέπεις ανθρώπους ρημαγμένους από τη μοίρα και δεν κινούνται. Περιμένουν με τα χέρια σταυρωμένα. Γιατί έχουν ελπίδα.  Μέγιστη αδράνεια η ελπίδα. […] Δεν ελπίζεις να σωθείς, αλλά να φτάσεις στο σημείο να ελπίζεις. Και πάλι δεν έχεις κάτι να κάνεις, μόνο να αφεθείς στη στοργική της απάτη. Ανάθεμα σε αυτόν που καλλιέργησε την ελπίδα στο άνθρωπο. Με αυτή τον ελέγχει. Με αυτή τον κρατά ακίνητο. Είναι το μέσο για την εξουσία. Είναι πιο αισχρή και από την απληστία. Σίγουρα είναι εφάμιλλη της εξουσίας. Είναι ο τρόπος της».

Δείτε ΕΔΩ για παραγγελίες του βιβλίου

ή καλέστε στο 6983 091058


Δείτε εδώ τη συζήτηση του Χαράλαμπου Μαγουλά με τη Γωγώ Καλληδονάκη, ¨Στο κόκκινο», στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης για παραγγελίες του βιβλίου


Συζήτηση με τον Χαράλαμπο Μαγουλά για τα θεατρικά έργα «Επιμηθέας» & «Μετά την πρόβα»:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s