«ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΑΘΙΑ»: ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΛΗΣΙΔΗ – ΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το θεατρικό έργο, Νεραντζάκι με Αγκάθια που έχει βασιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Βαγιωνή, μας βάζει μέσα στο μυαλό μιας γυναίκας, που αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας τα οποία επιδρούν καταλυτικά στην καθημερινότητά της και στη σχέση της με το άλλο φύλο. Παρακολουθούμε την αγωνιώδη εσωτερική της πάλη, καθώς αναζητά τον ίδιο της εαυτό ούσα χαμένη και εγκλωβισμένη πίσω από μάσκες και διάφορους ρόλους.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Πρόκειται για μια επιτυχημένη κατά τη γνώμη μου μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Γιώργου Βαγιωνή στο θεατρικό σανίδι, καθώς καταφέρνει όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να τονίσει τα φλέγοντα θέματα της προβληματικής του βιβλίου με κυριότερο την οικουμενική και πανανθρώπινη αναζήτηση της αγάπης αλλά και την αποκάλυψη της τρωτότητας και της ευαλωτότητας του ατόμου καθώς και την διαχείριση του τραύματος, του φόβου και της ματαίωσης, κάτω από το σκοτεινό πέπλο μιας ψυχικής εκτροπής ή και όχι.

Όλο αυτό επιτυγχάνεται με μια γρήγορη πλοκή και εναλλαγή χρόνων και καταστάσεων στο όριο ενός σχήματος συνδεδεμένου-ασύνδετου, υποδηλώνοντας τελικά αυτήν ακριβώς τη συσχέτιση, την αλληλουχία, τον επηρεασμό, την ευθύνη αλλά και την ουσιαστική ανάγκη παρέμβασης κοινωνίας, θεσμών και ατόμου για επαγρύπνηση περιφρούρηση, απενοχοποίηση και θεραπεία, με βασικό όπλο τη γνώση.

Μπράβο στην Πειραματική Θεατρική Σκηνή «Ραδάμανθυς».

Κατερίνα Φραγκάκη

Εξαιρετική δουλειά! Από τις ωραιότερες που έχουν ανέβει στα Χανιά.

Ιωσήφ Αλυγιζάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

«Νερατζάκι με αγκάθια» Πόσο τυχερή αυτή πόλη που έχει τόσα κόσμο που αγαπάει το θέατρο και έχει και υπέροχα ταλαντούχα άτομα να την υπηρετούν! Χριστίνα Βεριβάκη, Φωτεινή Καπνισάκη, Νίκος Δεσποτάκης, πολλά πολλά συγχαρητήρια για όσα μας προσφέρατε, για όσα προσφέρατε στις ταλαιπωρημένες ψυχές αυτού του σκληρού και στιγμές, απάνθρωπου κόσμου, για την επανακινητοποίηση των συναισθημάτων μας, την υπενθύμιση των ευθυνών μας απέναντι σε ότι στραβό και κακοποιητικό βλέπουμε να λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας, για το γεγονός ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε πάντα δυνατοί κ ότι είναι καλό (απαραίτητο ίσως…) να ζητάμε βοήθεια και φυσικά που είχατε το θάρρος να μιλήσετε για ένα θέμα που , δυστυχώς, είναι ακόμα ταμπού στην δύσμοιρη ελληνική κοινωνία που αρέσκεται να τα κρύβει όλα κάτω από το χαλί, αυτό της ψυχικής υγείας. Θα χρησιμοποιήσω μια πρόταση που είχε γράψει για την δική μας παράσταση μια πολύ καλή φίλη: «Ευαίσθητοι άνθρωποι, μην χάσετε αυτήν την παράσταση»!

Νίκος Μοτάκης

———————————————

Η Πειραματική Θεατρική Σκηνή Ραδάμανθυς, παρουσιάζει στο Θέατρο Δ. Βλησίδης, στις 28, 29, 30 Ιανουαρίου και στις 3, 4, 5 Φεβρουαρίου, στις 9.30 μ.μ., την θεατρική παράσταση «Νερατζάκι με Αγκάθια», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Βαγιωνή. Η διασκευή του βιβλίου για το θέατρο και η σκηνοθεσία έχει γίνει από τη Χριστίνα Βεριβάκη. Ερμηνεύουν: Φωτεινή Καπνισάκη, Νίκος Δεσποτάκης, Χριστίνα Βεριβάκη.

Συμμετέχουν με τα έργα τους οι εικαστικοί: Ομάδα Νηνεμία (Σταυρούλα Μαυροματάκη, Τάρα Γονίδη, Κατερίνα Παπαγιαννάκη, Τζέτα Δουλαβέρη), Φωτεινή Κατάκη, Ευτύχης Μαρακάκης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Τσαντής

Συντελεστές της παράστασης:

Πρωτότυπο κείμενο: Γεώργιος Βαγιωνής

Θεατρική μεταφορά, δραματουργία και σκηνοθεσία: Χριστίνα Βεριβάκη

Ερμηνεύουν: Φωτεινή Καπνισάκη, Νίκος Δεσποτάκης, Χριστίνα Βεριβάκη

Επεξεργασία ήχου: Ηλίας Βλαμάκης

Ήχος-φωτισμός: Νίκος Χαραλαμπόπουλος

Video Trailer: Γιάννης Κρομμυδάκης

Παραγωγή: Εκδόσεις Ραδάμανθυς

                                                                                            

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s