Εκδηλώσεις Μάιος – Ιούνιος 2022 – Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Με πολλές παρουσιάσεις βιβλίων θα υποδεχθούν το καλοκαίρι οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς. Ένα μέρος του προγράμματος των εκδηλώσεων για το δίμηνο Μάιος-Ιούνιος έχει οριστικοποιηθεί:

Photo by Pixabay on Pexels.com

ΜΑΪΟΣ 2022

Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού, συντονίζει η Χριστίνα Βεριβάκη, Πολυχώρος Ραδάμανθυς.

Είναι σε εξέλιξη το Εργαστήρι, ενώ υπάρχουν ακόμα θέσεις για συμμετοχές.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6976614193


9/5/2022, στις 7:30 μ.μ., Καφέ Αθέατον (Εμπορικό Κέντρο Ερμής, Μπονιαλή 11-19)

«Οι Ξένοι Ανταποκριτές για τη Μικρασιατική Εκστρατεία», συλλογικό έργο, επιμ. Χρήστος Τσαντής & Μάκης Πέτσας

Οι ξένοι ανταποκριτές της Ντέιλι Μέιλ, της Σικάγο Τριμπούνα, του Συνεταιρικού Τύπου (Λονδίνο), της Εφημερίδας της Γενεύης, των Τάιμς του Λονδίνου, της Ντέιλι Τέλεγκραφ, της Τορόντο Σταρ και του Ρόιτερς, μιλούν με στελέχη του ελληνικού στρατού και της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και με ανθρώπους του Κεμάλ, αναλύουν τα κοινωνικά, πολιτικά και στρατιωτικά δεδομένα και -εκ των πραγμάτων- φέρνουν στην επιφάνεια τις διεθνείς περιπλοκές, τις συγκρούσεις και τους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων, με επίκεντρο την περιοχή και το Ανατολικό Ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/oi-xenoi-antapokrites-gia-ti-mikrasiatiki-ekstrateia/


11/5/2022, στις 7 μ.μ., Πολιτιστικό Κέντρο Ταυρωνίτη

Κατερίνα Στεφανουδάκη, «Μάθημα Ζωής»

Μια ιστορία που θίγει με ευαισθησία τα ζητήματα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, δείχνοντας πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Ένα βιβλίο-παιδαγωγικό εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος και για τα ζητήματα της αποδοχής της διαφορετικότητας, της σχέσης με τον διαφορετικό άλλον.

Σχέδια – Εικονογράφηση: Κατερίνα Στεφανουδάκη

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/katerina-stefanoydaki-mathima-zois/


15/5/2022, στις 7:30, στον κήπο του EL TACO BUENO (Αγίας Παρασκευής 110, Χαλάνδρι) 

Δανάη Χορομίδου, «Ψυχόδραμα: Γίνομαι ο πλοηγός της ζωής μου. Η μέθοδος και η ουσία του Ψυχοδράματος για την προσωπική ανάπτυξη»

Τι είναι τελικά η «θεραπεία»; Αφορά την επίλυση προβλημάτων που κάποιος μπορεί να αναζητά έξω από αυτόν σε τεχνικές και «ειδικούς»  ή μήπως είναι περισσότερο μια προσωπική υπόθεση ανάληψης και ενσωμάτωσης του εαυτού; Τι σημαίνει και τι περιλαμβάνει, το «να γίνω ο πλοηγός της ζωής μου»; Πώς το ψυχόδραμα συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση;

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/danai-choromidoy-psychodrama-ginomai-o-ploigos-tis-zois-moy/


18/5/2022, στις 8 μ.μ., στην ΠΛΑΤΕΙΑ, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Δήμητρα Πενταράκη, «Ένας Δράκος Διαφορετικός»

Ένα παραμύθι που μιλά για την ΑΓΑΠΗ τον ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που είναι πάνω από κάθε αξία. Για όλες τις ηλικίες

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/dimitra-pentaraki-enas-drakos-diaforetikos/


20/5/2022, στις 7:30 Καφέ Le Jardin, Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου 

Μιχάλης Τζανάκης, «Άφωνοι Φόνοι – Υπόθεση Πολκ» και «Χώμα Κόκκινο»

Ο συγγραφέας προσεγγίζει τη μυθιστορηματική υπόθεση Πολκ με την ευθύνη ιστορικού ερευνητή, κρατώντας όμως αμείωτη την προσοχή του αναγνώστη στην πλοκή του έργου, από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/michalis-tzanakis-afonoi-fonoi-ypothesi-polk/

Δύο εθελοντικά ταξίδια σε χώρες της Αφρικής που μαστίζονται από την πείνα και τις αρρώστιες. Ταξίδια που αφυπνίζουν και κινητοποιούν εικόνες και καταστάσεις που συμβαίνουν δίπλα μας, αλλά σπάνια θα προκαλέσουν την προσοχή της κοινής γνώμης. Τα διηγήματα του Μιχάλη Τζανάκη, στιγμές και βιωματικές εμπειρίες που κατέγραψε σε αυτά τα οδοιπορικά, συγκλονίζουν και αφυπνίζουν. Τα κείμενά του μπορούν να αξιοποιηθούν από την εκπαιδευτική κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/michalis-tzanakis-choma-kokkino/


23/5/2022, στις 8 μ.μ., στον αυλή του Πόρτο Βενετσιάνο, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Κατερίνα Φραγκάκη, «Χειρώναξ»

Το «Χειρώναξ» είναι μια συλλογή από ποιήματα, με κοινό γνώρισμα το ότι επιχειρούν να εκφράσουν τα πάθη των προσωπικών μας επιλογών και την σχέση τους με την τύχη, αλλά και με την προσωπικότητά μας, υπό την έννοια του αν αλήθεια μας διαμορφώνουν ή τις διαμορφώνουμε. Επίσης, να αναδείξουν αυτή την μεγάλη αληθινά αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα σ’ αυτό που επιλέγουμε πολλές φορές να κάνουμε και σ’ αυτό που σκεφτόμαστε ή ονειρευόμαστε, ή ακόμα ακόμα επιθυμούμε και δεν το ομολογούμε.

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/katerina-fragkaki-cheironax/27/5/2022 – Πολυχώρος Ραδάμανθυς

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας στο πλαίσιο των Σεμιναρίων νέας τεχνοτροπίας καλλιτεχνικής δημιουργίας & διαγωνισμού «HANDIEDANCE», συντονίζουν: Χρήστος Τσαντής & Χριστίνα Βεριβάκη

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ, το ΚΔΑΠ Πλάτων Ξάνθης και η Λέσχη για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και με την υποστήριξη των Εκδόσεων ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ, του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών και της 2ης Δημοτικής Περιφέρειας του Δήμου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν να συμμετέχετε σε εκπαιδευτικές δράσεις γνωριμίας με έναν πρότυπο τρόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπου κάθε λογής δημιουργικό ταλέντο μπορεί να ενημερωθεί, να ανακαλύψει τις δυνατότητές του, να πειραματισθεί, να αναδειχθεί και να διακριθεί, κιόλα αυτά μαζί, μέσα σε 7 ημέρες.

Διαβάστε εδώ περισσότερα


30/5/2022, στις 7:30 μ.μ., στον αυλή του Πόρτο Βενετσιάνο, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Βιργινία Γυπάκη Αγριμάκη, «Η Φωτεινή της Αστράβης»

Ένα ταξίδι στα χνάρια της μνήμης, από την Κάσο, στη Ρουμανία, στην Αίγυπτο κι ύστερα στα Χανιά. Μια γυναίκα στη δίνη των Βαλκανικών Πολέμων, του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου. Μία συγκλονιστική, αληθινή, ιστορία που διέσωσε και κατέγραψε η Βιργινία Γυπάκη – Αγριμάκη: «Γράφω τώρα όσα θυμάμαι και όσα έζησα κοντά της. Γράφω ιστορίες και γεγονότα αληθινά ντυμένα με την αχλή του μύθου, καθώς έχουν περάσει από την γέννηση της 127 χρόνια! Ο ήλιος δύει… πρέπει να προλάβω…».

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/virginia-gypaki-agrimaki-i-foteini-tis-astravis/


ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

1/6/2022, 8:00 Καφέ Αθέατον (Εμπορικό Κέντρο Ερμής, Μπονιαλή 11-19)

Κυριάκος Στρατουδάκης, «Στο σύνορο της πόλης» 

Η νέα ποιητική συλλογή του Χανιώτη δημιουργού Κυριάκου Στρατουδάκη. 

Στο σύνορο του χειμώνα με την άνοιξη, ένας τύπος επισκέπτεται το σύνορο της πόλης με το άγνωστο. 

Μια πόλη ολόφωτη απ’ τη μία πλευρά και μια σκοτεινή θάλασσα από την άλλη…

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/kyriakos-stratoydakis-sto-synoro-tis-polis/


6/6/2022, στις 7:30 μ.μ., στον αυλή του Πόρτο Βενετσιάνο, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ανδρομάχη Χουρδάκη, «Φεύγουσα»

Η Ανδρομάχη Χουρδάκη στο θεατρικό έργο «Φεύγουσα» αξιοποιεί στοιχεία της μυθολογίας μας, της τελετουργίας των Ελευσινίων μυστηρίων, της Κρητικής Παράδοσης και της Χριστιανικής πίστης. Η δραματουργική σύνθεση με ολωσδιόλου άλλη ιδεολογική σκευή συναντιέται με τα autos sacramentales – θρησκευτικές αλληγορίες για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας – του Καλντερόν του ισπανικού χρυσού αιώνα. Η Φεύγουσα ως απόγονος του ιερού θήλεος στην υπαρξιακή της περιπέτεια, αντιμετωπίζει τις θλιβερές συνέπειες πανάρχαιου δόλου. Με το σώμα της ταξιδεύουν θεές και θνητές, διασώζοντας ιερά, κομίζοντας γνώση και θέτοντας ερωτήματα. Κι όλα αυτά η συγγραφέας επιλέγει να φανερωθούν στη γενέτειρά της Ελευσίνα και στην πατρική γη της, στη Δυτική Κρήτη, ρίχνοντας στους δύο τόπους το ημίφως του θρύλου κι  αφήνοντας εντέλει ανοιχτούς δρόμους πολλαπλής ερμηνείας για τη μοίρα της Φεύγουσας που αγαπά πάνω απ’ όλα την ελευθερία.

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/andromachi-choyrdaki-feygoysa/


25/5/2022, στις 7:30, Χώρος Τέχνης Χανίων, Παπαναστασίου 59, Χανιά

Μάρτυν Μπράουν, «Η Πολιτική της Λήθης. Νέα Ζηλανδία, Ελλάδα και Μ. Βρετανία στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάχη της Κρήτης – Μέση Ανατολή – Εμφύλιος», μετάφραση Μάκης Πέτσας 

Ο συγγραφέας πετυχαίνει, μέσα από την πολυετή και αναλυτική έρευνα αναρίθμητων στρατιωτικών και άλλων εγγράφων και ντοκουμέντων, να αποκρυπτογραφήσει την ουσία της σχέσης που αναπτύχθηκε στη διάρκεια του πολέμου ανάμεσα στη Ν. Ζηλανδία και την Ελλάδα. Μας δείχνει τη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στα ελληνικά και νεοζηλανδικά στρατεύματα σε όλα τα πολεμικά πεδία: Ηπειρωτική Ελλάδα, Κρήτη, Μέση Ανατολή, Ιταλία, Δεκεμβριανά, Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος.

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/martyn-mpraoyn-i-politiki-tis-lithis/


13/6/2022, στις 7:30 μ.μ., στον αυλή του Πόρτο Βενετσιάνο, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Κάρεν Μάρτιν, «Στον Χορό του Λαβύρινθου», μετάφραση: Ιωσήφ Αλυγιζάκης, επιμέλεια: Χρήστος Τσαντής

Η Κάρεν Μάρτιν αγαπά την Κρήτη και την έχει μελετήσει βαθιά. Με το μυθιστόρημά της, μας προσφέρει μία συναρπαστική βόλτα στην Ιστορία, στην εποχή της Μητριαρχίας στο νησί. Η πρωταγωνίστρια του έργου της, η Χρυσηίδα, ταξιδεύει στην Κρήτη, σε μία πορεία αυτογνωσίας. Εγκλωβίζεται σε μια σπηλιά, κι εκεί, απρόσμενα, θα κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στο χρόνο, τότε που λατρευόταν στο νησί η Μεγάλη Μητέρα. Η συγγραφέας, με λογοτεχνική μαεστρία, μας χαρίζει απίστευτες εικόνες και περιγραφές των τελετών και της καθημερινότητας της ζωής χιλιάδες χρόνια πριν. Παράλληλα όμως, η αφήγηση δεν χάνεται στον λαβύρινθο, αλλά βαστά το νήμα που οδηγεί ξανά στο φως… Ένα πραγματικά συναρπαστικό μυθιστόρημα.  

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/karen-martin-ston-choro-toy-lavyrinthoy/


17/6/2022. στις 8 μ.μ., στο Ηράκλειο

Μιχάλης Τζανάκης, «Άφωνοι Φόνοι- Υπόθεση Πολκ»


20/6/2022, στις 7:30 μ.μ., στον αυλή του Πόρτο Βενετσιάνο, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Θεοχάρης Φραγκιουδάκης, «Ανθρωποτοπωνύμια του Νομού Χανίων» 

Ένα έργο πραγματικός θησαυρός για την καταγωγή της ονομασίας τόπων και ονομάτων των ανθρώπων και της περιοχής του Νομού Χανίων. Μέσα από διεξοδική και πολυετή έρευνα ο Θεοχάρης Φραγκιουδάκης μας δίνει την ευκαιρία να δούμε την Ιστορία του τόπου μας με μία διαφορετική ματιά. Η 2η έκδοση του βιβλίου έρχεται σύντομα από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς.


22/6/2022, στο Μελιδόνι Ρεθύμνου

Γιώργος Παπακωνσταντής, «Κυματισμοί»

«Όνειρο είναι η ζωή, που κάθε μέρα πλάθεται.

Τη μια χαμογελάς, την άλλη κλαις κι ύστερα χάνεται».

Με αυτό τον στίχο μας εισάγει ο ποιητής Γιώργος Παπακωνσταντής στους Κυματισμούς του. 

«Ακροβατώντας στα ίχνη των σκέψεων,

αφήνω ακρογραφήματα!

Από τη σκέψη, στο χαρτί.

Μπορεί η σιωπή να είναι καλύτερη.

Καμιά φορά, ακούγονται καλύτερα όσοι σιωπούν»,

γράφει αντί προλόγου, στο πρώτο ποίημα της συλλογής, με τίτλο «Λέξεις στο χάος».

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/giorgos-papakonstantis-kymatismoi/


27/6/2022, στις 7:30 μ.μ., στον αυλή του Πόρτο Βενετσιάνο, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ειρηναίος Γαλανάκης, «Κείμενα από τη Γερμανία», επιμ. Χρήστος Τσαντής

Το συγκεκριμένο βιβλίο, μαζί με το έργο του «Επανάσταση των Συνειδήσεων», που επίσης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, συμπυκνώνουν σε μεγάλο βαθμό τη σκέψη του σπουδαίου αυτού ιεράρχη, κοινωνικού αγωνιστή και φιλοσόφου, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν και τη μεγάλη προσφορά του στο λαό και στον τόπο.

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/eirinaios-galanakis-keimena-apo-ti-germania/


29/6/2022, στις 7:30 μ.μ., στο καφέ Thea/tro, Θεσσαλονίκη

Αντώνης Νεδελκόπουλος, «Το τέλος του δρόμου»

1921 Μικρά Ασία – Πειραιάς – Θεσσαλονίκη

Μια νεαρή και φιλόδοξη δημοσιογράφος. Ένας πασίγνωστος οικονομικός παράγοντας της Θεσσαλονίκης, που ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η συνάντησή τους, στη δύση της ζωής του, ανοίγει το σκονισμένο κουτί των αναμνήσεων και γίνεται ο καμβάς για να ζωντανέψουν οι σταθμοί μιας πολυτάραχης, βγαλμένης από κινηματογραφική ταινία ζωής. Ένα περιπετειώδες οδοιπορικό, που ξεκινάει από την Καππαδοκία, στα βάθη της Ανατολίας, πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, και συνεχίζεται στις προσφυγουπόλεις του Πειραιά, στη φτωχή ηπειρωτική Ελλάδα, που πασχίζει να ορθοποδήσει στο Μεσοπόλεμο, πριν καταλήξει στην αγκαλιά της μεγάλης και σαγηνευτικής συνάμα προσφυγομάνας, της Θεσσαλονίκης, κι έπειτα, στη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης και στην προσπάθεια αναστήλωσης της ζωής αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/antonis-nedelkopoylos-to-telos-toy-dromoy/


Εκδόσεις Ραδάμανθυς
Photo by Pixabay on Pexels.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s