Ένας Δράκος Διαφορετικός… ταξιδεύει στα σχολεία, με την Δήμητρα Πενταράκη

ένας δράκος διαφορετικός

Το παραμύθι της Δήμητρας Πενταράκη Ένας Δράκος Διαφορετικός ξεκίνησε τα ταξίδια του στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς της πόλης των Χανίων. Την εβδομάδα που μας πέρασε επισκέφτηκε τον παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο «Μανιταρόσπιτο«, της κυρίας Δάφνης Στούπη, όπου – σε συνεργασία με τη νηπιαγωγό Γραμματική Μπερτάκη – τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ήρωες της ιστορίας ταξιδεύοντας στο βασίλειο της παραμυθοχώρας, μέσα από μια πλούσια εκπαιδευτική δράση, με θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμούς και φαντασία!

Τα παιδιά αρχικά εντυπωσιάστηκαν με την πλοκή της ιστορίας, έπειτα προβληματίστηκαν, μα στο τέλος είπαν με μια φωνή πως οι ηθικές αξίες του διαφορετικού δράκου: ΑΓΑΠΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΣΕΒΑΣΜΟΣ χρειάζεται να γίνουν αξίες όλων μας! Είπαμε… πώς να κρυφτείς από τα παιδιά; Έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα!

Εάν επιθυμείτε και εσείς να έρθει Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ στο σχολείο σας, τότε επικοινωνήστε με τη συγγραφέα Πενταράκη Δήμητρα στo: dimitrarhd03@gmail.com ή με τις εκδόσεις ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ στο: ekd.radamanthys.gmail.com

ένας δράκος διαφορετικός
Δήμητρα Πενταράκη – Ένας Δράκος Διαφορετικός

Μια φορά και ένα καιρό σε ένα μέρος μακρινό, σε ένα μεγάλο παλάτι  ζούσε ένας βασιλιάς φοβερός και τρομερός, μοχθηρός  και ξιπασμένος. Ο βασιλιάς αυτός, τα ήθελε όλα δικά του, μα πιο πολύ ήθελε  να αποφασίζει για τις ζωές των άλλων. Πότε θα ξεκινήσουν τις δουλειές τους, πότε θα ξεκουραστούν, ακόμα και πότε θα φάνε! Ναι, ναι… καλά διαβάσατε, και πότε θα φάνε! Όλα ήθελε να τα ελέγχει… Ώσπου, μια μέρα, αποφάσισε  να αιχμαλωτίσει έναν μεγάλο φτερωτό κόκκινο δράκο… Ο δράκος αυτός ήταν ένα δράκος διαφορετικός…

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ  κανένα να υπηρετεί….

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ  τρόμο να σκορπά…

ΜΑ ΗΘΕΛΕ  να ταξιδεύει σε μέρη μαγικά!

Έτσι, ο ΜΕΓΑΛΟΣ κόκκινος δράκος έρχεται αντιμέτωπος με τον ΜΙΚΡΟ άνθρωπο που έχει εξουσία, και μέσα από μία σειρά αντιπαραθέσεων μας δείχνει τον τρόπο και τον δρόμο για σχέσεις παντοτινές.

Ένα διαφορετικό παραμύθι ΧΩΡΙΣ εικόνες, για να μπορούμε μικροί και μεγάλοι να φτιάξουμε με τη δική μας φαντασία τους ήρωες και να ταξιδέψουμε μαζί τους.

Ένα παραμύθι που μιλά για την ΑΓΑΠΗ τον ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που είναι πάνω από κάθε αξία.

Για όλες τις ηλικίες

Διαβάστε περισσότερα: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/dimitra-pentaraki-enas-drakos-diaforetikos/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s