Η Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μιλά για το βιβλίο του Δημήτρη Ανδρικίδη (βίντεο)

ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΚΑΓΙΑΛΕΣ

ΣΑΝ ΕΝΑ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ

«Στο ιστορικό και συνάμα ψυχογραφικό έργο του, ο Δημήτρης Ανδρικίδης αξιοποιεί τα ιστορικά στοιχεία ως βάση, ως καμβά και επάνω σε αυτά θεμελιώνει φανταστικές ιστορίες ώστε να αναδείξει άγνωστες πτυχές ιστορικών προσώπων όπως του Δασκαλογιάννη και του Καγιαλέ», είπε χαρακτηριστικά για το βιβλίο η εκπαιδευτικός-φιλόλογος Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, στην παρουσίαση του βιβλίου, που έγινε στα Χανιά. Στο βίντεο, μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία της.

Δυο ιστορικές μυθοπλασίες, μια μικρή, μία ελάχιστη γεύση από το χθες. Ένα νοσταλγικό ταξίδι, ίσως κάπως βαθυστόχαστο, που φέρνει ξανά σε καθενός τη σκέψη δύο ένδοξους Κρητικούς: τον μεγάλο πατριώτη, τον Εθνομάρτυρα Δασκαλογιάννη, από την Ανώπολη Σφακίων, μα και τον άλλο, τον αμίμητο επίσης, τον ηρωικό Σπύρο Καγιαλέ ή Καγιαλεδάκη από τα Χανιά, τον απλό άνθρωπο του λαού… Ένα συγκινητικό ταξίδι στο παρελθόν, μα κι από την άλλη, λίγες σκόρπιες λογοτεχνικές πινελιές. Κάποιοι ανθρώπινοι χαρακτήρες, κάποιες στάσεις ζωής. Μέσα από τα άφθονα καμίνια του εικοστού πρώτου αιώνα, αυτού εδώ του αποκαλυπτικότατου αιώνα…

Ο Δημήτρης Ανδρικίδης, γεννήθηκε στα Χανιά, από Μικρασιάτες γονείς. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά, επί σειρά ετών, στον εμπορικό χώρο. Έχει παρακολουθήσει σπουδές κοινωνιολογίας στην Αθήνα και ομιλεί δύο ξένες γλώσσες. Κατά καιρούς, έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε Χανιώτικες εφημερίδες και σε Αθηναϊκά περιοδικά. Στην δεκαετία του ‘80, βραβεύτηκε από μεγάλο δεκαπενθήμερο περιοδικό για μία κοινωνική έρευνά του. Πρόσφατα, το 2016, πήρε την τέταρτη θέση, σε Πανελλήνιο λογοτεχνικό Διαγωνισμό. Το βιβλίο «Σαν ένα τραίνο που δεν σταματάει ποτέ», είναι το πρώτο έργο του που εκδίδεται. Υπό έκδοση, από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, είναι η ποιητική του συλλογή, με τίτλο «Εξ’ ακανθών».


Δείτε ΕΔΩ για παραγγελίες του βιβλίου

Σαν ένα τρένο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s