Περιδιαβαίνοντας στις γειτονιές μας – Αγία Τριάδα – Καλόρουμα – Μουζουράς

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλόρουμα-Μουζουρά «Ο Άγιος Παντελεήμων»

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Ελευθερίας Καλορμάκη και του Πολιτιστικού Συλλόγου, με την οποία αναδεικνύεται η περιοχή  

Μια βόλτα στην φύση και στην Ιστορία της περιοχής αυτής του Ακρωτηρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στην Κρήτη. Μια βόλτα μέσα στα δρομάκια της μνήμης, που μας βοηθά – άλλοι να θυμηθούμε και άλλοι να μάθουμε. Από τα μαγευτικά τοπία, στα σπουδαία θρησκευτικά μνημεία και τους σύγχρονους τόπους λατρείας, στις ερειπωμένες–ξεχασμένες κατασκηνώσεις, ως τις γειτονιές και τα στέκια των χωριών και των οικισμών, οι σελίδες του ζωντανεύουν και καταγράφουν… 

Η έκδοση περιλαμβάνει, εκτός από σημαντικές πληροφορίες, πολλές ιστορικές αλλά και σύγχρονες φωτογραφίες που απεικονίζουν, τοπία, μνημεία, ανθρώπους και σημαντικά γεγονότα για την περιοχή. Μια πρωτοβουλία της Ελευθερίας Καλορμάκη και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Παντελεήμων», με σκοπό την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς, της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου.

«Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στην κυρία Ελευθερία Καλορμάκη για την προσπάθεια και τον κόπο της, καθώς όχι μόνο συγκέντρωσε το υλικό μέσα από πηγές και μαρτυρίες, αλλά πήγε και φωτογράφισε σε πολλά σημεία της περιοχής, ακόμα και σε δύσβατες τοποθεσίες, ενώ παράλληλα συνέβαλλε με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις της στην δημιουργία του βιβλίου. Η κυρία Καλορμάκη με την πρωτοβουλία της ανέδειξε το πλούσιο σε ιστορία και ομορφιά δυναμικό της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα έδειξε ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι μπορούν να παίξουν έναν πολύμορφο και δημιουργικό ρόλο στην πολιτιστική ανάταση που απαιτεί ο τόπος και η εποχή μας. Με το παράδειγμά της μας έδειξε ότι οι σύλλογοι δεν πρέπει να είναι μόνο απλοί διοργανωτές κάποιων καθιερωμένων χρονιάτικων εκδηλώσεων, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν πολιτισμό στην περιοχή, στους κατοίκους και στους επισκέπτες. Από αυτή τη σκοπιά, η πρωτοβουλία της είναι αξιέπαινη, καθώς συμβάλλει και στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, και γι’ αυτό θα πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς».  

Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς


ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 

Επικοινωνήστε με την κυρία Ελευθερία Καλορμάκη, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου,

στο τηλέφωνο: 6944 929530


 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s