Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη – 3η έκδοση

«Τα μάθια δεν καλοθωρούν στο μάκρεμα του τόπου, μα πλιο καλά και πλιο βαθιά θωρεί η καρδιά τ’ ανθρώπου», Βιτσέντζος Κορνάρος

Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη

στο δρόμο της αναζήτησης,

Χρήστος Τσαντής, Γ΄έκδοση, 2018, Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο ΚαζαντζάκηΟ μικρός πρίγκιπας επιστρέφει στη γη! Τα τριαντάφυλλό του μαραίνεται και η ισορροπία του κόσμου κινδυνεύει. Ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη του όμως, επιδρά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ήρωες του Καζαντζάκη δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και φεύγουν απ’ τα βιβλία τους για να βοηθήσουν. 

Την ίδια στιγμή δυο φίλοι, αναζητώντας την προσωπική τους αλήθεια, αποφάσισαν να ενσαρκώσουν ρόλους μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι. Ο ένας υποδύεται ήρωες του Καζαντζάκη και ο άλλος του Εξυπερύ.

Δύο εμπνευσμένοι και πρωτότυποι μύθοι συνενώνουν τις παράλληλες ιστορίες που, σαν γέφυρες, συνδέονται στενά μεταξύ τους.

«Ο συγγραφέας μέσα από τα κείμενά του, υπερασπίζεται τα γραφόμενά του και τα υποστυλώνει με πάθος. Ένα πάθος λυρικό και δραματικό μαζί. Αυτό θα το λέγαμε δραματοποιημένο λυρισμό, γεμάτο εικόνες, χρώματα και μυρωδιές… Ο αναγνώστης διαβάζοντας τις σελίδες έχει τη δυνατότητα συνειρμικά να συνθέσει και να σκηνοθετήσει θεατρικά τα τεκταινόμενα του έργου… Η θάλασσα η βαθιά με την τρικυμία της, βρίσκεται μέσα μας κι εκεί ο συγγραφέας παραπέμπει για το ψάξιμο της ελπίδας. Αυτή η ανίχνευση είναι το ταξίδι ολόκληρης ζωής. Είναι το ταξίδι για την Ιθάκη του καθενός. Δύσκολα την προσεγγίζουμε. Ίσως να μη φτάσουμε ποτέ στο λιμάνι της. Οι Ιθάκες αχνοφαίνονται πολύ μακριά μας. Μας έδωσαν όμως το ωραίο ταξίδι, κι αυτό είναι το νόημα και η ουσία της ζωής…» Ανδρέας Βάλσαμος, ποιητής


Τιμή βιβλίου σε προσφορά: 7,90 + έξοδα αποστολής

  • Αγορά με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, κόστος αποστολής 2,50 ευρώ.
  • Αγορά με αντικαταβολή: κόστος αποστολής 3,00 ευρώ για τον Δήμο Χανίων, 4,00 ευρώ εντός Κρήτης, 5,00 ευρώ για την υπόλοιπη Ελλάδα. (Ισχύει για παραγγελίες με συνολικό βάρος έως 2 κιλά).

Λογαριασμός κατάθεσης: Εθνική 489/006615-04

και IBAN GR95 0110 4890 0000 4890 0661 504


Εργαστήρι δημιουργικής γραφής με τον Χρήστο Τσαντή

«Ο μικρός πρίγκιπας έρχεται ξανά στη γη για ένα σκοπό. Έρχεται στο σήμερα για να πάρει καινούργιο χώμα να ταΐσει και να θρέψει το τριαντάφυλλό του, που πεθαίνει. Ύψιστο  καθήκον. Γιατί αν δεν τα καταφέρει ν’ αναντρανίσει το λουλούδι, ο κόσμος Του θα καταρρεύσει. Και μαζί θα χαθεί η ισορροπία και όλου του υπόλοιπου σύμπαντος. Συναντιέται έτσι από ένα παιχνίδι της μοίρας με τους ήρωες του Καζαντζάκη. Αρχικά  με τον παπά Φώτη που αναγνωρίζει το χρέος του μικρού πρίγκιπα και παίρνει τον αγώνα του νεαρού πάνω του. Τον κάνει δικό του. Θα  βοηθήσει να τον ξετελέψει. Να μην χαθεί ο κόσμος. Βοηθοί και συμπαραστάτες είναι κι άλλοι ήρωες του Καζαντζάκη. Ο καπετάν Μιχάλης, ο Ζορμπάς η χήρα… ανόμοιοι μεταξύ τους, μα όλοι αναγνωρίζουν την ευθύνη και προσθέτουν ο καθένας τις όποιες ικανότητές του στην ομάδα. Για να πετύχουν τον σκοπό του ενός, που στην πορεία γίνεται κοινό χρέος», Αγγελική Μπεμπλιδάκη, αρθρογράφος της της στήλης «Σκέψεις από μια εθελόντρια» (Για τους Γιατρούς του Κόσμου), στα «Χανιώτικα Νέα».

«Το βιβλίο αποτελεί μια νουβέλα ψυχολογική, υπαρξιακή… Παίζει με τον χρόνο, δημιουργεί ερωτήματα, ανατρέπει. Πραγματεύεται την ανθρώπινη επικοινωνία μέσα από λεπτά σκηνοθετικά τεχνάσματα, που άλλοτε ξαφνιάζουν κι άλλοτε συγκινούν», Ειρήνη Σπυριδάκη, φιλόλογος.

«Ο Χρήστος μας παίρνει από το χέρι και μας ταξιδεύει εκεί στα βάθη της ψυχής, όπου είναι στημένο το δικό του δραματουργικό εργαστήρι, με την ελπίδα να συναντήσουμε το παιδί που μέσα μας κρατάει το τριαντάφυλλό του και πασχίζει να το σώσει…», Νικόλαος Νημάς, επιμορφωτής

«Το εγχείρημα του κ. Τσαντή είναι αξιέπαινο για την Εταιρεία. Κατάφερε να προσεγγίσει το Νίκο Καζαντζάκη έτσι, που μπορεί μόνο να τον προσεγγίσει κανείς. Με την καρδιά . Όχι με το νου. Κι όχι μόνο το Νίκο Καζαντζάκη αλλά και τον Σαιντ Εξυπερύ. Κατάφερε ν’ αποδείξει, προβάλλοντας την πανανθρώπινη διάσταση του έργου τους, πως τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, παρά τις όποιες διαφορές τους, και μάλιστα με πολλούς τρόπους, υπερβαίνοντας τοπικά και χρονικά όρια και σύνορα. Και όχι μόνο συναντώνται, αλλά και δικαιώνονται ταυτόχρονα, αφού το έργο τους εξακολουθεί να τροφοδοτεί την ανθρώπινη σκέψη. Οι αγωνιζόμενοι ήρωες του Νίκου Καζαντζάκη γίνονται οι δικοί του ήρωες…» Σοφία Κανάκη, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.


Πίνακας Εξωφύλλου: Μαρία Τσαντή

Επιμέλεια: Σεβαστή Σημαντήρη – Βλασία Λάγιου


Ο Χρήστος Τσαντής σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία. Παρακολούθησε το πρόγραμμα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημιουργική γραφή και αυτογνωσία». Είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής Χανίων και των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.

Το βιβλίο «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», παρουσιάστηκε από Επιτροπές της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, τις Διευθύνσεις Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Χανίων. Το βιβλίο δραματοποιήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε νηπιαγωγεία, σε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, στην Αθήνα και αλλού. Αξιοποιήθηκε από ψυχολόγους και ψυχοδραματιστές σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. Εντάχθηκε σε βιωματικά σεμινάρια και σε επιμορφωτικές δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς από τις Διευθύνσεις Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s