Ο Γιώργος Αφράτης για το βιβλίο ο Πύργος του Β (video)

«Μια έγχρωμη πρόταση σε ασπρόμαυρο φόντο»

Το βιβλίο του Σάκη Ροδίτη ως περιβάλλον μάθησης

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Αφράτη στην παρουσίαση του βιβλίου, του Σάκη Ροδίτη, στην Πάτρα

Γιώργος Αφράτης, Μαθηματικός, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διδάκτωρ παιδαγωγικών, πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, μίλησε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Δασκάλου Σάκη Ροδίτη, Ο Πύργος του Β-Μια μαθηματική περιπέτεια, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς. Τα κύρια σημεία της ομιλίας του, όπως θα παρακολουθήσετε και στο video αφορούν το βιβλίο του Σάκη Ροδίτη, ως περιβάλλον μάθησης, την «αρχιτεκτονική» που επέλεξε ο συγγραφέας και τη δυνατότητα αξιοποίησής του στην παιδαγωγική διαδικασία.

Για παραγγελίες του βιβλίου συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε στο 6983 091058

 

Τιμή βιβλίου 17,4 + έξοδα αποστολής

Δωρεάν αποστολή με παραγγελίες βιβλίων άνω των 30 ευρώ 

Ένα συναρπαστικό μαθηματικό ταξίδι στη νήσο «ΑΙΦΟΣ» (αναγραμματισμός της λέξης ΣΟΦΙΑ).
Ο μυθικός Πύργος του Β περιμένει δυο ανήσυχους νέους που ρίχνονται σε ένα απίστευτο ταξίδι διατρέχοντας την ιστορία των μαθηματικών.
Οι δύο φίλοι περνούν τις δοκιμασίες μέσα στις αίθουσες του πύργου, των αριθμών, του Θαλή-Πυθαγόρα, την αίθουσα του “π”, των γρίφων, των παιχνιδιών και των κατασκευών.
Τα μαθηματικά, η αστρονομία, παλιότερες και σύγχρονες ανακαλύψεις, παιχνίδια με αριθμούς, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και πολλά άλλα συνταιριάζουν με το βίο και την πολιτεία μεγάλων προσωπικοτήτων των μαθηματικών.
Ένα ταξίδι στο χρόνο όπου ζωντανεύουν οι αρχαίες ελληνικές πολιτείες, η πολιορκία των Συρακουσών. Οι μεγαλύτεροι κλασικοί φιλόσοφοι του αρχαίου κόσμου ανταμώνουν.
Οι δύο νέοι βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων, τέτοιους που να τους επιτρέπουν να προσεγγίζουν σύνθετες μαθηματικές έννοιες χρήσιμες στη ζωή και την εκπαίδευση, με απλά υλικά και κατανοητά βήματα.
Ένα παιδαγωγικό παιχνίδι μύησης στη μαγεία των αριθμών και της γεωμετρίας, στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης μέσα από την ιστορία των μαθηματικών.

Η Πάτρα τίμησε τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Σάκη Ροδίτη

Οι φίλοι του βιβλίου ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα για την παρουσίαση του βιβλίου του Σάκη Ροδίτη «Ο Πύργος του Β – Μια μαθηματική περιπέτεια», στην Πάτρα και γέμισαν ασφυκτικά την μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Αχαΐας. Μετά την πρώτη επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου στα Χανιά, τη σκυτάλη πήρε η πόλη όπου εργάζεται για δεκαετίες ο συγγραφέας, στην πόλη όπου εδώ και χρόνια έχει δώσει τη ψυχή του στον πολιτισμό και στη βιωματική μάθηση.

dsc_7282

Την εκδήλωση συν-διοργάνωσαν το Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς. Η βραδιά άνοιξε με ένα βίντεο-έκπληξη, δώρο από τα Χανιά. Οι συντελεστές της πρώτης παρουσίασης του βιβλίου του Σάκη Ροδίτη, έστειλαν μέσα από την οθόνη τις ευχές τους στον συγγραφέα και στους φίλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση στην Πάτρα. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Χρήστο Τσαντή, επιμελητή του βιβλίου και υπεύθυνο των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, παρουσίαση του βιβλίου από την Ιωάννα Παπαϊωάννου (Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Γεωλόγος – MSc στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες) και από τον Γιώργο Αφράτη (Μαθηματικός, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διδάκτωρ παιδαγωγικών, πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας).

14372099_999872266788780_3927486698666807272_o
Από την παρουσίαση του βιβλίου του Σάκη Ροδίτη στην Πάτρα

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μαθηματικά δρώμενα από τον Σάκη Ροδίτη βασισμένα στην πολυετή πείρα του από τις εφαρμογές της εναλλακτικής, βιωματικής διδασκαλίας των Μαθηματικών στην εκπαίδευση, δρώμενα στα οποία πήραν μέρος όλοι οι φίλοι του βιβλίου. Η παρουσίαση «έκλεισε» με τις υπέροχες ερμηνείες που μας χάρισαν η Έλενα Δρουκοπούλου, η Αθηνά Αδαμοπούλου και η Λούση Χριστοδούλου, αποδίδοντας επιλεγμένα τμήματα της μουσικής που περιέχει το βιβλίο.

14407927_10209323248871565_655673767_o

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s