Ντοκουμέντα. Ένας μύθος και η ιστορία του -Τρίτο μέρος

Αποκεφαλισμός του στρατεύματος

Οι άνθρωποι που έκαναν πράξη την Οκτωβριανή Επανάσταση δολοφονούνταν ένας-ένας. Μα δεν ήταν μόνο τα πολιτικά στελέχη που εξοντώθηκαν. Μαζί τους, βάδισαν προς το θάνατο, ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών στελεχών «από λοχαγούς και ταγματάρχες-φτάνοντας ως τις κορυφές της στρατιωτικής ιεραρχίας συμπεριλαμβανομένου και του στρώματος των ηγετικών στελεχών που είχαν αποκτήσει ορισμένες εμπειρίες από τη διεξαγωγή του πολέμου στην Ισπανία και την Άπω Ανατολή-εξοντώθηκαν με βάση συκοφαντικές κατηγορίες.» (από την «Μυστική Έκθεση» που διαβάστηκε στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ).

Μπουχάριν
Ο Μπουχάριν μιλάει σε συγκέντρωση των Μπολσεβίκων

Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά και φάνηκαν σε όλη τους την έκταση στην πρώτη φάση της γερμανικής εισβολής-όπως θα δούμε με στοιχεία αργότερα-με συνέπεια: βαρύ φόρο αίματος από την πλευρά του σοβιετικού λαού και τεράστιες καταστροφές.

Συνολικά έγιναν 9.500 συλλήψεις αξιωματικών από την μυστική αστυνομία, μόνο ανάμεσα στο 1937 και στο 1938.

Φαίνεται επίσης-από στοιχεία-ότι ο Στάλιν έπεσε θύμα της «οξυδέρκειάς» του!

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν καταστρώσει ένα καλοδουλεμένο σχέδιο με το οποίο φρόντιζαν να ενοχοποιήσουν για πράξεις δήθεν «αντισοβιετικές», μεγάλο μέρος της ηγεσίας του «Κόκκινου Στρατού».

Γερμανοί πράκτορες, που μεταπολεμικά πέρασαν στην υπηρεσία της CIA και των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, διοχέτευσαν τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό. Η πλεκτάνη στήθηκε μέσω Γαλλίας και Σουηδίας από όπου και «διέρρευσαν» έγγραφα του σοβιετικού στρατού με στοιχεία που αφορούσαν την πολεμική του ετοιμότητα, τα επιχειρησιακά του σχέδια, τα εξοπλιστικά του μέσα και άλλα.

Τα έγγραφα ήταν πλαστά. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Στάλιν να εξοντώσει, με  πρόσχημα τις δήθεν διαρροές, τους «ενοχλητικούς αξιωματικούς» που θα μπορούσαν ίσως σε μια πορεία, μαζί με τα πολιτικά και κομματικά στελέχη που δολοφονήθηκαν, να δημιουργήσουν εμπόδια στην πολιτική και την εξουσία του ή να αμφισβητήσουν τις επιλογές του.

περισσότερα δείτε ΕΔΩ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s