Χαρά Πεφάνη – Αέρας αλλαγής στις γειτονιές του κόσμου

Κείμενο και εικονογράφηση: Χαρά Πεφάνη

Η μάγισσα Μπούρδου Μπούρδου εξαιτίας της μεγάλης της επιθυμίας  για «Προσωπική Αλλαγή» προκειμένου να βρει φίλους, αποφασίζει να δεχτεί την πρόσκληση της μάγισσας ΣουΜουΤου για ένα μεγάλο ταξίδι… Αλήθειες ντυμένες με φαντασία μπλέκουν το πραγματικό με το μαγικό, και η περιπέτεια της αναζήτησης της «Αλλαγής» αρχίζει… Η γνωριμία της μάγισσας Μπούρδου Μπούρδου με τον έφηβο Ευτύχη θα δράσει καταλυτικά στην «Αλλαγή της»; Ο ίδιος ο Ευτύχης θα δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία της δικής του «Αλλαγής», αντιδρώντας απέναντι στη βία και τον εκφοβισμό που δέχεται; Γιατί όταν η επικοινωνία εξισώνεται με τον εκφοβισμό, υπάρχουν μαγικά συναπαντήματα που βοηθούν τους ήρωές μας να ανακαλύψουν τον τρόπο αντιμετώπισης της βίαιης συμπεριφοράς.

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Πάτρα. Από παιδί η αγάπη μου ήταν το σκίτσο και η γκραβούρα, μια αγάπη που με ακολουθεί έως και σήμερα. Σιγά σιγά, όσο μεγάλωνα, ανακάλυπτα ότι ένα χαρτί και ένα μολύβι είναι η καλύτερη παρέα. Το παιχνίδι με τις λέξεις, το παιχνίδι με τα χρώματα, ανακατεύτηκαν και έγιναν ένα με τον καιρό. Είμαι εκπαιδευτικός στον Τομέα Υγείας  Πρόνοιας και Ευεξίας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτρας, ανθρωποστάσι ζωής, καθώς καθημερινά ξετυλίγω και πλέκω μαζί με τους μαθητές μου τον κόσμο της γνώσης και της επιβίωσης.

Σπούδασα στην ΑΣΠΑΙΤΕ, και έκανα το μεταπτυχιακό «Γηριατρική και Χρόνια Νοσήματα» στην Ιατρική του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχω τιμηθεί με βραβεία και επαίνους σε Περιβαλλοντικά προγράμματα και σε προγράμματα Αγωγής Υγείας. Από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς κυκλοφορεί και το πρώτο μου βιβλίο «Τα αντιεφιαλτικά σεντόνια της θάλασσας (2017).

ISBN 978-618-5712-18-1

Διαστάσεις: 14 Χ 21
 
Σελίδες 88 (πολλές από αυτές με έγχρωμες εικόνες)

Δείτε ΕΔΩ για παραγγελίες του βιβλίου

ή καλέστε στο 6983091058


Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s