Ειρηναίος Γαλανάκης – Με τα φτερά των βιβλίων ταξιδεύουμε (6) audio

Στον Ειρηναίο Γαλανάκη ήταν αφιερωμένη η εκπομπή του Χρήστου Τσαντή «Με τα φτερά των βιβλίων ταξιδεύουμε», στο molto-radio.com.

Στον απόηχο της πρόσφατης παρουσίασης του βιβλίου «Κείμενα από τη Γερμανία – Επί τον ποταμόν Ρήνον» που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς στο Porto Veneziano Hotel, η εκπομπή παρουσιάζει γνώμες ανθρώπων που πήραν μέρος σε εκδηλώσεις για τον Ειρηναίο Γαλανάκη και που φωτίζουν την ιστορία του, το διωγμό του και τις απειλές που ΄δέχθηκε, τη δημοκρατική του συνείδηση που τον έφερε σε σύγκρουση με τη δικτατορία, την αγάπη των απλών ανθρώπων, το έργο του στο νομό Χανίων που παραμένει αξεπέραστο.

Παράλληλα διαβάζονται αποσπάσματα από τα βιβλία του «Επανάσταση των Συνειδήσεων» και «Κείμενα από τη Γερμανία», τα οποία δείχνουν ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου καλούσε σε επιστροφή στις ρίζες της Εκκλησίας, δίνοντας δικαίωμα ψήφου στο ποίμνιο και απαιτώντας την κατάργηση κάθε στοιχείου πολυτέλειας και προβολής πλούτου από τους κληρικούς. 

Επίσης, έρχεται στην επιφάνεια ο μεγάλος αγώνας του Ειρηναίου Γαλανάκη για την Ειρήνη και για την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Εδώ, μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s