Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας, στο πλαίσιο του handiedance festival

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2022

ΧΑΝΙΑ – ΒΙΛΑ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – 10:00-13:00

Δωρεάν συμμετοχή

Μία πρωτότυπη καλλιτεχνική δραστηριότητα θα εξελιχθεί στα Χανιά την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, ώρες 10:00 με 13:00, στο αίθριο της Βίλας κούνδουρου. Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας αποτελεί ένα από τα μέρη του συνολικού προγράμματος του handiedance festival.

Το Εργαστήρι είναι ενταγμένο στις δράσεις: Σεμινάρια νέας τεχνοτροπίας καλλιτεχνικής δημιουργίας  & διαγωνισμός «HANDIEDANCE». Οι συμμετέχοντες στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας γράφουν κείμενα και σχεδιάζουν σενάρια με βάσει τις κύριες θεματικές του φεστιβάλ που θα αναλυθούν στη συνάντηση. Στη συνέχεια, τα έργα τους μπορούν να αξιοποιηθούν και να εμπλουτιστούν από χορογράφους, εικαστικούς καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές. Συντονιστές του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας είναι ο Χρήστος Τσαντής και η Χριστίνα Βεριβάκη.

 

3559b4_998b30e3e502446982f9a23fca0221da_mv2
 
 
 

Πιο αναλυτικά για τις δράσεις:

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ, το ΚΔΑΠ Πλάτων Ξάνθης και η Λέσχη για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και με την υποστήριξη των Εκδόσεων ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ, του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών και της 2ης Δημοτικής Περιφέρειας του Δήμου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν να συμμετέχετε σε εκπαιδευτικές δράσεις γνωριμίας με έναν πρότυπο τρόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπου κάθε λογής δημιουργικό ταλέντο μπορεί να ενημερωθεί, να ανακαλύψει τις δυνατότητές του, να πειραματισθεί, να αναδειχθεί και να διακριθεί, κιόλα αυτά μαζί, μέσα σε 7 ημέρες.

Οι κυρίως δράσεις είναι τρεις:

1) Δράσεις πειραματισμού με την τεχνοτροπία handiedance

· Εργαστήρι Σκηνογραφίας και Κοστουμιού

· Εργαστήρι Κινηματογράφου και Φωτογραφίας

· Εργαστήρι Χορογραφικής Σύνθεσης και Μουσικών Επιλογών

το Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 και ώρα 17:00-20:00. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής και 40 μόρια για διεκδίκηση του τίτλου του AMBASSADOR (όπου απαιτούνται 100 μόρια για πιστοποίηση).

2) Δράσεις ανάδειξης νεαρών καλλιτεχνών

το Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 και ώρα 17:00-20:00 σε χώρους που διατίθενται στο πάρκο, που επιλέγονται από τους δημιουργούς. Τα καλλιτεχνικά δρώμενα θα βιντεοσκοπηθούν και θα προβληθούν οι καλλιτέχνες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο κ.α. και θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής (ψηφιακή πιστοποίηση, #badgewallet).

3) Συμμετοχή στον διαγωνισμό handiedance.

Βασικές Προϋποθέσεις Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι συνηθίζουν να «μιλούν», τους αρέσει να μιλούν ή προσπαθούν να μιλήσουν με τα χέρια τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι τα χέρια μας και η όρεξη για πειραματισμό και δημιουργία. Αντικείμενο/ Θέμα Οποιοδήποτε θέμα γίνεται δεκτό αρκεί να μην είναι προσβλητικό και να μην αντιπαρατίθεται με τις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισότητας. Εξοπλισμός Οι διαγωνιζόμενοι δύναται να λήψη από smartphone ή άλλη ψηφιακή συσκευή, ο συμμετέχων υποβάλλει στο YOUTUBE κανάλι του φεστιβάλ το βίντεό του. Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε είδους επιφάνεια, αντικείμενο και κοστούμι για τα χέρια τους. Διάρκεια Βίντεο Μικρής Διάρκειας • Βίντεο 15 δευτερολέπτων για ατομικές συμμετοχές • ΒΪντεο 20 δευτερολέπτων για συμμετοχή σε ζευγάρια • Βίντεο 30 δευτερολέπτων για συμμετοχή σε ομάδες Βίντεο Μεσαίας Διάρκειας • Βίντεο 1 λεπτού για ατομικές συμμετοχές • ΒΪντεο 2 λεπτών για συμμετοχή σε ζευγάρια • Βίντεο 3 λεπτών για συμμετοχή σε ομάδες Διαγωνιζόμενοι Οι διαγωνιζόμενοι είναι άτομα κάθε ηλικίας χωρίς συγκεκριμένο βιογραφικό ή εμπειρία. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι, αρκεί να είναι εμπρόθεσμη η υποβολή σχετικού αιτήματος.

Αρχικά, ο συμμετέχων υποβάλλει σχετικό αίτημα εγγραφής στον σύνδεσμο: Αίτημα Εγγραφής όπου στην ερώτηση “Ποιοί οι λόγοι που εγγράφεστε μέλος στο φορέα μας και ποιες οι προσδοκίες σας;” απλά γράφει τον τίτλο “handiedande” και ακολούθως του στέλνονται σχετικές οδηγίες. Περιγραφή Διαδικασίας Οι προετοιμασίες του φεστιβάλ ξεκινούν έξι μήνες πριν την υλοποίησή του. Ως προφεστιβαλική δράση, είναι η υλοποίηση ενός διαγωνισμού, όπου επιλέγονται τα καλύτερα βίντεο που θα προβληθούν ανά το διεθνές κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Ο συμμετέχων αφού υποβάλει το βίντεό του, αναρτάται στο κανάλι μας (@handiedance στο youtube). Προβολή Έργων και Αξιολόγηση Τα έργα που γίνονται αποδεκτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ esasi.gr/handie καθώς και στο You Tube Channel του διαγωνισμού όπου γίνονται και οι μετρήσεις θέασης και αξιολόγησης των έργων από το κοινό από τις 21 έως τις 27 Μαΐου 2022. Η επιτροπή που αξιολογεί τα έργα καθορίζει το 40% της βαθμολογίας ενώ το 60% καθορίζεται από τον αριθμό προβολών των βίντεο. Υπάρχουν δύο φάσεις, προκριματική και τελική. Δύναται να γίνει σχετική προβολή/ διαφήμιση του καλλιτεχνικού προφίλ των δημιουργών (συνεντεύξεις, άρθρα, ειδικές εκπλήξεις και προσφορές καριέρας, επιμορφωτικά ή ψυχαγωγικά ταξίδια, έως και θέσεις εργασίας). Στη β’ γίνεται η ανακοίνωση των νικητών και αποδίδονται τα βραβεία/ δώρα με σχετική ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης το φθινόπωρο του 2022.

Βραβεία Για κάθε διαγωνιστικό μέρος, οι νικητές παίρνουν: • Τάμπλετ (1ος) • Smartphone (2ος) • Speakers (3oς) Όλα τα προϊόντα θα είναι υψηλής ποιότητας.

ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΟι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν συμμετοχή έως και σε δύο διαφορετικά είδη, όπως συνοψίζονται παρακάτω:

Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε είδους επιφάνεια, αντικείμενο και κοστούμι για τα χέρια τους. Διάρκεια

Βίντεο Μικρής Διάρκειας

• Βίντεο 15 δευτερολέπτων για ατομικές συμμετοχές

• ΒΪντεο 20 δευτερολέπτων για συμμετοχή σε ζευγάρια

• Βίντεο 30 δευτερολέπτων για συμμετοχή σε ομάδες

Βίντεο Μεσαίας Διάρκειας

• Βίντεο 1 λεπτού για ατομικές συμμετοχές

• ΒΪντεο 2 λεπτών για συμμετοχή σε ζευγάρια

• Βίντεο 3 λεπτών για συμμετοχή σε ομάδες

Link Συμμετοχής

Youtube Channel

#handie #handiedance #competition #festival

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και 18 Μαΐου 2022. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και εάν κλείσουν νωρίτερα οι θέσεις θα κλείσει και η πλατφόρμα δήλωσης συμμετοχών.

4) Δωρεάν παρακολούθηση επιμορφωτικών συναντήσεων

· Συζήτηση και συνομιλία με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη για θέματα που αφορούν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση ανερχόμενων καλλιτεχνών και νεαρών καλλιτεχνικών ταλέντων <19 ετών. Οι επιμορφωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 και την Κυριακή, 28 Μαΐου, πρωινή ώρα. Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

Μετά το πέρας του διαγωνισμού, θα υλοποιούνται κάθε μήνα ειδικά σεμινάρια επιμόρφωσης για όσους επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως γνώστες ή πολλαπλασιαστές της νέας αυτής τεχνοτροπίας σε δύο περιοχές:

– Πολυχώρος των Εκδόσεων ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ, Χανιά, ιστοσελίδα:

Υπαίθριες Επιμορφώσεις, πλησίον της έδρας του Πολιτιστικού Οργανισμού Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλονίκη, ιστοσελίδα: https://karatasoupark.org

 

www.handiedance.com

από 20 έως 28 Μαΐου, έως και τις 23:59 κατατίθενται τα βίντεο για συμμετοχή στον διαγωνισμό στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRfuKhfzHLs_hPU2Hcd1lvUdC7RtH8f1o1dCNZC1JVKqYn8w/viewform

ή πατήστε εδώ

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

10:00-13:00 WORKSHOPS

Για να γνωρίσετε τους συντονιστές των εργαστηρίων μας πατήστε εδώ

εργαστήρια παραγωγής κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους για τον διαγωνισμό

 • Δημιουργικής γραφής και σεναρίου
 • Κατασκευής σκηνικών και κουστουμιών
 • Χορογραφίας και μουσικής επένδυσης
 • Φωτογραφίας
 • Κινηματογράφου

Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

11:00-13:00 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Για να γνωρίσετε τους ομιλητές μας πατήστε εδώ

Συζήτηση περί της σύγχρονης ψηφιακής εποχής στον κόσμο των Καλών Τεχνών

Livestreaming @esaienroi στο Facebook

ΘΕΜΑΤΑ

 • Σημεία και Τέρατα: Η Ψηφιακή Τέχνη του Έντεχνου… Ο Επαγγελματίας Καλλιτέχνης του 21ου αιώνα.
 • Αναφορά στις ειδοποιούς διαφορές του χθες και του σήμερα περί ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
 • Ενημέρωση για Προγράμματα και επιδοτήσεις για νέους / ανάδειξη νέων καλλιτεχνών

16:30-16:30 FREE PERFORMANCE

Ελεύθερη σκηνή πειραματισμού με την τέχνη στην ύπαιθρο. Διατίθεται σκηνή, ηχεία, θεατές και ειδικοί για να πειραματισθείτε αλλά και να συζητήσετε για νέες ιδέες και τρόπους χορογραφικής σύνθεσης και σκηνοθετικής προσέγγισης ενός πρότζεκτ.

Εργαστήρια παραγωγής κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους για τον διαγωνισμό

 • Δημιουργικής γραφής και σεναρίου
 • Κατασκευής σκηνικών και κουστουμιών
 • Χορογραφίας και μουσικής επένδυσης
 • Φωτογραφίας
 • Κινηματογράφου

17:00-19:00 PERFORMANCE

ballare.alla.scala

με την Aλίκη και τον Daniel

Παρασκευή, 27 Μάϊου 2022

10:00-13:00 WORKSHOPS

Για να γνωρίσετε τους συντονιστές των εργαστηρίων μας πατήστε εδώ

εργαστήρια παραγωγής κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους για τον διαγωνισμό

 • Δημιουργικής γραφής και σεναρίου
 • Κατασκευής σκηνικών και κουστουμιών
 • Χορογραφίας και μουσικής επένδυσης
 • Φωτογραφίας
 • Κινηματογράφου

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 Μάϊου 2022

11:00-13:00 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

 Σε συνδιοργάνωση με το Διασυλλογικό Συμβούλιο Νεολαίας                                          και τους εταίρους του Reyouth Project

Συζήτηση περί της σύγχρονης ψηφιακής εποχής στον κόσμο των Καλών Τεχνών

ΘΕΜΑΤΑ

 • Σημεία και Τέρατα: Η Ψηφιακή Τέχνη του Έντεχνου… Ο Επαγγελματίας Καλλιτέχνης του 21ου αιώνα.
 • Αναφορά στις ειδοποιούς διαφορές του χθες και του σήμερα περί ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
 • Ενημέρωση για Προγράμματα και επιδοτήσεις για νέους / ανάδειξη νέων καλλιτεχνών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s