Μια διαφορετική συνάντηση

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

«Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΛΛΟΝ

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9/2019

12.15

Συνάντηση στο Θέατρο Λενταριανών

 

Δωρεάν συμμετοχή, με σειρά προτεραιότητας

Συντονιστές εργαστηρίου: Χρήστος Τσαντής και Ελένη Καβαζίδου

Δηλώσεις συμμετοχής στο ekd.radamanthys@gmail.com

και στo τηλέφωνo 6983 091 058

Δημιουργική γραφή και αυτογνωσία: μία διαλεκτική σχέση με τη δική της δυναμική

Στο Εργαστήρι θα επιδιώξουμε να ανακαλύψουμε δυνατότητες, να αλληλεπιδράσουμε, να δώσουμε ώθηση στις διεργασίες δημιουργικής έκφρασης-γραφής, αξιοποιώντας βιώματα, εμπειρίες και συναισθήματα, σε μία νέα σύνθεση, στον μετασχηματισμό. Επιδιώκουμε την αλληλεπίδραση με τη διαφορετικότητα, καθώς γνωρίζουμε ότι μόνο μέσα από τη σχέση με τον διαφορετικό άλλο ανεβαίνουμε τη σκάλα της προσωπικής μας ανάπτυξης. Θέλουμε να εμπεδωθεί και μέσα από αυτή τη δράση ότι ο συμμετέχων μπορεί να ανήκει ισότιμα σε ομάδες με διαφοροποιημένη σύνθεση, χωρίς αποκλεισμούς και άλλα εμπόδια. 

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν νέες διεξόδους και δυνατότητες που αφορούν την επεξεργασία εσωτερικών συγκρούσεων και τη δυσκολία επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Επίσης το πρόγραμμα μπορεί να συμβάλει στον εμπλουτισμό του ρεπερτορίου των εκπαιδευτικών και άλλων ειδικών της Ειδικής Αγωγής στον καλύτερο εξοπλισμό τους με πρωτότυπες βιωματικές δράσεις.

Η συνάντησή μας έχει Εισαγωγικό χαρακτήρα και θα έχει διάρκεια 2 ώρες.

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Λίγα λόγια για τους συντονιστές

 Ο Χρήστος Τσαντής είναι συγγραφέας, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς. Συντονίζει το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας των Εκδόσεων Ραδάμανθυς με τμήματα σε Χανιά (από το 2016) και Καστέλι Κισσάμου (από το 2018). Συντόνισε επίσης εισαγωγικό βιωματικό εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας το 2018 και το 2019 σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. Σπούδασε «Συμβουλευτική και Ψυχολογία» και έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία», «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία». Έργα του έχουν αξιοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Κυκλοφορούν μέχρι σήμερα 8 βιβλία του και έχει επιμεληθεί 44 ακόμα τίτλους άλλων συγγραφέων. Ήταν εισηγητής σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Χανίων και o Δήμος Χανίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Ήταν εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει με τίτλο: «Από τη θεωρία στην πράξη με περιηγητή ένα βιβλίο», στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρητικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με θέμα: «Η λογοτεχνία στη σύγχρονη Κρήτη», καθώς και σε πρόσφατο Συνέδριο για τον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργάνωσε η Ο.Α.Κ.

Η Ελένη Καβαζίδου είναι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, με εξειδίκευση στην Ειδική Φυσική Αγωγή (Msc), στη Χοροκινησιοθεραπεία και τη Διατροφική Συμπεριφορά (PhD). Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης και απασχολείται Χορογράφος, Χορολόγος και Χοροκινησιοθεραπεύτρια, περιοδικά μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού Μακεδονίας – Θράκης Εσαεί εν Ροή, συνεργαζόμενη με αξιόλογους καλλιτέχνες πανελλήνιου και διεθνούς βεληνεκούς. Εργάσθηκε ως άμμισθη επιστημονική συνεργάτης στο Εργαστήριο Διατροφής και Άσκησης του Τομέα Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ, ΑΠΘ πάνω από 10 χρόνια, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία και συμμετέχοντας σε διάφορες ερευνητικές μελέτες. Υπηρέτησε για πέντε συναπτά έτη ως στέλεχος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης ως Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Έχει αρθρογραφήσει για διάφορα περιοδικά και έχει εκδώσει 5 συγγράμματα, εκ των οποίων δύο είναι στην αγγλική γλώσσα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη καλλιτεχνική αξία και εκπαιδευτική χροιά της Νοηματικής Γλώσσας μέσω του έντεχνου χορού και της εύρυθμης κίνησης, ενώ παράλληλα οργανώνει δράσεις και δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που εξυπηρετούν στην προσωπική ανάπτυξη και τον επαγγελματικό προσανατολισμό της Ελληνικής Νεολαίας.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ

Εκδόσεις Ραδάμανθυς
ΓΥΝΑΙΚΑ – (Συλλογικό) Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s