Ταξιδεύοντας με την ποίηση της ψυχής

Μια μεγάλη αγκαλιά για την ποιητική συλλογή της Χριστίνας Βεριβάκη

Άνοιξε η αυλαία για μια νέα, πολλά υποσχόμενη, δημιουργό

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Φωτογραφίες: Βασίλης Κοτρώτσος

Τελικά τα… όντα έχουν ελπίδα! Όταν νέοι δημιουργοί δεν διστάζουν να επικοινωνήσουν το έργο τους με τον κόσμο, όταν τολμούν να πειραματιστούν με σύγχρονες και πρωτότυπες μορφές έκφρασης, όταν μεταδίδουν με τους στίχους τους την αλήθεια τους, όπως κάνει η Χριστίνα Βεριβάκη, ακόμα και το πιο δύσκολο κοινό μπορεί να διακρίνει τη δυναμική του ταλέντου, την αυθεντικότητα της κατάθεσης ψυχής του δημιουργού.

Οι φίλοι του βιβλίου γέμισαν με αγάπη τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του πάντα φιλόξενου Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων (Νεώριο Μόρο) και με ένα ζεστό χειροκρότημα υποδέχθηκαν τη Χριστίνα Βεριβάκη, τους συντελεστές της παράστασης «Τα όντα», που ανέβηκε πρόσφατα για τη στήριξη του ΚΗΦΑΜΕΑ Χανίων, και τον Νάσο Αθανασόπουλο, πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Χρήστος Τσαντής, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη ροή της εκδήλωσης είχε σχεδιάσει η συγγραφέας. Η βραδιά συνδιοργανώθηκε από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς και το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Χανίων.

Δείτε εδώ τη συζήτηση της Χριστίνας Βεριβάκη με την Γωγώ Καληδονάκη στην εκπομπή «Στο Κόκκινο», στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης 

Σε ένα όμορφο θεατρικό δρώμενο εξελίχθηκε η βραδιά, σε ένα δρώμενο αλήθειας όμως, χωρίς «μανιέρα», όπου όλοι οι συμμετέχοντες, είτε ήταν στο πρόγραμμα για να μιλήσουν είτε όχι, κατέθεσαν κομμάτια της ψυχής τους.

20190109-_mg_0595

Την αρχή έκαναν η Βενετία Κοντογιάννη και ο Γιώργος Βορνιωτάκης που μας έβαλαν στο πνεύμα της ποίησης των Όντων. Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου από τον Νάσο Αθανασόπουλο και μια πλούσια συζήτηση με την Χριστίνα Βεριβάκη, στη διάρκεια της οποίας πολλοί φίλοι του βιβλίου πήραν το λόγο και εκφράστηκαν πολύμορφα – με λόγια, με στίχους, με μαντινάδες, με αγκαλιές – για την ποίηση της Χριστίνας, για την τέχνη και τον πολιτισμό γενικότερα.

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Τη βραδιά «έκλεισαν» με τη θεατρική απόδοση ορισμένων ποιημάτων από τη συλλογή της Χριστίνας Βεριβάκη «Τα Όντα», οι: Ρούλα Μπαρουλάκη, Γιάννης Πατεράκης και Χρυσούλα Ψυλλάκη. Βάλαμε σε εισαγωγικά τη λέξη έκλεισαν, γιατί στις 9 του Γενάρη του 2019 δεν έκλεισε, αλλά άνοιξε η αυλαία για μία νέα, πολλά υποσχόμενη, δημιουργό. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή και δημιουργική συνέχεια στην Χριστίνα Βεριβάκη και θα είμαστε στο πλευρό της.

ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Τιμή βιβλίου: 9,90 (περιέχει και το ΦΠΑ 6 %)


  • Αγορά με αντικαταβολή: κόστος αποστολής 3,00 (για το Νομό Χανίων), 4,00 (για Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι), 5,00 (για την Ελλάδα, εκτός Κρήτης).
  • Αγορά με εξόφληση μέσω τράπεζας: κόστος αποστολής 2,00 ευρώ.

[Λογαριασμός κατάθεσης]

Εθνική: 489/006615-04

και IBAN GR95 0110 4890 0000 4890 0661 504

 

Τα όντα Χριστίνα Βεριβάκη
Τα όντα Χριστίνα Βεριβάκη

Σχολιάστε