Το ταξίδι της λέξης που έπεσε στη θάλασσα

Σάββατο 22/12/2018 – Στο Καστέλι Κισσάμου 

Στη Bιβλιοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και ο Φιλολογικός Σύλλογος Κισσάμου παρουσιάζουν: «Το ταξίδι της λέξης που έπεσε στη θάλασσα»

Συντονιστής: Χρήστος Τσαντής

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, βιωματικό εργαστήρι, που αξιοποιεί τη γραφή ως μέσο για την καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 11 έως 15 ετών.

Καράβι μας είναι η φαντασία

και προορισμός μας η ενίσχυση της δημιουργικότητας

«Ο άνθρωπος παίζει μόνον εκεί όπου είναι άνθρωπος με την πλήρη σημασία της λέξης και είναι πλήρης άνθρωπος μόνον εκεί όπου παίζει», έγραφε ο Schiller, στις «Επιστολές για την αισθητική παιδεία (15η)».

«Σήμερα είναι γνωστό ότι η καλλιτεχνική δραστηριότητα και μόνο αυτή, μπορεί να πραγματοποιήσει και να αναπτύξει στο παιδί έναν τρόπο ολοκληρωμένης εμπειρίας. Για ν’ αναπτύξουμε τη λογική σκέψη δεν είναι ανάγκη να θυσιάσουμε τη φαντασία: κάθε άλλο», γράφει ο Τζιάνι Ροντάρι στη «Γραμματική της Φαντασίας».

Η συνάντηση θα γίνει στη βιβλιοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου στο Καστέλι, το Σάββατο 22/12/2018, ώρες 11 με 12.30 και είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 28220 22478 

Λίγα λόγια για τον συντονιστή

Ο Χρήστος Τσαντής είναι συγγραφέας, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Σπούδασε «Συμβουλευτική και Ψυχολογία» και έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία», & «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία». Συντονίζει τα «Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας» (τμήματα ενηλίκων) που γίνονται στο βιβλιοπωλείο koukoubook στα Χανιά και στη βιβλιοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου στο Καστέλι Κισσάμου. Πολλά από τα έργα του έχουν αξιοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Κυκλοφορούν μέχρι σήμερα 8 βιβλία του και έχει επιμεληθεί λογοτεχνικά μέχρι σήμερα 25 ακόμα τίτλους άλλων συγγραφέων.

Ήταν εισηγητής σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό, με αφορμή το βιβλίο του «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», καθώς και σε βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Δημιουργική γραφή-λογοτεχνικά κείμενα του Ν. Καζαντζάκη-Ελληνική Μυθολογία».

Ήταν εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει με τίτλο: «Από τη θεωρία στην πράξη με περιηγητή ένα βιβλίο», στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρητικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με θέμα: «Η λογοτεχνία στη σύγχρονη Κρήτη», καθώς και σε πρόσφατο Συνέδριο για τον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργάνωσε η Ο.Α.Κ.

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
Το ταξίδι της λέξης που έπεσε στη θάλασσα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s