Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΣΠΙΤΟ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ

Η ποιητική συλλογή του Θεόδωρου Σίδερη

και το περιβαλλοντικό παραμύθι της Δέσποινας Τζιάκη

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Ενδοσκόπηση με πολλούς όμως αποδέκτες, η πρώτη – άλλα ώριμη – ποιητική συλλογή του Θ. Σίδερη, είναι ο «ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ«. Η εξαιρετική φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι της Αθηνάς Γαλανάκη.

Ο Θεόδωρος Σίδερης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Αύγουστο του 1976, ενώ η καταγωγή του είναι από τη γη των ποιητών, τη Λευκάδα. Το 2012 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πήρε τον τίτλο του Διδάκτορος Χημικού. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

 Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου προγραμματίζουμε να γίνει μέσα στον Ιανουάριο στην Πάτρα, ενώ τον Φλεβάρη περιμένουμε τον ποιητή στα Χανιά.

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Παιδαγωγικό εργαλείο, κατάλληλο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας το περιβαλλοντικό παραμύθι, «Το Λεμονόσπιτο», της Δέσποινας Τζιάκη. Η εικονογράφηση είναι της Σμαράγδης Τζιτζικαλάκη, ενώ την ηλεκτρονική σελιδοποίηση και το στήσιμο του βιβλίου έκανε ο Χρήστος Τσαντής.

Η Δέσποινα Τζιάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα ορεινό χωριό, στο Κακοδίκι Σελίνου του Νομού Χανίων. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ., συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ε.Α.Π. και μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου. Τα τελευταία 18 χρόνια υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία των Χανίων. Ασχολείται με το παιδικό βιβλίο και την παιδική λογοτεχνία και έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς έχοντας αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις. Έργα της έχουν εκδοθεί σε συλλογικούς τόμους παραμυθιών και σε εκπαιδευτικά βιβλία.  Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει με επιτυχία  εκπαιδευτικά προγράμματα  και δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φιλαναγνωσίας.

Η πρώτη εκδήλωση για την παρουσίαση του παραμυθιού θα γίνει τη Δευτέρα, στις 3/11/2018, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, σε συνεργασία με το τμήμα Χανίων του δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους«. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα και – εκτός από τις όμορφες εκπλήξεις που περιλαμβάνει – θα μιλήσουν η Βούλα Ιωαννίδου, Συντονίστρια Χανίων του «Δικτύου Διαβάζω για τους άλλους», ο Φώτης Ποντικάκης, Υπεύθυνος ΚΠΕ Βάμου, η Μαρία Μπαδιεριτάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου και η συγγραφέας-νηπιαγωγός Δέσποινα Τζιάκη. Διαβάζει η Σπυριδούλα Σταμπολάκη, Ψυχολόγος, Σύμβουλος PCA, Επόπτρια PCA (tr), Trainee Clinical Supervisor with play & creative arts, ενώ στη μουσική του παραμυθιού θα μας ταξιδέψουν ο δάσκαλος-μουσικός Α. Κουσκουμβεκάκης και ο μουσικός Δ. Βαμβουνάκης.


Φόρμα παραγγελίας για τα βιβλία


Τιμές βιβλίων

«Συλλέκτης» 10,60

«Το Λεμονόσπιτο» 12,90

  • Αγορά με αντικαταβολή: κόστος αποστολής 3,00 (για το Νομό Χανίων), 4,00 (για Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι), 5,00 (για την Ελλάδα, εκτός Κρήτης).
  • Αγορά με εξόφληση μέσω τράπεζας: κόστος αποστολής 2,00 ευρώ.

[Λογαριασμός κατάθεσης]

Εθνική: 489/006615-04

και IBAN GR95 0110 4890 0000 4890 0661 504

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s