2 Χρόνια ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ

Με τα γράμματα της ψυχής μας

Ανοίξαμε πανιά πριν από 24 μήνες και, με τη δική σας στήριξη, συνεχίζουμε… και συν+ταξιδεύουμε

  • 24 τίτλοι μέσα σε 2 χρόνια, με έμφαση στους νέους δημιουργούς
  • Περισσότερες από 50 εκδηλώσεις, με πάνω από 4.000 φίλους του βιβλίου
  • Συνεργασία με δεκάδες κοινωνικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς
  • Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας
  • Και ένα δίκτυο διανομής που συνεχώς διευρύνεται

Δεν είναι οι άνεμοι ευνοϊκοί για ένα εγχείρημα συνεργατικό στο χώρο του βιβλίου, όπως είναι οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς. Εκτός από την οικονομική κρίση, υπάρχουν και άλλα, πολλά, αμέτρητα εμπόδια. Από αυτή τη σκοπιά, πιστεύουμε πως κάναμε ένα καλό ξεκίνημα. Το πιστοποιούν αυτό τα στοιχεία από έναν σύντομο απολογισμό της διετίας 2016-2018.

Ο στόχος μας ήταν από την αρχή να δώσουμε βήμα κυρίως στους νέους δημιουργούς, να επιμείνουμε στο βιβλίο που δεν ακολουθεί το «ρεύμα», να επιδιώξουμε μία ευρεία συνεργασία με συγγραφείς, ποιητές, εικαστικούς και άλλους καλλιτέχνες. Θέλαμε να συνεργαστούμε με πολλούς κοινωνικούς φορείς, να φέρουμε το βιβλίο και τον πολιτισμό στο κέντρο της προσοχής τους. Είχαμε μιλήσει για την ανάγκη της αυτογνωσίας και της αλληλεπίδρασης με τη γραφή, που ωθεί στην προσωπική ανάπτυξη. Είχαμε θέσει ως στόχο να αναδείξουμε τις δράσεις αυτές μέσα από ένα δίκτυο διανομής, ώστε να μπορεί το βιβλίο να φτάσει μακριά.

Τα καταφέραμε σε όλα αυτά; Σίγουρα όχι ακόμα, αλλά είμαστε στη ρότα και πιστεύουμε ότι η δράση που έχουμε αναπτύξει μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, από τη στιγμή που λύσαμε και ξανοιχτήκαμε στο πέλαγος, έχει ήδη καταγραφεί θετικά στη συνείδηση όλων των φίλων του βιβλίου που βρίσκονται στο πλάι μας. Αποτελεί, λοιπόν, μία πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον και ελπίζουμε έτσι ότι θα έχουμε τη δυνατότητα στη συνέχεια να γίνουμε καλύτεροι σε όλους τους τομείς.

Ξέρουμε ότι δεν ταξιδεύουμε μόνοι μας στο πέλαγος. Πολλές βάρκες και άλλα σκαριά κινούνται γύρω μας, καθένα με τις δικές του προσδοκίες, με τους δικούς του στόχους. Δεν τους βλέπουμε ανταγωνιστικά, ούτε και αντιμετωπίζουμε με όρους «κούρσας ταχύτητας» το ταξίδι μας. Ξέρουμε ότι συν+ταξιδεύουμε μαζί με πολλούς άλλους φίλους του βιβλίου που ενστερνίζονται την απόψεις μας για την τέχνη και τον πολιτισμό…

Για την ομάδα των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, Χρήστος Τσαντής

*Ακολουθεί φωτορεπορτάζ με στιγμές από τη διετία 2016-2018


Μπορείτε να προμηθευτείτε βιβλία και από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας

 

   

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s