Ρεπορτάζ από την παρουσίαση του παραμυθιού της Χαράς Πεφάνη

Τα αντιεφιαλτικά σεντόνια της θάλασσας, της Χαράς Πεφάνη

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Μια πολύμορφη εκδήλωση, με κουκλοθέατρο, ομιλίες και έκθεση εικαστικών έργων

Το παιδαγωγικό παραμύθι της Χαράς Πεφάνη, για το περιβάλλον και την ανακύκλωση, παρουσίασαν στην Πάτρα οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς. Η αίθουσα του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου – γεμάτη από νωρίς, με μικρούς και μεγάλους φίλους του παραμυθιού – φιλοξένησε μια πλούσια εκδήλωση, με κουκλοθέατρο, με σύντομες παρεμβάσεις και έκθεση εικαστικών έργων, σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Εκδόσεις Ραδάμανθυς
Στην παρουσίαση του παραμυθιού της Χαράς Πεφάνη, στην Πάτρα. Από δεξιά διακρίνονται: η Κλαμπανιστή Μαρία, η Ψήνια Ανδριάννα, η Χαρά Πεφάνη, η Μάρθα Βασκαντήρα

VIDEO από το σύντομο χαιρετισμό του Γιώργου Αφράτη 

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διδάκτωρ παιδαγωγικών, Γιώργου Αφράτη, ο οποίος μίλησε για την αξία του παραμυθιού, για τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, για τους ιδιαίτερους κώδικες επικοινωνίας που πρέπει να βρίσκει ο συγγραφέας έτσι ώστε να επικοινωνεί το έργο του με τα παιδιά κάθε ηλικίας, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό Χαρά Πεφάνη για το παραμύθι της.

εκδόσεις ραδάμανθυς (3)
Η Ψήνια Ανδριάννα και η Μάρθα Βασκαντήρα, μετά από την παράσταση κουκλοθέατρου για το παραμύθι «Τα αντιεφιαλτικά σεντόνια της θάλασσας»

Το παιχνίδι με τις λέξεις, το παιχνίδι με τα χρώματα, ανακατεύτηκαν και έγιναν ένα με τον καιρό

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η Ψήνια Ανδριάννα, εκπαιδευτικός 18.09, κοινωνική λειτουργός, επιμελήτρια της παρουσίασης, η οποία μίλησε για τη συγγραφέα και εικονογράφο, Χαρά Πεφάνη. «Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην όμορφη Πάτρα. Από παιδί η αγάπη ήταν ήταν το σκίτσο και η γκραβούρα, μια αγάπη που την ακολουθεί έως και σήμερα. Σιγά-σιγά όσο μεγάλωνε ανακάλυπτε ότι ένα χαρτί και ένα μολύβι είναι η καλύτερη παρέα. Το παιχνίδι με τις λέξεις, το παιχνίδι με τα χρώματα, ανακατεύτηκαν και έγιναν ένα με τον καιρό… Στη συγκεκριμένη στιγμή νέες εικόνες, παράλληλοι κόσμοι, αλήθειες ντυμένες με φαντασία αποφάσισαν να κάνουν το μολύβι της να γλιστρήσει σε μια περιπέτεια θαλασσινή, μια περιπέτεια με οικολογική ανησυχία. Είναι εκπαιδευτικός στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας (Νοσηλεύτρια εκπαιδευτικός Π.Ε. 18.10) στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτρας, ανθρωποστάσι ζωής, καθώς καθημερινά ξετυλίγει και πλέκει μαζί με τους μαθητές της τον κόσμο της γνώσης και της επιβίωσης».

Εκδόσεις Ραδάμανθυς (2)

Τα αντιεφιαλτικά σεντόνια της θάλασσας είναι ένα παραμύθι για όλους

Ακολούθησε ομιλία από την Καικιλία Γρηγ. Κατσιβαρδά, M.Sc DEA, εκπαιδευτικός ΠΕ 18.10, ψυχολόγος, οικογενειακή θεραπεύτρια, η οποία μίλησε για το παραμύθι και τους ήρωές του, όπως την πρωταγωνίστρια του έργου της Χαράς Πεφάνη, τη μάγισσα Σου-Μου-Του. «Τα αντιεφιαλτικά σεντόνια της θάλασσας είναι ένα παραμύθι για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της ανάληψης ευθύνης και σε πολλά άλλα τα οποία καλλιεργούνται μέσα από το παραμύθι της Χαράς Πεφάνη.

Η Κλαμπανιστή Μαρία, νηπιαγωγός στο 16ο Νηπιαγωγείο της Πάτρας μίλησε με θέμα: «Ο εκπαιδευτικός ρόλος του παραμυθιού περιβαλλοντικού περιεχόμενου». (Την ομιλία της, καθώς και αναλυτικά τις παρεμβάσεις των ομιλητών της εκδήλωσης θα τις παρουσιάσουμε σε ξεχωριστές δημοσιεύσεις, σταδιακά, το επόμενο διάστημα).

κουκλοθέατρο εκδόσεις Ραδάμανθυς

Κουκλοθέατρο

Η Ψήνια Ανδριάννα και η συγγραφέας, ηθοποιός, τραγουδίστρια, Μάρθα Βασκαντήρα έπαιξαν με κουκλοθέατρο το παραμύθι, χαρίζοντας μια όμορφη εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους φίλους του παραμυθιού, αλλά και δίνοντας ερέθισμα για προβληματισμό, καθώς τα «Αντιεφιαλτικά σεντόνια της θάλασσας» παρουσιάστηκαν σε μία περιοχή που έχει υποστεί έντονα τις επιπτώσεις από την ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας στη θάλασσα του Πατραϊκού και Κορινθιακού Κόλπου.

Η συγγραφέας και εικονογράφος του παραμυθιού, Χαρά Πεφάνη «έκλεισε», μέσα σε χειροκροτήματα, αυτή την πρώτη παρουσίαση του παραμυθιού, ευχαριστώντας από καρδιάς όλους τους φίλους και συντελεστές της έκδοσης και της εκδήλωσης.

Για το ρεπορτάζ, Χρήστος Τσαντής 


Για παραγγελίες του βιβλίου συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε στο 6983 091058

 Τιμή: τώρα 10,90 + έξοδα αποστολής


ΕΞΏΦΥΛΛΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s