Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη σε ebook

Συνάντηση στο smashwords.com

Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησηςΟ μικρός πρίγκιπας επιστρέφει στη Γη! Οι ήρωες του Καζαντζάκη φεύγουν από τα βιβλία τους για να τον βοηθήσουν. Την ίδια ώρα δυο φίλοι ανακαλύπτουν το δρόμο της αναζήτησης…

Μπορείτε να κατεβάσετε το ηλεκτρονικό βιβλίο εδώ: ebook – Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης

Για παραγγελίες του έντυπου βιβλίου συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε στο 6983 091058

Τιμή ηλεκτρονικού: 4,98

Τιμή εντύπου: 13,00 (περιέχει ΦΠΑ 6%)

Δωρεάν αποστολή του βιβλίου σε Ελλάδα και Κύπρο

Τα τριαντάφυλλό του μαραίνεται και η ισορροπία του κόσμου κινδυνεύει. Ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη του, επιδρά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ήρωες του Καζαντζάκη δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και φεύγουν απ’ τα βιβλία τους για να βοηθήσουν. Η περιπέτειά τους μεγάλη, καθώς θα χρειαστεί να ανέβουν στις βουνοκορφές της Κρήτης, να προσπεράσουν τα εμπόδια, να βγουν με την «Οδύσεια» στη μεγάλη θάλασσα.

Την ίδια στιγμή δυο φίλοι, αναζητώντας την προσωπική τους αλήθεια, αποφάσισαν να ενσαρκώσουν ρόλους μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι. Ο ένας υποδύεται ήρωες του Καζαντζάκη και ο άλλος του Εξυπερύ. Έρχονται στο φως παιδικά βιώματα, συναισθήματα, προκαταλήψεις, στερεότυπα και συμπεριφορές που προβληματίζουν. Η προσπάθειά τους περνάει μέσα από το δρόμο της αναζήτησης!

Δύο εμπνευσμένοι και πρωτότυποι μύθοι συνενώνουν τις παράλληλες ιστορίες που, σαν γέφυρες, συνδέονται στενά μεταξύ τους.

Είπαν και έγραψαν για το βιβλίο:

Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη
Παρουσίαση του βιβλίου από μαθητές του 9ου και 13ου Γυμνάσιου Ηρακλείου

Σοφία Κανάκη, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (υπεύθυνη για την Ελλάδα): «Το εγχείρημα του κ. Τσαντή είναι αξιέπαινο για την Εταιρεία. Κατάφερε να προσεγγίσει το Νίκο Καζαντζάκη έτσι, που μπορεί μόνο να τον προσεγγίσει κανείς. Με την καρδιά . Όχι με το νου. Κι όχι μόνο το Νίκο Καζαντζάκη αλλά και τον Σαιντ Εξυπερύ. Κατάφερε ν’ αποδείξει, προβάλλοντας την πανανθρώπινη διάσταση του έργου τους, πως τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, παρά τις όποιες διαφορές τους, και μάλιστα με πολλούς τρόπους, υπερβαίνοντας τοπικά και χρονικά όρια και σύνορα. Και όχι μόνο συναντώνται, αλλά και δικαιώνονται ταυτόχρονα, αφού το έργο τους εξακολουθεί να τροφοδοτεί την ανθρώπινη σκέψη. Οι αγωνιζόμενοι ήρωες του Νίκου Καζαντζάκη γίνονται οι δικοί του ήρωες…».

Χανιώτικα Νέα: «Μια πρωτότυπη, ξεχωριστή συγγραφική δουλειά…».

Ειρήνη Σπυριδάκη, φιλόλογος: «Το πιο σημαντικό εύρημα του βιβλίου του Χρήστου Τσαντή είναι ότι μέσα από την πορεία της ενδοσκόπησης των ηρώων της νουβέλας του, προωθούνται οι αξίες και τα ιδανικά της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, και της συνεργασίας, ιδανικά που δυστυχώς θυσιάσαμε στον βωμό της ιδιοτέλειας και του προσωπικού συμφέροντος… Το μήνυμα που μεταφέρει στον αναγνώστη είναι ένα μήνυμα ελπίδας ότι μέσα από την ουσιαστική επαφή με τους άλλους μπορούμε να αναδείξουμε ό,τι καλύτερο έχουμε μέσα μας. Ο αναγνώστης εισπράττει την αισιόδοξη οπτική ότι όλοι μας συναποτελούμε ένα αδιάσπαστο σύνολο, κρίκους της κρίσιμης αλυσίδας της ζωής. Και ως τέτοιοι, έχουμε τη δύναμη να συνεισφέρουμε, ο καθένας με τη διαφορετικότητά του, στην οικοδόμηση υγιών σχέσεων. Να φθάσουμε δηλαδή πιο κοντά στην ολοκλήρωση και την ευτυχία…».

Σήφης Μιχελογιάννης, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη: «Καταφέρνει με μία νουβέλα ο κ. Τσαντής να βρει τα κοινά σημεία μεταξύ των ηρώων του Νίκου Καζαντζάκη και του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, να φέρει τόσο κοντά δυο γίγαντες της παγκόσμιας λογοτεχνίας…».

Αθηνά Γαλανάκη, φιλόλογος: «Ένα βιβλίο ανεκτίμητο, ένα άριστο εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού…». 

Αγγελική Μπεμπλιδάκη: «Τα μάθια δεν καλοθωρούν στο μάκρεμα του τόπου, μα πλιο καλά και πλιο βαθιά θωρεί η καρδιά τ’ ανθρώπου», Βιτσέντζος Κορνάρος
«Είμαστε μαζί με τους ήρωές του στο θέατρο, στη Σελένα, στο Μεγάλο Κάστρο. Στο θέατρο να υποδυόμαστε ρόλους. Στο σπίτι του Κωνσταντή να βγάζουμε τα σώψυχά μας με ένα ποτήρι τσίπουρο. Τούρκοι μας κυνηγούν μαζί με τον μικρό πρίγκηπα και τον παπά Φώτη. Με τον καπετάν Μιχάλη και τον Ζορμπά κατηφορίζωμε την Σελένα και ξεγελώντας τους φρουρούς τρυπώνωμε στο Μεγάλο Κάστρο. Μα πιο πολύ είμαστε μέσα στο λατίνι που βολοδέρνει στην καταιγίδα, έρμαιο του ανέμου και της θάλασσας. Άφοβοι και μαζί σκιαγμένοι. Ένα βήμα δίπλα στον σκοπό μας και συνάμα τόσο μακριά…».

Παρουσίαση Μικρού Πρίγκιπα Χρ. Τσαντής ΔΡΟΜΟΣ
Από το δρώμενο στην παρουσίαση του βιβλίου (Πάτρα-Λέσχη πολιτισμού της εφημερίδας «Δρόμος»)

Ο Χρήστος Τσαντής σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία. Είναι συγγραφέας, επιμελητής βιβλίων λογοτεχνίας και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς. Παρακολούθησε το πρόγραμμα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία», καθώς και το πρόγραμμα «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία», το 2016. Παρακολούθησε σεμινάρια εισαγωγής στο Ψυχόδραμα με την Δανάη Χορομίδου (ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια-συνεργάτης του ΨΥΚΑΠ), το 2013.

Ήταν εισηγητής σε βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων το 2014, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

Εισηγητής σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας που διοργάνωσαν το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων και το Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου, το 2016, με θέμα τη Δημιουργική γραφή και λογοτεχνικά κείμενα του Ν. Καζαντζάκη που σχετίζονται με την Ελληνική Μυθολογία. Το σεμινάριο ήταν ενταγμένο στις τοπικές δράσεις του Πανελληνίου Δικτύου Αναβίωσης της κλασσικής Ολυμπιάδας και του τοπικού σχολικού δικτύου πολιτιστικών θεμάτων «ΟΙΚΟΚΡΗΤΟ».

Εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει 2016 (Χανιά-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Λιτόχωρο), που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Δίου Ολύμπου, η Λέσχη για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας, η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών & ΟΜΚΕ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας-Θράκης Εσαεί εν Ροή, ο Σύλλογος ΑμεΑ Χανίων, ο ΟΠΑΝΔΑ Δήμου Αθηναίων, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Οικονομίας, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Το 2013 τιμήθηκε με έπαινο από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για τη νουβέλα: «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης». Η νουβέλα παρουσιάστηκε, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, καθώς και από σχολεία στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στη Νέα Σμύρνη.

Το βιβλίο εντάχθηκε σε βιωματικά σεμινάρια και παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό (Μάρτιος 2014). Αξιοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου (σε νηπιαγωγεία και γυμνάσια), από εκπαιδευτικούς σε βιωματικές δράσεις, ενώ παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση της Χ.Ε.Ν. Ελλάδας (το 2015). Παραμύθια του βιβλίου δραματοποιήθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε Νηπιαγωγεία γυμνάσια και δημοτικά σχολεία, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και στην Αθήνα.

Το 2012 βραβεύτηκε στον 30ο διαγωνισμό της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών» για το διήγημα: «Γράμμα σ’ έναν φίλο που έφυγε πρώτος».

Βιβλία του παρουσιάστηκαν από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Πάτρας, του Πύργου Ηλείας, καθώς και από το ΣΔΕ του Καταστήματος Κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας. 

migozarad Χρήστος Τσαντής
Φωτογραφία εξώφυλλου: Αθηνά Γαλανάκη

Έργα του που έχουν εκδοθεί:

«Με βάρκα το ταξίδι», μυθιστόρημα, 2007 – «Το πηγάδι», μυθιστόρημα, 2008 – «Φάρος», νουβέλα, 2012 – «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», νουβέλα, 2013 (2η ανανεωμένη έκδοση, Δεκέμβριος 2015) – «Κόκκινο Τριαντάφυλλο», ποιήματα, 2014 – «Migozarad – Στην εποχή των υπερπολιτισμένων πιθήκων», νουβέλα, 2017

Επιμελήθηκε:

 • το μυθιστόρημα της Βαγγελιώς Καρακατσάνη «Στη ρίζα του αετού», 2015
 • την ποιητική συλλογή της Μαρίας Ζαβιανέλη «Οι Θαλασσινοί κήποι», 2016
 • το μυθιστόρημα του Σάκη Ροδίτη «Ο πύργος του β – Μια μαθηματική περιπέτεια», 2016
 • τη μελέτη της Ελένης Καβαζίδου «Νοηματική Γλώσσα-Ένα κλειδί και μια παγίδα για κωφούς και ακούοντες», 2016
 • το μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη «Τα δυο πουγκιά», 2016
 • τη νουβέλα «Οι άνθρωποι του Αυγούστου», του Κώστα Βελούτσου, 2016
 • την ποιητική συλλογή «Ένα σεργιάνι», του Γιώργου Κουτουλάκη, 2017
 • το παραμύθι της Ελευθερίας Τσικαλά, «Ο ήρωας της θάλασσας», 2017
 • τη νουβέλα του Μιχάλη Τζανάκη, «Καταιγίδα», 2017
 • το δοκίμιο του Δημήτρη Δαμασκηνού «Τα πλοία άραξαν στην όχθη της καρδιάς μας. Ένα δοκίμιο-μελέτη για τη ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη», 2017
 • το μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη, «Το μαγκάλι», 2017
παρουσίαση βιβλίου
Από παρουσίαση της νουβέλας του Χ. Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», στην Αθήνα. Στιγμιότυπο από το δρώμενο με τίτλο «Κρατώντας την ουσία της συνάντησης» που συντόνισε η ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια Δανάη Χορομίδου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s