Ειδική Προσφορά για την Κρήτη: Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙ

ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ

(10 ευρώ, τιμή προσφοράς )

Ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων 

Και η δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης» έχει σχεδόν εξαντληθεί. Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς προσφέρουν τα τελευταία αντίτυπα της Β΄έκδοσης της νουβέλας του Χρήστου Τσαντή, με μία ειδική προσφορά για τους φίλους του βιβλίου στην Κρήτη: έκπτωση στην αρχική τιμή και ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Για παραγγελίες συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

Συγγραφέας: Χρήστος Τσαντής

Επιμέλεια: Βλασία Λάγιου – Σεβαστή Σημαντήρη

Πίνακας εξώφυλλου: Μαρία Τσαντή

Ο μικρός πρίγκιπας επιστρέφει στη Γη. Το τριαντάφυλλό του μαραίνεται και ο πλανήτης του κινδυνεύει. Μα ό,τι συμβαίνει στο δικό του σύμπαν επηρεάζει και τη δική μας ζωή. «Από ένα τριαντάφυλλο κρέμεται η ισορροπία του κόσμου. Από μια κραυγή της αγάπης». Ο μικρός πρίγκιπας αναζητά τρόπους για να σώσει το τριαντάφυλλό του και τα πουλιά τον φέρνουν στην Κρήτη. Οι ήρωες του Καζαντζάκη μαθαίνουν τα νέα και φεύγουν από τα βιβλία τους για να τον βοηθήσουν. Από εκεί και πέρα ξεκινά ο μεγάλος ανήφορος. Ο μικρός πρίγκιπας πορεύεται, μαζί με τον παπα-Φώτη από το βιβλίο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», μαζί με τον Καπετάν Μιχάλη και τον Ζορμπά. Ανεβαίνουν στη Σελένα, ταξιδεύουν με την Οδύσεια, θαλασσοδέρνονται, μάχονται, ναυαγούν…

Την ίδια στιγμή δυο φίλοι αναζητούν την βαθύτερη ουσία του εαυτού τους μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι, παίζοντας με τους ρόλους, του Νίκου Καζαντζάκη ο ένας, του Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ ο άλλος. Αυτές οι παράλληλες ιστορίες τέμνονται σε δύο διηγήσεις σαν παραμύθια, που ως αφηγηματικές γέφυρες συνενώνουν την φανταστική ιστορία με την πραγματικότητα.

«Άνθισε τριαντάφυλλο και μύρισε μεράκι,
σαν ο μικρός ο πρίγκιπας βρήκε τον Καζαντζάκη…» Δήμητρα.

Είπαν και έγραψαν για το βιβλίο

Σοφία Κανάκη, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (υπεύθυνη για την Ελλάδα): «Το εγχείρημα του κ. Τσαντή είναι αξιέπαινο για την Εταιρεία. Κατάφερε να προσεγγίσει το Νίκο Καζαντζάκη έτσι, που μπορεί μόνο να τον προσεγγίσει κανείς. Με την καρδιά . Όχι με το νου. Κι όχι μόνο το Νίκο Καζαντζάκη αλλά και τον Σαιντ Εξυπερύ. Κατάφερε ν’ αποδείξει, προβάλλοντας την πανανθρώπινη διάσταση του έργου τους, πως τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, παρά τις όποιες διαφορές τους, και μάλιστα με πολλούς τρόπους, υπερβαίνοντας τοπικά και χρονικά όρια και σύνορα. Και όχι μόνο συναντώνται, αλλά και δικαιώνονται ταυτόχρονα, αφού το έργο τους εξακολουθεί να τροφοδοτεί την ανθρώπινη σκέψη. Οι αγωνιζόμενοι ήρωες του Νίκου Καζαντζάκη γίνονται οι δικοί του ήρωες…».

Χανιώτικα Νέα: «Μια πρωτότυπη, ξεχωριστή συγγραφική δουλειά…».

Ειρήνη Σπυριδάκη, φιλόλογος: «Το πιο σημαντικό εύρημα του βιβλίου του Χρήστου Τσαντή είναι ότι μέσα από την πορεία της ενδοσκόπησης των ηρώων της νουβέλας του, προωθούνται οι αξίες και τα ιδανικά της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, και της συνεργασίας, ιδανικά που δυστυχώς θυσιάσαμε στον βωμό της ιδιοτέλειας και του προσωπικού συμφέροντος… Το μήνυμα που μεταφέρει στον αναγνώστη είναι ένα μήνυμα ελπίδας ότι μέσα από την ουσιαστική επαφή με τους άλλους μπορούμε να αναδείξουμε ό,τι καλύτερο έχουμε μέσα μας. Ο αναγνώστης εισπράττει την αισιόδοξη οπτική ότι όλοι μας συναποτελούμε ένα αδιάσπαστο σύνολο, κρίκους της κρίσιμης αλυσίδας της ζωής. Και ως τέτοιοι, έχουμε τη δύναμη να συνεισφέρουμε, ο καθένας με τη διαφορετικότητά του, στην οικοδόμηση υγιών σχέσεων. Να φθάσουμε δηλαδή πιο κοντά στην ολοκλήρωση και την ευτυχία…».

ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο Ηράκλειο. Παρουσίαση βιβλίου
Από παρουσίαση του βιβλίου στο Ηράκλειο

Σήφης Μιχελογιάννης, υπεύθυνος Τομέα Κρήτης του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη: «Καταφέρνει με μία νουβέλα ο κ. Τσαντής να βρει τα κοινά σημεία μεταξύ των ηρώων του Νίκου Καζαντζάκη και του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, να φέρει τόσο κοντά δυο γίγαντες της παγκόσμιας λογοτεχνίας…».

Αθηνά Γαλανάκη, φιλόλογος: «Ένα βιβλίο ανεκτίμητο, ένα άριστο εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού…». 

Αγγελική Μπεμπλιδάκη: «Τα μάθια δεν καλοθωρούν στο μάκρεμα του τόπου, μα πλιο καλά και πλιο βαθιά θωρεί η καρδιά τ’ ανθρώπου», Βιτσέντζος Κορνάρος
«Είμαστε μαζί με τους ήρωές του στο θέατρο, στη Σελένα, στο Μεγάλο Κάστρο. Στο θέατρο να υποδυόμαστε ρόλους. Στο σπίτι του Κωνσταντή να βγάζουμε τα σώψυχά μας με ένα ποτήρι τσίπουρο. Τούρκοι μας κυνηγούν μαζί με τον μικρό πρίγκηπα και τον παπά Φώτη. Με τον καπετάν Μιχάλη και τον Ζορμπά κατηφορίζωμε την Σελένα και ξεγελώντας τους φρουρούς τρυπώνωμε στο Μεγάλο Κάστρο. Μα πιο πολύ είμαστε μέσα στο λατίνι που βολοδέρνει στην καταιγίδα, έρμαιο του ανέμου και της θάλασσας. Άφοβοι και μαζί σκιαγμένοι. Ένα βήμα δίπλα στον σκοπό μας και συνάμα τόσο μακριά…».

Το βιβλίο μέχρι σήμερα αξιοποιήθηκε σε σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Χανίων και οι επιτροπές Χανίων και Ηρακλείου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Παρουσιάστηκε από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ.Ε. Ηρακλείου, από τον όμιλο φίλων για την UNESCO (Πειραιώς και Νήσων), από τη Χ.Ε.Ν. Ελλάδας, ενώ αξιοποιήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε πολλά γυμνάσια, δημοτικά σχολεία και σε νηπιαγωγεία στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στην Αθήνα. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s