Τα δυο πουγκιά ταξιδεύουν

Από τα Χανιά στον Άγιο Νικόλαο

Πολυχώρος ΠΕΡΙΠΟΥ, 12/11/2016 στις 8 το απόγευμα

Ένα roman á clef είναι το βιβλίο του Γιώργου Ηλιάδη «Τα δυο πουγκιά» (Εκδόσεις Ραδάμανθυς), ένα μυθιστόρημα δηλαδή που αξιοποιεί αληθινά γεγονότα και πρόσωπα για να υπηρετήσει το μυθοπλαστικό του σκοπό.

Οι φίλοι του βιβλίου στα Χανιά που βρέθηκαν στον πολυχώρο ΜΕΓΑΛΟ Ο το Σάββατο 5/11/2016, απόλαυσαν τις ερμηνείες του Γιώργου Ηλιάδη που εκτός από συγγραφέας του βιβλίου είναι και ηθοποιός, του Μάνου Καλομοιράκη που έκανε αίσθηση με την όλη σκηνική του παρουσία, αλλά και την εξαιρετική αφήγηση του ηθοποιού Λευτέρη Μποτωνάκη, οι οποίοι απέδωσαν με θεατρικά δρώμενα διαλόγους και σκηνές από το βιβλίο «Τα δυο πουγκιά».

Οι θεατρικές σκηνές, από τη Καγκελαρία στο Βερολίνο του 1940 ή από την ταφή των νεκρών στρατιωτών μετά από τη Μάχη της Κρήτης, συνδέονταν με την προβολή εικόνων και βίντεο που λειτούργησαν σαν νοηματικές γέφυρες με την αφήγηση και τη θεατρική απόδοση σκηνών του βιβλίου.

Ακολούθησε συζήτηση με τον Μανώλη Νικολούδη (οι παρεμβάσεις των ομιλητών θα παρουσιαστούν στη συνέχεια σε ξεχωριστές δημοσιεύσεις από την ιστοσελίδα), τον Χρήστο Τσαντή και τον συγγραφέα.

Ευχαριστούμε τον πολυχώρο ΜΕΓΑΛΟ Ο για τη φιλοξενία, τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Λουτσέτη και την Αθηνά Γαλανάκη για την τεχνική υποστήριξη και τη βοήθεια.

   Τα δυο πουγκιά Επί Σκηνής στον Άγιο Νικόλαο

Το μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη θα παρουσιαστεί στον Άγιο Νικόλαο, στις 12 Νοέμβρη του 2016, στις 8 το απόγευμα στον Πολυχώρο ΠΕΡΙΠΟΥ. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα με τους Γιώργο Ηλιάδη και Μανώλη Δεσποτάκη.

Αφηγητής ο Μανώλης Σγουρός.

Μιλάνε για το βιβλίο:

  • η φιλόλογος Ελπίδα Γρηγοράκη
  • και ο Χρήστος Τσαντής, επιμελητής του βιβλίου και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς 

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bb%ce%b1%ce%bf%cf%82

Για παραγγελίες του βιβλίου συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας:

 

Τιμή βιβλίου 14,40 και έξοδα αποστολής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s