Τα βιβλία των Εκδόσεων Ραδάμανθυς στον «Ιανό» και στην «Πρωτοπορία»

Νέες συνεργασίες κι ένας σύντομος απολογισμός

Σε λίγες μέρες οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς συμπληρώνουν έξι μήνες ζωής. Όλοι όσοι συμμετέχουμε ενεργά και στηρίζουμε αυτό το εκδοτικό-πολιτιστικό εγχείρημα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συν-δημιουργούς με τους οποίους πορευόμαστε συνεργατικά, καθώς και τους φίλους που συναντήθηκαν με το βιβλίο είτε μέσα από τις παραγγελίες της σελίδας είτε στις εκδηλώσεις που έγιναν μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το διάστημα οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς φιλοξενήθηκαν, σε βιβλιοπωλεία με άποψη, με μεράκι και αγάπη για το βιβλίο, στα Χανιά, στην Πάτρα και στην Αθήνα. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός, καθώς και με τα βιβλιοπωλεία Πρωτοπορία.

  • Μαζί με τον πλούσιο προγραμματισμό εκδόσεων της επόμενης περιόδου, που περιλαμβάνει αξιόλογα και πρωτότυπα έργα δημιουργών, προωθούμε μια σειρά από δραστηριότητες επικεντρωμένες στο πλαίσιο «Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία«. Στις 14 Οκτώβρη, στις 7:30 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη συνάντηση για τον κύκλο των έξι βιωματικών εργαστηρίων με τίτλο: «Μετασχηματισμός». Φροντίσαμε, με χαμηλές, προσιτές τιμές και παρέχοντας έκπτωση 50% σε ανέργους, να μην αποκλείσουμε κανέναν που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τον κύκλο.
  • Προσφέραμε ως δωρεά βιβλία των Εκδόσεων Ραδάμανθυς στο παράρτημα Χανίων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, για τη βράβευση μαθητών.
  • Πήραμε μέρος ως χορηγοί και ενεργοί συμμετέχοντες στις δραστηριότητες του πανελλαδικού Φεστιβάλ Κωφοί και Ακούοντες Εν Δράσει.
  • Δωρεάν Σεμινάριο με θέμα «Μυθολογία και Λογοτεχνία. Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνικά Κείμενα του Καζαντζάκη που σχετίζονται με την Ελληνική Μυθολογία» σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Χανίων και το Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου.
  • Βιωματική εναλλακτική διδασκαλία των Μαθηματικών, με τον συγγραφέα-εκπαιδευτικό Σάκη Ροδίτη, σε Δημοτικά Σχολεία των Χανίων καθώς και δράσεις με τον συγγραφέα Χρήστο Τσαντή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και στο 2ο Οικολογικό Νηπιαγωγείο Χανίων για την ημέρα παιδικού βιβλίου.
  • Δράση με τίτλο «Προσεγγίζοντας την ψυχή του βιβλίου. Ενεργοποιούμε τη φαντασία. Δράσεις και αλληλεπιδράσεις αξιοποιώντας την ιδέα του βιβλίου Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», σε συνεργασία με την Επιτροπή Χανίων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και το βιβλιοπωλείο Koukoubook. 

Οι τίτλοι των βιβλίων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς είναι:

Migozarad, Χρήστος Τσαντής

%ce%b5%ce%be%cf%8e%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf

Κάποιος έγραψε τη λέξη «Migozarad» στον τοίχο ενός καφενείου, πέρα στη μακρινή Καμπούλ του Αφγανιστάν, που σημαίνει «θα περάσει». Μα δεν περνά! Αντίθετα, οι μέρες μας βυθίστηκαν μέσα στους ατμούς και στο βαθύ μπλε της θάλασσας.

Η μέσα μας προσφυγιά συναντιέται με τους κυνηγημένους του πολέμου και η ιστορία ενός μικρού, ασυνόδευτου πρόσφυγα από το Αφγανιστάν αφυπνίζει. Μπλέκεται με τις διηγήσεις ναυαγών στις αρχές του αιώνα στα ανοιχτά της Κρήτης, με τη διαχρονική περιπλάνηση ενός λαού που ξέρει καλά, μα ταυτόχρονα λησμονεί τι θα πει πρόσφυγας. Από την πόλη των καταυλισμών ο μικρός Φαζίλ στέλνει το δικό του μήνυμα. Ένας Έλληνας δημοσιογράφος στήνει το δικό του ρεπορτάζ και στροβιλίζεται βαθιά στις μνήμες της ψυχής του.

Στην «εποχή των υπερπολιτισμένων πιθήκων» που ανατέλλει, η ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια…   Η νουβέλα γράφτηκε σε πρώτη μορφή το 2010.

Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη

Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης, 2η ανανεωμένη έκδοση, με παραρτήματα και αναφορές από την αξιοποίησή του σε χώρους εκπαίδευσης και αυτογνωσίας. Νουβέλα, Χρήστος Τσαντής.

Ο μικρός πρίγκιπας επιστρέφει στη γη! Τα τριαντάφυλλό του μαραίνεται και η ισορροπία του κόσμου κινδυνεύει. Ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη του, επιδρά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ήρωες του Καζαντζάκη δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και φεύγουν απ’ τα βιβλία τους για να βοηθήσουν. Η περιπέτειά τους μεγάλη, καθώς θα χρειαστεί να ανέβουν στις βουνοκορφές της Κρήτης, να προσπεράσουν τα εμπόδια, να βγουν με την «Οδύσεια» στη μεγάλη θάλασσα. Την ίδια στιγμή δυο φίλοι, αναζητώντας την προσωπική τους αλήθεια, αποφάσισαν να ενσαρκώσουν ρόλους μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι. Ο ένας υποδύεται ήρωες του Καζαντζάκη και ο άλλος του Εξυπερύ. Έρχονται στο φως παιδικά βιώματα, συναισθήματα, προκαταλήψεις, στερεότυπα και συμπεριφορές που προβληματίζουν. Η προσπάθειά τους περνάει μέσα από το δρόμο της αναζήτησης! Δύο εμπνευσμένοι και πρωτότυποι μύθοι συνενώνουν τις παράλληλες ιστορίες που, σαν γέφυρες, συνδέονται στενά μεταξύ τους.

Ο Πύργος του Β – Μια Μαθηματική Περιπέτεια, μυθιστόρημα του Σάκη Ροδίτη

Χωρίς τίτλο3Ένα συναρπαστικό μαθηματικό ταξίδι στη νήσο «ΑΙΦΟΣ» (αναγραμματισμός της λέξης ΣΟΦΙΑ).
Ο μυθικός Πύργος του Β περιμένει δυο ανήσυχους νέους που ρίχνονται σε ένα απίστευτο ταξίδι διατρέχοντας την ιστορία των μαθηματικών. Οι δύο φίλοι περνούν τις δοκιμασίες μέσα στις αίθουσες του πύργου, των αριθμών, του Θαλή-Πυθαγόρα, την αίθουσα του “π”, των γρίφων, των παιχνιδιών και των κατασκευών. Τα μαθηματικά, η αστρονομία, παλιότερες και σύγχρονες ανακαλύψεις, παιχνίδια με αριθμούς, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και πολλά άλλα συνταιριάζουν με το βίο και την πολιτεία μεγάλων προσωπικοτήτων των μαθηματικών.
Ένα ταξίδι στο χρόνο όπου ζωντανεύουν οι αρχαίες ελληνικές πολιτείες, η πολιορκία των Συρακουσών. Οι μεγαλύτεροι κλασικοί φιλόσοφοι του αρχαίου κόσμου ανταμώνουν. Οι δύο νέοι βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων, τέτοιους που να τους επιτρέπουν να προσεγγίζουν σύνθετες μαθηματικές έννοιες χρήσιμες στη ζωή και την εκπαίδευση, με απλά υλικά και κατανοητά βήματα. Ένα παιδαγωγικό παιχνίδι μύησης στη μαγεία των αριθμών και της γεωμετρίας, στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης μέσα από την ιστορία των μαθηματικών.

Νοηματική Γλώσσα. Ένα κλειδί και μια παγίδα για κωφούς και ακούοντες, μελέτη της Ελένης Καβαζίδου

Εξώφυλλο ΝοηματικήΗ Ελένη Καβαζίδου καταθέτει στην επιστημονική της μελέτη μια σύγχρονη, συνθετική οπτική των δυνατοτήτων που παρέχει η γνώση και η εφαρμογή τεχνικών της Νοηματικής Γλώσσας σε ευρεία κλίμακα.

Παραθέτει πολύτιμο υλικό από την εγχώρια και διεθνή βιβλιογραφία, προβληματικές και ιδιαιτερότητες της Νοηματικής, ενώ αναδεικνύει πλευρές που έμεναν σχετικά αθέατες. Παράλληλα, θέτει ανοιχτά ερωτήματα για μελλοντικές έρευνες.

Το βιβλίο αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την Ειδική Αγωγή, με την Ιατρική, τη Λογοθεραπεία. Αποτελεί σύμμαχο στην προσπάθεια Εργοθεραπευτών, Ψυχολόγων, ψυχοδραματιστών, δραματοθεραπευτών, χοροθεραπευτών, Εκπαιδευτικών, αλλά και για όσους ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες ή φοιτητές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές που επικεντρώνονται στα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής.

Τα δυο πουγκιά, μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη

εξώφυλλο τελικό«Τα δύο πουγκιά» είναι ένα κινηματογραφικό μυθιστόρημα με ολοζώντανους διαλόγους. Μια περιήγηση στη ζωή δύο οικογενειών που είδαν τις σχέσεις τους να δοκιμάζονται με φόντο το καμίνι των γεγονότων του 20ου αιώνα. Ο Γιώργος Ηλιάδης με τον δικό του ιδιαίτερο αλλά και πρωτότυπο αφηγηματικό λόγο, μας μεταφέρει μέσα στην καρδιά των ταξιδιών που περιγράφει, από τον Ατλαντικό Ωκεανό ως το Αιγαίο και από το μακρινό Μπουένος Άιρες έως το Βενεράτο και το Ηράκλειο της Κρήτης. Με μαεστρία, χιούμορ και ευφάνταστες σκηνές, μας χαρίζει ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που καλύπτει χρονικά την περίοδο από το 1910 μέχρι και σήμερα. Με μοναδικό αφηγηματικό λόγο μας παρασέρνει στη ροή των βιωμάτων των πρωταγωνιστών της ιστορίας. Ο συγγραφέας ταξιδεύει στις θάλασσες της ψυχή μας. Με «όπλο» του τη σάτιρα, την αλληγορία και την ιδιαίτερη γραφή του, καταφέρνει να κεντρίσει τον αναγνώστη και να τον κάνει συνταξιδιώτη του αναζητώντας… τα δυο χαμένα πουγκιά.

Στη ρίζα του αετού, μυθιστόρημα, Βαγγελιώ Καρακατσάνη

στη ρίζα του αετού εξώφυλλο

Το πρώτο βιβλίο της Βαγγελιώς Καρακατσάνη αποτελεί κατάθεση ψυχής. Με ταλέντο και μαεστρία αναδεικνύει μια άλλη πλευρά της ζωής που κρύβεται πίσω από την γυαλιστερή όψη των τηλεβιβλίων- σαπουνόπερες. Οι ήρωές της εργάζονται, αναζητούν, αγανακτούν, νοσούν, μάχονται, συγχωρούν, μετασχηματίζουν, θεραπεύονται, με λίγα λόγια ζουν στην πραγματική ζωή. Οι ήρωές της μιλούν τη γλώσσα της καθημερινότητας, με γνησιότητα και ενσυναίσθηση.

 

Οι θαλασσινοί κήποι, ποιητική συλλογή της Μαρίας Ζαβιανέλη

εξώφυλλο σκέτο

Για ετούτη τη γη του δυόσμου και του θυμαριού…Τη χώρα της πέτρας, των αρχαίων ναών, των βυζαντινών μοναστηριών που μοσχοβολά βασιλικό και αλμύρα… Γράφουμε  ποιήματα, ονειρευόμαστε, μα πάνω από όλα συμπλέουμε στα νερά της Μεσογείου! Που και που αγναντεύουμε τον ορίζοντα και ετοιμάζουμε ταξίδια,  στην Εσπερία και τη σαγηνευτική Ανατολή. Ένα καράβι είναι η Ελλάδα μας που αιώνες τώρα ταξιδεύει μέσα στις χαρές και στις πίκρες. Μια χώρα μαγευτική με μύθους, θρύλους και ανθρώπους που παλεύουν ηρωικά. Ματώνουν μα ακόμα και με λαβωματιές συνεχίζουν. Όρθιοι και θαρραλέοι μάχονται ηρωικά τους άνεμους, στους Κύκλωπες, στις τρικυμίες, στους Λαιστρυγόνες και τις σύμφορες… Για να ‘ναι το αίμα του ήλιου πάντα φως -δυνατό έτσι ώστε να λαμπυρίζει πάνω από τους ατελείωτους θαλασσινούς κήπους… Να γλυκαίνει τους καημούς της οικουμένης και να φωτίζει τα ονείρατα των ανθρώπων.

Κόκκινο Τριαντάφυλλο, ποιήματα, Χρήστος Τσαντής

Κόκκινο Τριαντάφυλλο

Η ποιητική συλλογή «Κόκκινο Τριαντάφυλλο» εκδόθηκε από τον συγγραφέα της το 2014. Ήταν το πρώτο βήμα μιας διαδρομής που οδήγησε τελικά στη συγκρότηση της ομάδας των εκδόσεων Ραδάμανθυς. Η ποιητική συλλογή «Κόκκινο τριαντάφυλλο» αρμενίζει στα πελάγη της αναζήτησης ανεμίζοντας τη σημαία της νοσταλγίας στα άλμπουρα, με την ανυπομονησία των ταξιδιών στα αμπάρια. Με στίχους και με μουσικές, αλλά και με πηγές έμπνευσης τα κοινωνικά δρώμενα της εποχής πλησιάζουμε στα μέρη που ζουν τα Ποσειδώνια, τα άνθη του βυθού. Οι κοινωνικές αναφορές, η υπαρξιακή αναζήτηση, ο έρωτας, πέρα από πρόσωπα και εποχές, η παιδικότητα, η αυθεντικότητα, η απλότητα στο λόγο και στα εκφραστικά μέσα αποτελούν τις βάρκες που θα μας ταξιδέψουν μακριά. Τόσο μακριά που ίσως και να πλησιάσουμε κοντά στο πιο βαθύ μας Είναι…

Για παραγγελίες βιβλίων από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6983 091058

Δωρεάν αποστολή (χωρίς χρέωση για μεταφορικά και αντικαταβολή) με παραγγελίες δύο βιβλίων από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%85%cf%83-10

  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s