Ο Πύργος του Β

Μια Μαθηματική Περιπέτεια

Μυθιστόρημα του Σάκη Ροδίτη*

Κυκλοφορεί στις 3 Μαΐου 2016 από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

«Ο Πύργος του Β – Μια μαθηματική περιπέτεια «, είναι ο τίτλος του βιβλίου που αγαπήθηκε από όλους εμάς οι οποίοι ασχοληθήκαμε με τη λογοτεχνική επιμέλεια και την τεχνική προετοιμασία του. Με τη φροντίδα και τη στοργή που προσεγγίζει κάποιος ένα παιδί, έτσι και ο συγγραφέας του βιβλίου, ο Σάκης Ροδίτης, μας αφήνει στα χέρια των δύο φίλων και του άρχοντα του Πύργου, στα χέρια των σοφών της αρχαιότητας και των μαθηματικών γρίφων, και μας χαρίζει ένα μαγικό ταξίδι στον μυθικό κόσμο της ιστορίας των μαθηματικών και των εφαρμογών τους. Παράλληλα μας δίνει θεατρικά κείμενα, διηγείται μύθους και ιστορίες άγνωστες, ενώ – με τρόπο που αγγίζει ακόμα και τον αναγνώστη που δεν έχει μαθηματικές γνώσεις – ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας στη… «νήσο Αίφος».

Το βιβλίο του Σάκη Ροδίτη, όπως και κάθε καλό βιβλίο, δεν χωράει σε κατηγορίες και σε «κουτάκια». Τροφοδοτεί προβληματισμούς, κάνει τον αναγνώστη συμμέτοχο στην πλοκή, δίνει ιδέες για εφαρμογές, από την Παιδαγωγική έως και το Θεατρικό Παιχνίδι, ενώ διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους, από γνώστες των μαθηματικών, μέχρι και από ανθρώπους που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα μαθηματικά. Όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Εμείς, με εργαλείο τα μαθηματικά και το μαθηματικό τρόπο σκέψης, θέλουμε να καταφέρουμε να ανακαλύψουμε κάτι από τη βαθύτερη σοφία του ανθρώπινου μυαλού και να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας σε ένα αλλιώτικο πλαίσιο, έτσι που να πλησιάσουμε το νόημα της ζωής ή ίσως πιο σωστά να βρει ο καθένας μας το δικό του νόημα». 

Εξίσου σημαντική είναι η δουλειά του Μιχάλη Ροδίτη, ο οποίος δίνει εξαιρετικά δείγματα γραφής με την εικονογράφηση που στολίζει τις σελίδες του βιβλίου, καθώς και με την άρτια επεξεργασία της σελιδοποίησης και της μακέτας.

Ευχαριστούμε την Αθηνά Θανοπούλου και την Άννα Ροδίτη που έκαναν την πρώτη ανάγνωση, με διορθώσεις και παρατηρήσεις, την Ευγενία Πουλημένου και όλους τους φίλους και συνεργάτες που συμμετείχαν στην προσπάθεια της ετοιμασίας του βιβλίου.

 *Ο Σάκης Ροδίτης είναι Μαθηματικός στη Β/βάθμια εκπαίδευση και συγγραφέας. Έχει διατελέσει επιμορφωτής εκπαιδευτικών, με έμφαση στην εμψύχωση ομάδων παιδιών και στη βιωματική εκπαίδευση. Απόφοιτος της Βαρβάκειου και του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει παρακολουθήσει ετήσια και πολύμηνα εκπαιδευτικά σεμινάρια, μεταπτυχιακό-επιμορφωτικό πρόγραμμα συμβουλευτικής για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, σεμινάρια εκπαίδευσης, εμψύχωσης νέων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, θεατρικού παιχνιδιού, καθώς και σεμινάρια καρναβαλικών κατασκευών,  μάσκας κ.λπ. 

Ο Σάκης Ροδίτης είχε πάρει μέρος στην ομάδα εργασίας του Τομέα Παιδαγωγικής, Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, για τη συγγραφή Λογισμικού Διδασκαλίας Πιθανοτήτων και Στατιστικής με Η/Υ σε σχολεία, σε συνεργασία με την «KEYSTONE». Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Πάτρας και από το 2000 πρόεδρος του συλλόγου «Α.Σ.Τ.Ο-Επικοινωνούμε». Υπήρξε μέλος πολλών πολιτιστικών συλλόγων στην Αθήνα και την Πάτρα, καθώς και της ομάδας εποπτικών μέσων της Μαθηματικής Εταιρείας της Πάτρας.

Από το 1991 μέχρι το 2000 ήταν μέλος της επιτροπής λειτουργίας του Κ.Δ.Α. της κίνησης Πρόταση κατά των ναρκωτικών στην Πάτρα. Διετέλεσε επίσης μέλος στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αχαΐας. Εργάζεται στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1981 και από το 1985 στο 17ο γυμνάσιο Πάτρας, ως μαθηματικός και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού.

Λογοτεχνική Επιμέλεια του βιβλίου: Χρήστος Τσαντής 

Μακέτα – Εικαστικό εξώφυλλου – Εικονογράφηση: Μιχάλης Ροδίτης

Σελιδοποίηση: Μιχάλης Ροδίτης, Άννα Ροδίτη

Ο Πύργος του Β

για παραγγελία του βιβλίου συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

Τιμή: 17,4

+ έξοδα αποστολής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s