Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη

Στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Χρήστου Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης».

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 13 Μαΐου του 2015 και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του πολιτιστικού διήμερου του σχολείου, με αφορμή τη δημιουργία της νέας του βιβλιοθήκης.

Μαθητές του 10ου Γυμνάσιου έχουν ετοιμάσει θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο κεφάλαιο «Κήπος» από το βιβλίο, ενώ θα προβληθεί βίντεο.

Στην εκδήλωση θα βρεθεί και ο συγγραφέας, για μία διαδραστική συνάντηση με τους μαθητές.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την παρουσίαση είναι: η Ειρήνη Ανδρουλιδάκη, η Ελένη Γιαννάκη, η Βάσω Παναγιωτοπούλου και η Δομινίκη Σωτηριάδου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Τσαντής σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία.

Το 2012 βραβεύτηκε στον 30ο διαγωνισμό διηγήματος της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών».

Το 2013 τιμήθηκε με έπαινο από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για τη νουβέλα: «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης». Η νουβέλα παρουσιάστηκε, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη – στο πλαίσιο υλοποίησης επιμορφωτικών δράσεων του Υπουργείου Παιδείας – από την Περιφέρεια Κρήτης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό. Αξιοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου από εκπαιδευτικούς σε βιωματικές δράσεις.

Η νουβέλα παρουσιάστηκε, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, καθώς και από σχολεία στο Ηράκλειο και στη Νέα Σμύρνη.

Το βιβλίο έχει προταθεί από δραματοθεραπευτές και ψυχοδραματιστές ψυχολόγους για αξιοποίηση σε θεραπευτικές ομάδες και σε βιωματικές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, ενώ έχει καταχωρηθεί στη βιβλιοθήκη του Μουσείου Νίκος Καζαντζάκης.

Είπαν για το βιβλίο

Παρουσίαση Μικρού Πρίγκιπα Χρ. Τσαντής ΔΡΟΜΟΣ 22-10-2014
Από την αυτοσχέδια δράση στην παρουσίαση του βιβλίου, που έγινε στη Λέσχη της εφημερίδας «Δρόμος», τον Οκτώβριο του 2014 στην Πάτρα

«Ο συγγραφέας μέσα από τα κείμενά του, υπερασπίζεται τα γραφόμενά του και τα υποστυλώνει με πάθος. Ένα πάθος λυρικό και δραματικό μαζί. Αυτό θα το λέγαμε δραματοποιημένο λυρισμό, γεμάτο εικόνες, χρώματα και μυρωδιές που ο αναγνώστης διαβάζοντας τις σελίδες έχει τη δυνατότητα συνειρμικά να συνθέσει και να σκηνοθετήσει θεατρικά τα τεκταινόμενα του έργου… Η θάλασσα η βαθιά με την τρικυμία της, βρίσκεται μέσα μας κι εκεί ο συγγραφέας μάς παραπέμπει για το ψάξιμο της ελπίδας. Αυτή η ανίχνευση είναι το ταξίδι ολόκληρης ζωής. Είναι το ταξίδι για την Ιθάκη του καθενός. Δύσκολα την προσεγγίζουμε. Ίσως να μη φτάσουμε ποτέ στο λιμάνι της. Οι Ιθάκες αχνοφαίνονται πολύ μακριά μας. Μας έδωσαν όμως το ωραίο ταξίδι, κι αυτό είναι το νόημα και η ουσία της ζωής», είπε ο ποιητής Ανδρέας Βάλσαμος παρουσιάζοντας το βιβλίο στην εκδήλωση που έγινε στην Πάτρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s