Στη Σελένα

Απόσπασμα από το βιβλίο Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης

2η έκδοση ανανεωμένη

«Θα σε πάω…» είπε ο Καπετάν Μιχάλης σπάζοντας τη σιωπή «… θα σε πάω στο Νίκο».

μικρός πρίγκιπας: «Να δεις που όλοι εκεί θα λευτερωθούμε»

Καπετάν-Μιχάλης: «Εσύ; Από τί θα λευτερωθείς;»

Σάστισε μια στιγμή. Δεν ήξερε αν έπρεπε να του πει όλη την αλήθεια. Το παρουσιαστικό του τον τρόμαζε λίγο κι έμοιαζε να τα έχει χαμένα. Φοβήθηκε μην κάνει καμιά γκάφα και πει τίποτα που δεν πρέπει. Ζύγισε τη σκέψη του κι αποφάσισε να μιλήσει αλλά με τρόπο!

«Απ’ αυτούς που με κυνηγάνε, αυτούς με τα άλογα που ψάχνουν να μας βρουν» απάντησε ο μικρός πρίγκιπας.

«Τέτοιοι μαθές κυνηγάνε παντού τον κόσμο…» τον έκοψε ο Καπετάν Μιχάλης «… και μετά;»

«Και μετά θα κάνω μια βόλτα πίσω στον πλανήτη μου,  ν’ αφήσω το χώμα που θρέφει τα λουλούδια. Να τραφεί και το δικό μου τριαντάφυλλο. Έπειτα θα γυρίσω στον κόσμο να πω τις ιστορίες σας. Μπορεί κάποιος ν’ ακούσει! Μπορεί να έρθω ξανά! Θέλω να γυρίσω πάλι στην έρημο να βρω τον πιλότο μου. Ο Νίκος θα με βοηθήσει να τον βρω. Είμαι σίγουρος!».

«Τον πιλότο σου… τον έφαγαν οι Ναζί στον πόλεμο! Θεός σχωρέσ’ τον!» είπε ο παπά-Φώτης που τινάχτηκε απ’ τον ύπνο του κι ύστερα ξανάκλεισε τα μάτια και σύντομα έπιασε να ροχαλίζει.

 «Τί να σου πω! Τα μάτια μου είδανε πολλά κι αφού το θέλεις τόσο, θα σε βοηθήσω. Μα κάτεχέ το! Δεν ξέρω τί σου ζήτησε ο παπάς, εγώ δεν θέλω αντάλλαγμα. Θα σε βοηθήσω έτσι… γιατί κοπιάζεις κι έχεις απόφαση. Αντρίκιο πράμα! Απ’ την άλλη, έχω κι εγώ με τους καβαλάρηδες που ‘ναι στο κατόπι σου ανοιχτούς λογαριασμούς και πάντα έτσι θα μένουν! Και πότε θα νικώ και πότε θα νικιέμαι, μα δεν προσκυνώ στις αυλές τους. Ακόμη κι ο Θεός αιώνια αγωνίζεται. Παντέρμη Κρήτη! Μια φορά να λευτερωνόσουν πραγματικά κι όλη η πλάση θ’ άλλαζε. Είδα πολλά μικρέ μου. Έκανα πολλά. Μα έχω αφήσει και αρκετά πίσω, για να γίνουν. Γι’ αυτό και τυραννιέμαι. Είδα τα δάση μας να καίγονται σε όλους τους πολέμους. Είδα άντρες να τους τρώνε οι Άρπυιες. Είδα στις κατοχές να σφάζουνε ανθρώπους σαν αρνιά. Είδα να σβήνουνε τα γράμματα απ’ τους τάφους και να ‘ρχονται οι άρπαγες ληστεύοντας τη γη, τον ουρανό, τη θάλασσα. Κι όλα τούτα στην πατρίδα του Δία, εδώ πάνω, στα χώματα που έχασε την παρθενιά η Ευρώπη. Εδώ που φυτρώνει ο Έρωντας που μπήκε και στα δικά μου στήθια μόλις τόνε μύρισα-καταραμένος να ‘ναι. Τον σκότωσα, μα δεν γλίτωσα. Αντέχουνε κι άλλα τα μάτια μου, μας πες μου αν ξέρεις… πώς διάολο ξεριζώνονται τούτοι οι σπόροι;»

«Θα σου πω μια ιστορία…» είπε ο Μικρός Πρίγκιπας…  

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ:

Για παραγγελίες του βιβλίου, για διοργάνωση εκδηλώσεων-παρουσιάσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων, επικοινωνήστε απευθείας με τον συγγραφέα στο e mail:  christos.tsantis@hotmail.gr
Για παραγγελίες του βιβλίου, για διοργάνωση εκδηλώσεων-παρουσιάσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων, επικοινωνήστε απευθείας με τον συγγραφέα στο e mail: christos.tsantis@hotmail.gr

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s