Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης

2η έκδοση ανανεωμένη

απόσπασμα από το παραμύθι Χρυσάνθεμα

Το χρυσάνθεμο μεγάλωσε, ρίζωνε κι άπλωνε τους σπόρους του στη γη. Γύρω-γύρω φύτρωσαν κι άλλα, πολλά μικρά χρυσάνθεμα. Το τοπίο έμοιαζε με κήπο και το σύννεφο ξαναρχόταν για να τα ποτίσει. Μόνο τα καλοκαίρια χανότανε για λίγο καιρό αλλά κι αυτό δεν κρατούσε πολύ. Έτσι τα λουλούδια μπορούσαν να περιμένουν και το σύννεφο ερχόταν πάντα, πιστό στο ραντεβού τους.

Αλήθεια είναι! Tο σύννεφο δεν ξεχνούσε ποτέ τα χρυσάνθεμα κι εκείνα παραμένανε γαντζωμένα στη γη κι ομορφαίνανε και γίνονταν κι άλλα, αλλάζοντας την όψη του λόφου!

Ο καιρός περνούσε κι η μικρή πολιτεία, άρχισε σταδιακά να επεκτείνεται προς τα εκεί. Η γη όπου κατοικούσαν τα λουλούδια πουλήθηκε. Αυτός που την αγόρασε δεν είχε το παραμικρό ενδιαφέρον για χρυσάνθεμα. Προτιμούσε το μπετόν!

 Ο τόπος σκάφτηκε και μεγάλες πανύψηλες κατασκευές απλώθηκαν παντού. Από ψηλά φαινόταν τα γιορτινά λαμπιόνια στην πολιτεία τα Χριστούγεννα. Ακούγονταν φωνές και τραγούδια από πολλές τηλεοράσεις που έμεναν ανοιχτές μέρα-νύχτα. Άγιοι Βασίληδες γυρνούσαν στους δρόμους, με μπουζούκια και κιθάρες στα χέρια, κι έπειτα από λίγους μήνες τούς διαδέχονταν αποκριάτικες στρακαστρούκες, μάσκες και κομφετί, χαρταετοί, κι αργότερα πάλι, βαμμένα κόκκινα αυγά, μεγάλες φανταχτερές λαμπάδες και όλα αυτά με συνοδεία πολλές άπειρες οθόνες για τα παιδιά, για να ξεχάσουν πολύ νωρίς να είναι παιδιά. Τεράστιες φωτεινές επιγραφές με διαφημίσεις, λίγα πλαστικά δέντρα και κάποτε-κάποτε, μέσα από ένα γκρίζο θολό ουρανό, άνοιγε χαραμάδες ένας ήλιος, που πιστός στο δρομολόγιό του, άλλη μια βραδιά, βυθιζόταν στη θάλασσα χρωματίζοντας με μια λαμπρή κόκκινη αναλαμπή ακόμα ένα δειλινό.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ:

Για παραγγελίες του βιβλίου, καθώς και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, βιωματικών δραστηριοτήτων, επικοινωνήστε απευθείας με τον συγγραφέα στο e mail: christos.tsantis@hotmail.gr
Για παραγγελίες του βιβλίου, καθώς και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, βιωματικών δραστηριοτήτων, επικοινωνήστε απευθείας με τον συγγραφέα στο e mail: christos.tsantis@hotmail.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s