Η ποιητική συλλογή «Δυο νύχτες αριστερά της λήθης», της Ερασμίας Μπουλιτσάκη, στην εκπομπή «Με τα φτερά των βιβλίων ταξιδεύουμε» (audio 36)

Η εκπομπή «Με τα φτερά των βιβλίων ταξιδεύουμε», στο molto-radio.com, παρουσίασε την ποιητική συλλογή «Δυο νύχτες αριστερά της λήθης». Μιλήσανε οι: Σίτσα Κοτσιφάκη, φιλόλογος, Αντώνης Λιοδάκης, ψυχίατρος, Μανόλης Φραγκάκης, ειδικός παθολόγος. Συντονιστής εκπομπής: Χρήστος Τσαντής. Μπορείτε να ακούσετε εδώ ολόκληρη την εκπομπή:

«Με τα φτερά των βιβλίων ταξιδεύουμε», κάθε τρίτη στις 8, στο molto-radio.com.

Λήθη εννοούμε το έρεβος του θανάτου. Όχι μόνον του φυσικού, αλλά και του υπαρξιακού, του κοινωνικού, του ιστορικού, του πολιτικού θανάτου. Από την αρχή της Ιστορίας, το σπουδαιότερο όπλο του ανθρώπου ενάντια στην λήθη είναι η ποίηση. Ποίηση, με την έννοια του «ποιείν», του κατασκευάζειν εκ του μη όντος. Αυτό μας μαθαίνουν οι έμμορφες χαρακιές στα τοιχώματα των σπηλαίων. Από την αρχή του ανθρώπου, το μοναδικό όπλο του απέναντι στο έρεβος – το οποίο έρεβος είναι η ποίηση. Ετούτη η ποιητική συλλογή είναι ακόμα μια χαρακιά στον τοίχο της σπηλιάς, καταθέτοντας το μοναδικό πρόταγμα που γνωρίζει: Να μην ξεχάσουμε. Να μην ξεχάσουμε.

Ἡ Ἐρασμία Μπουλιτσάκη γεννήθηκε την 3η Ιουλίου τοῦ 1997 στὰ Χανιά. Σπούδασε Ἰατρικὴ στὸ Πανεπιστήμιο Κρήτης καὶ ξεκινᾶ τὴν εἰδίκευσή της στὴν Ψυχιατρική. Ἡ ποίηση τὴν ἀπασχολεῖ ὡς τρόπος ὕπαρξης. Τὸ «Δυὸ Νύχτες Ἀριστερὰ τῆς Λήθης» εἶναι ἡ πρώτη της ποιητικὴ συλλογή.

Ἐξώφυλλο: Μαρία Χατζημιχαήλ

Φόρμα παραγγελίας του βιβλίου

Τιμή βιβλίου: 11,20

Έξοδα αποστολής: 4,90

ce94cf8dcebf-cebdcf8dcf87cf84ceb5cf82-ceb1cf81ceb9cf83cf84ceb5cf81ceac-cf84ceb7cf82-cebbceaeceb8ceb7cf82
Ερασμία Μπουλιτσάκη – Δύο νύχτες αριστερά της λήθης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s