Βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση: Μάρτυν Μπράουν «Η πολιτική της λήθης»

Νέα Ζηλανδία, Ελλάδα και Μ. Βρετανία στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάχη της Κρήτης – Μέση Ανατολή – Εμφύλιος

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ 2023, 8 μ.μ.

Πολυχώρος Ραδάμανθυς (Ξέπαπα 7, Χανιά)

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το σπουδαίο έργο του ιστορικού Μάρτυν Μπράουν, με τίτλο «Η πολιτική της λήθης. Νέα Ζηλανδία, Ελλάδα και Μ. Βρετανία στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάχη της Κρήτης – Μέση Ανατολή – Εμφύλιος». Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 15/5/2023, στις 8 το απόγευμα, στον πολυχώρο των Εκδόσεων Ραδάμανθυς (Ξέπαπα 7, Χανιά).

Μιλάνε για το βιβλίο:

Βαγγέλης Μαραβελάκης, πολιτικός επιστήμονας

Σπύρος Νταουντάκης, ιστορικός

Χρήστος Τσαντής, επιμελητής της έκδοσης

Θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του συγγραφέα

Ο συγγραφέας πετυχαίνει, μέσα από την πολυετή και αναλυτική έρευνα αναρίθμητων στρατιωτικών και άλλων εγγράφων και ντοκουμέντων, να αποκρυπτογραφήσει την ουσία της σχέσης που αναπτύχθηκε στη διάρκεια του πολέμου ανάμεσα στη Ν. Ζηλανδία και την Ελλάδα. Μας δείχνει τη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στα ελληνικά και νεοζηλανδικά στρατεύματα σε όλα τα πολεμικά πεδία: Ηπειρωτική Ελλάδα, Κρήτη, Μέση Ανατολή, Ιταλία, Δεκεμβριανά, Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος.

Φωτογραφία εξωφύλλου:

Ο Φράιμπεργκ συγχαίρει την Τρίτη ελληνική ταξιαρχία στην Ιταλία. (Πηγή: Alexander Turnbull Library, Wellington, New Zealand, DA-06565).

—————————————

Για παραγγελία του βιβλίου, δείτε εδώ: https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/martyn-mpraoyn-i-politiki-tis-lithis/

ή καλέστε στο 6983091058

————————————

Μετάφραση: Μάκης Πέτσας

Σημειώσεις-επιμέλεια: Χρήστος Τσαντής

ISBN 978-618-5356-87-3

Σελίδες 576

Διαστάσεις 14,8 Χ 21

Ο Μάρτιν Μπράουν (Martyn Brown) ήταν επίτιμος καθηγητής στο τμήμα Ιστορικών και Φιλοσοφικών Μελετών, του Πανεπιστήμιου του Queensland. Κατείχε τιμητική έδρα στο Κέντρο Ερευνών και Μελετών της Νέας Ζηλανδίας, στο Πανεπιστήμιο Victoria της Ουέλινγκτον. Η έρευνά του για τη σχέση Νέας Ζηλανδίας-Ελλάδας την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έδωσε ώθηση στην ακαδημαϊκή και ερευνητική αρθρογραφία και πολλά δημοφιλή κείμενά του δημοσιεύθηκαν στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Υπήρξε, επίσης, ερευνητής, συγγραφέας και συμπαραγωγός ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ για τη μαζική πολιτική εξέγερση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή τον Απρίλιο του 1944.

Η πολιτική της λήθης. Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία και Μ. Βρετανία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Μάρτυν Μπράουν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s