ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΒΑΓΙΑΚΗ – Ο ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΜΑΔΑΡΑΣ

«Δύο συμβάντα μου έδωσαν αφορμή να γράψω τούτο το βιβλίο. Το ένα συντάραξε τη ζωή μου και με γύρισε πολλά χρόνια πίσω, στα παιδικά μου χρόνια, στο πατρικό μου σπίτι, τη ζωή μου στο χωριό και μετέπειτα στην Αθήνα. Το άλλο είναι μια φιλική παρότρυνση από έναν πολύ καλό παιδικό μου φίλο..

Θέλω με αυτά τα γραφτά να αφηγηθώ όσα έζησα, είδα και άκουσα από τους παλιότερους. Ιστορίες ανθρώπινες, ιστορίες αγωνίας, ιστορίες αναστεναγμών, υπομονής, αδικίας, ιστορίες προσμονής και ελπίδας, ιστορίες προπαντός αληθινές…

Διηγήσεις για το μεγαλείο, τη δύναμη και το κουράγιο που είχε ο λαός μας και ξεχωριστά ο αγροτικός πληθυσμός. Διηγήσεις για τους αγώνες και την αγωνία να μη χάσουμε τη λευτεριά μας…

Τα γραφτά μου αυτά τα αφιερώνω στη γενιά μου, στη γενιά της Αντίστασης, στους απανταχού Βαφιανούς και στα παιδιά μας που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μακριά από το χωριό μας…».

Δείτε ΕΔΩ για παραγγελίες του βιβλίου

ή καλέστε στο 6983 091058


Η Ευμορφία Μπουντουράκη Βαγιάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ιστορικό χωριό Βαφές το 1930. Το τελευταίο από εννιά παιδιά φτωχής αγροτικής οικογένειας, έζησε δύσκολα και στερημένα παιδικά χρόνια. Ακολούθησε η γερμανική κατοχή, κατόπιν ήρθε η Εθνική Αντίσταση και στη συνέχεια ο Εμφύλιος Πόλεμος και τα επακόλουθά του που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τη ζωή όλων. Όταν τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο του χωριού της, φοίτησε δύο χρόνια στο Γυμνάσιο Βάμου, πεζοπορώντας καθημερινά από το χωριό της στο Γυμνάσιο. Μετά την απελευθέρωση, πήγε στην Αθήνα όπου έμεναν τα μεγαλύτερα αδέλφια της. Στην Αθήνα τελείωσε το 7ο Γυμνάσιο Θηλέων και μια σχολή Λογιστικής. Εργάστηκε πολλά χρόνια στο λογιστήριο μεγάλης βιομηχανίας. Παντρεύτηκε τον συγγραφέα Γιώργη Πικρό (Βαγιάκη) που στάθηκε όχι μόνο σύντροφος στη ζωή της, αλλά και δάσκαλός της. Με την απόκτηση του δεύτερου παιδιού της σταμάτησε να εργάζεται στο λογιστήριο της εταιρείας και συνεργάστηκε με τον Γιώργο Πικρό στις εκδόσεις και στην επιμέλεια βιβλίων με πολλούς εκδοτικούς οίκους. Με το γράψιμο ασχολήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια, αρχής γενομένης από την εφημερίδα «Κρυονερίδα», όργανο του Συλλόγου Βαφιανών Αττικής. Επίσης, συνεργάζεται με τη εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα». 

Εικόνα εξωφύλλου: Γαλάτεια Βαγιάκη

Διηγήσεις – Ιστορικές μαρτυρίες,  Διαστάσεις βιβλίου: 16 Χ 23, σελίδες: 204

ISBN 978-618-5712-14-3

Ο Πύργος της Μαδάρας - Ευμορφία Μπουντουράκη Βαγιάκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s