Ένα «κινηματογραφικό» μυθιστόρημα (audio)

Γιώργος Ηλιάδης – Τα δυο πουγκιά

Η εκπομπή «Με τα φτερά των βιβλίων ταξιδεύουμε», στο molto-radio.com, που παρουσιάζει ο Χρήστος Τσαντής, ήταν αφιερωμένη στο μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη «Τα δυο πουγκιά» (Εκδόσεις Ραδάμανθυς). Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή εδώ:

«Τα δύο πουγκιά» είναι ένα κινηματογραφικό μυθιστόρημα με ολοζώντανους διαλόγους. Μια περιήγηση στη ζωή δύο οικογενειών που είδαν τις σχέσεις τους να δοκιμάζονται με φόντο το καμίνι των γεγονότων του 20ου αιώνα. Ο Γιώργος Ηλιάδης με τον δικό του ιδιαίτερο αλλά και πρωτότυπο αφηγηματικό λόγο, μας μεταφέρει μέσα στην καρδιά των ταξιδιών που περιγράφει, από τον Ατλαντικό Ωκεανό ως το Αιγαίο και από το μακρινό Μπουένος Άιρες έως το Βενεράτο και το Ηράκλειο της Κρήτης. Ο συγγραφέας ταξιδεύει στις θάλασσες της ψυχή μας. Με «όπλο» του τη σάτιρα, την αλληγορία και την ιδιαίτερη γραφή του, καταφέρνει να κεντρίσει τον αναγνώστη και να τον κάνει συνταξιδιώτη του αναζητώντας… τα δυο χαμένα πουγκιά.

«…Οι διάλογοι είναι ζωντανοί, άμεσοι, προωθούν την εξέλιξη της υπόθεσης και προσδίδουν στο κείμενο παραστατικότητα και θεατρικότητα. Στη θεατρικότητα συμβάλλουν και τα πολλά πρόσωπα. Οι εναλλαγές και οι περιπλανήσεις τους ανανεώνουν το ενδιαφέρον στον αναγνώστη και παραπέμπουν σε πράξεις και σκηνές. Οι μετακινήσεις του αφηγητή και των ηρώων στο χώρο και στον χρόνο, καθώς και η ποικιλία των σκηνικών και του φόντου υποδεικνύουν και επιρροές από τον κινηματογράφο και τις τεχνικές του, όπως road movies και flash-back», Ελπίδα Γρηγοράκη, φιλόλογος.

Το βιβλίο διατίθεται σε προσφορά από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, με 40% έκπτωση:

Δείτε ΕΔΩ για παραγγελίες του βιβλίου

Σχολιάστε