Συσχετισμοί – Βαγγέλης Λουλαδάκης (video)

Βίντεο από την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Συσχετισμοί» του Βαγγέλη Λουλαδάκη, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Ραδάμανθυς, τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2022, στο ξενοδοχείο Porto Veneziano. Μιλήσανε για το βιβλίο: Αργυρώ Λουλαδάκη, ποιήτρια, Δρ. Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Νίκος Μπλαζάκης, καλλιτέχνης, Χριστίνα Βεριβάκη, σκηνοθέτης, Βαγγέλης Λουλαδάκης, ποιητής. Διαβάστηκε σημείωμα του Σταμάτη Ν. Φιλιππίδη, οµότιµου καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστηµίου Κρήτης.

Με μία συλλογή που αντλεί την ποίησή της απευθείας από το μαγικό κόσμο των λαϊκών παραμυθιών και αφηγήσεων, ο Βαγγέλης Λουλαδάκης μάς χαρίζει ένα σημαντικό και διαφορετικό έργο.

«Και τί είναι αυτά τα σύντομα κείμενα; Μικρές πρόζες, μινιμαλιστικά διηγήματα; Διαθέτουν έναν υποτυπώδη χαρακτήρα και μια στοιχειώδη πλοκή. Και όμως σαφώς δεν πρόκειται για αφηγήσεις: ο στόχος τους δεν είναι να διηγηθούν μια μικρή ιστορία, γιατί απουσιάζει από αυτά η όποια αφηγηματική ανάπτυξη· μάλλον φαίνεται πως επιχειρούν να μαρτυρήσουν με απλούστατα μέσα μια «μαγική» διαδικασία, να δώσουν σημεία ενός άλλου, μαγικού κόσμου. Εδώ δηλαδή είναι που μεταφερόμαστε στον κόσμο της ποίησης. Και εάν θα θέλαμε να τα χαρακτηρίσουμε ειδολογικά, θα ήμασταν πλησιέστεροι και στην ουσία και στη μορφολογία τους εάν τα ονομάζαμε πεζά ποιήματα», γράφει χαρακτηριστικά στον πρόλογο της συλλογής ο καθηγητής Σταμάτης Ν. Φιλιππίδης.

Δείτε εδώ για παραγγελία του βιβλίου:

https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/vaggelis-loyladakis-syschetismoi/

ή καλέστε στο 6983091058

Εκδόσεις Ραδάμανθυς Λουλαδάκης
Βαγγέλης Λουλαδάκης – Συσχετισμοί

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s