Βιβλιοπαρουσίαση Δημήτρης Ανδρικίδης «Διαμαντόπετρες στις στάχτες» (βίντεο)

Βίντεο από την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ανδρικίδη, με τίτλο «Διαμαντόπετρες στις στάχτες». Μιλήσανε για το βιβλίο: Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, Νίκος Χριστοδουλάκης, Δημήτρης Ανδρικίδης, Μανώλης Αλιφιεράκης. Διαβάσαν αποσπάσματα οι: Ελευθερία Αρχοντάκη, Μιχάλης Καράκης.

Κωνσταντινούπολη, Ιωνία, Σμύρνη, Μικρά Ασία…

Διαμαντόπετρες του ελληνισμού που λάμπουν ακόμα μέσα στις στάχτες!

Ο συγγραφέας μας χαρίζει εξαιρετικές ιστορικές μυθοπλασίες που αναπλάθουν την ατμόσφαιρα μιας εποχής η οποία έσβησε μέσα στις φλόγες του πολέμου και στο αίμα, αλλά ταυτόχρονα μιας εποχής που συνεχίζει να μας συγκινεί και να μας παρακινεί σε βαθιά ενδοσκόπηση. Το δραματουργικό εργαστήρι του συγγραφέα Δημήτρη Ανδρικίδη, σαν τρένο διασχίζει τους αιώνες και οι ιστορικές του νουβέλες παίρνουν τη σκυτάλη από το χθες για να επιστρέψουν στο σήμερα. Ιστορίες που συγκινούν και προβληματίζουν…

Ο Δημήτρης Ανδρικίδης, γεννήθηκε στα Χανιά, από Μικρασιάτες γονείς. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά, επί σειρά ετών, στον εμπορικό χώρο. Έχει παρακολουθήσει σπουδές κοινωνιολογίας στην Αθήνα και ομιλεί δύο ξένες γλώσσες. Κατά καιρούς, έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε Χανιώτικες εφημερίδες και σε Αθηναϊκά περιοδικά. Στην δεκαετία του ’80, βραβεύτηκε από μεγάλο δεκαπενθήμερο περιοδικό για μία κοινωνική έρευνά του. Πρόσφατα, το 2016, πήρε την τέταρτη θέση σε Πανελλήνιο λογοτεχνικό Διαγωνισμό. Από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς κυκλοφορεί το βιβλίο του «Σαν ένα τρένο που δεν σταματάει ποτέ – Δασκαλογιάννης, Καγιαλές και άλλες ιστορίες», ενώ υπό έκδοση είναι και η ποιητική του συλλογή, με τίτλο «Εξ’ ακανθών».

Πίνακας εξωφύλλου: Μανώλης Τσιριντουλάκης

https://ekdoseis-radamanthys.webnode.gr/products/dimitris-andrikidis-diamantopetres-stis-stachtes/

Δημήτρης Ανδρικίδης – Διαμαντόπετρες στις στάχτες
Δημήτρης Ανδρικίδης – Σαν ένα τρένο που σταματάει ποτέ. Δασκαλογιάννης, Καγιαλές και άλλα διηγήματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s