2ο φεστιβάλ «Συλλογικοί Βηματισμοί» από την Terra Verde

9 & 10 Σεπτεμβρίου στοv προμαχώνα του Σαν Σαλβατόρε από τις 18:00

AFISA SYLLOGIKOI

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς συμμετέχουν με έκθεση βιβλίου στην πρωτοβουλία της Συλλογικότητας για το Εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο Terra Verde (Γη Πράσινη), η οποία διοργανώνει το 2ο φεστιβάλ «Συλλογικοί Βηματισμοί», την Παρασκευή και το Σάββατο, 9 & 10 Σεπτεμβρίου 2022, στοv προμαχώνα του Σαν Σαλβατόρε από τις 18:00.

Για δύο μέρες, ο προμαχώνας ζωντανεύει με Συζητήσεις, Εκθέσεις, Δρώμενα και πολλή μουσική. Στη συζήτηση της Παρασκευής πιάνουμε το νήμα της ακρίβειας διερευνώντας τις συνθήκες που τη δημιουργούν, τις πολιτικές που την επιβάλλουν και εξετάζοντας τις δικές μας δυνατότητες αντίστασης. Στη συνέχεια ταξιδεύουμε με μουσικές των παιδιών από το Μουσικό Σχολείο Χανιών και η βραδιά κλείνει με Χειμερινούς Κολυμβητές.

Το Σάββατο κουβεντιάζουμε για τις δυνατότητες εργασίας των ΑμεΑ σε ένα κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που εξοβελίζει αυτούς τους ανθρώπους σε διαρκώς στενότερα περιθώρια. Η συζήτηση αυτή δεν είναι μόνο θεωρητική· σχετίζεται με ένα νέο εγχείρημα της Terra Verde για τη δημιουργία παραρτήματος στο οποίο θα εργάζονται αποκλειστικά ΑμεΑ. Το διήμερο κλείνει με συναυλία των Halicuti band και των Social Waste.

Και τις δύο μέρες παραγωγοί, οικοτέχνες, συνεργατικά εγχειρήματα, φορείς με κοινωνική δράση και  συλλογικότητες για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία συμμετέχουν με έκθεση προϊόντων και ενημερωτικό υλικό. Μικροί, συλλογικοί βηματισμοί με πυξίδα την Αλληλεγγύη για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες και να σκαρφιστούμε νέες ιδέες. Ακολουθώντας τους στίχους των Social Waste:

Όσο σιμώνω μακραίνει κι έτσι ποτέ δεν τη φτάνω
Άπιαστη, ωραία ουτοπία- καλά τα λέει ο Γκαλεάνο
Μα όταν γιορτάζει καινούργιους δρόμους μου τάζει
Κι αρχίζω πάλι να πιστεύω πως ο κόσμος αλλάζει
Κι αμφισβητώ τον Κεμάλ, αμφισβητώ και το Μάνο
Στέκω στις μύτες των ποδιών αλλά και πάλι δε φτάνω
Είν’ το παιχνίδι παλιό κι αν θες το νόημα να βρούμε
Πρέπει λιγάκι ακόμα ψηλότερα να σηκωθούμε

  • Προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες θα βρείτε στη Terra Verde, Νταλιάνι 5 (Έκπτωση 50% για Ανέργους & ΑμεΑ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s