ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ – 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Τα χρώματα, έτσι κι αλλιώς,
βρίσκονται στην ψυχή μας…

ΕΝΑΡΞΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Φεβρουαρίου 2022
6:30 – 8:30 μ.μ.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ «ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ»

 Συντονίζει ο Χρήστος Τσαντής

picture-book-g896a7a963_1920

Η πρώτη συνάντηση για το 2022 έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 6:30 το απόγευμα. Στο Εργαστήρι θα ανακαλύψουμε δυνατότητες, θα αλληλεπιδράσουμε, θα δώσουμε ώθηση στις διεργασίες δημιουργικής έκφρασης-γραφής, αξιοποιώντας βιώματα, εμπειρίες και συναισθήματα, σε μία νέα σύνθεση, στον μετασχηματισμό. Επιδιώκουμε την αλληλεπίδραση με τη διαφορετικότητα, καθώς γνωρίζουμε ότι μόνο μέσα από τη σχέση με τον διαφορετικό άλλο, ανεβαίνουμε τη σκάλα της προσωπικής μας ανάπτυξης.
Προσεγγίζουμε δηλαδή την έννοια της δημιουργικής γραφής, όχι ως ένα σύνολο από άκαμπτους κανόνες, αλλά ως μία συνεχή διαδικασία αλληλεπίδρασης. Η Δημιουργική Γραφή προϋποθέτει τη Δημιουργική Ανάγνωση, την απελευθέρωση της φαντασίας, τον μετασχηματισμό. Ο συμβολικός κόσμος συγκροτεί την ανθρώπινη κουλτούρα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο γραπτός λόγος, ο μύθος, η αφήγηση, η ποίηση, το παραμύθι, συνθέτουν μία κατάθεση στο θησαυροφυλάκιο της συλλογικής-κοινωνικής μνήμης. Προσεγγίζουμε λοιπόν, τη δημιουργική γραφή και την αυτογνωσία μέσα από δραστηριότητες που αφήνουν τη φαντασία να ζωγραφίσει ελεύθερα. Τα χρώματα, έτσι κι αλλιώς, βρίσκονται στην ψυχή μας.

*Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε καλύτερα δηλώστε συμμετοχή. Το κόστος συμμετοχής για κάθε δίωρη συνάντηση είναι 10 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ 24%) και οι συναντήσεις είναι δύο φορές το μήνα (ανά 15νθήμερο).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο 6983 091 058

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Λίγα λόγια για τον Συντονιστή

Ο Χρήστος Τσαντής είναι συγγραφέας – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς. Σπούδασε «Συμβουλευτική και Ψυχολογία» και έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημ. Γραφή και Αυτογνωσία», «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία» και «Κινηματογραφοθεραπεία».
Είναι συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας στα Χανιά από το 2016.
Συντόνισε πρόσφατα:
-Ομάδα δημιουργικής γραφής στο ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη»
-Ομάδες μαθητών από σχολεία των Χανίων και του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS.
Έχει συντονίσει τμήμα στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θερινά Σχολεία 2019» της Γ.Γ. Νέας Γενιάς του ΥΠΕΠΘ. Eισαγωγικό βιωματικό εργαστήρι το 2018 και το 2019 σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Αγιάς.
Ήταν εισηγητής σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Ήταν εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει με τίτλο: «Από τη θεωρία στην πράξη με περιηγητή ένα βιβλίο», στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρητικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με θέμα: «Η λογοτεχνία στη σύγχρονη Κρήτη», καθώς και σε πρόσφατο Συνέδριο για τον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργάνωσε η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.
Έργα του έχουν αξιοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Κυκλοφορούν μέχρι σήμερα 9 βιβλία του και έχει επιμεληθεί λογοτεχνικά 81 ακόμα τίτλους άλλων συγγραφέων.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s