ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΚΗ, VENDICO – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Vendico

26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, 7.30 μ.μ.

ΑΘΙΒΟΛΗ

 

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Κωνσταντίνας Χαριτάκη VENDICO, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο μουσικό καφενείο Αθιβολή, στο Κουμ Καπί. Θα μιλήσουν για το βιβλίο:

Μαρία Καλουδάκη, φιλόλογος

Μανώλης Νικολούδης, δικηγόρος

Μαίρη Παρασκευόπουλου, Κοινωνική λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια

Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος Εκδόσεων Ραδάμανθυς

& η συγγραφέας

Διαβάζει αποσπάσματα και συντονίζει ο ηθοποιός-συγγραφέας Ηρακλής Παπαδάκης

«Η λέξη «Βεντέτα» προέρχεται από την ιταλική λέξη «Vendico»  που σημαίνει εκδίκηση.

Ιστορίες εκδίκησης ανά τους αιώνες, σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. Ιστορίες πνιγμένες στο αίμα και στο δάκρυ, ψάχνοντας το λυτρωμό. Μια ασήμαντη αφορμή πολλές φορές ήταν αυτή που άνοιγε την κάνουλα της εκδίκησης. Κι όσο υπάρχει η εκδίκηση που βάφει κόκκινη την πορεία της ζωής, στον αντίποδα υπάρχει η δυσκολότερη διαδρομή, αυτή η λευκή της συγχώρεσης.

Πόσο εύκολα οι άνθρωποι επιλέγουν τον ένα ή τον άλλο δρόμο;

Με τι μίσος έχουν γαλουχηθεί, ποιες εικόνες και ποια βιώματα είναι αυτά που στοιχειώνουν τις ζωές και τον ύπνο τους, έτσι ώστε να μένει άσβεστη η δίψα για εκδίκηση;

Στα κακοτράχαλα, δύσβατα και απόκρημνα βουνά της Κρήτης, ίδια με τους ανθρώπους της, αμέτρητες είναι οι ιστορίες από τις  βεντέτες που τα έχουν ποτίσει με αίμα. Οικογένειες που ξεκληρίστηκαν, που ξενιτεύτηκαν, που ψάχνουν τρόπο να λευτερώσουν την ψυχή τους. Κατάγομαι από την Κρήτη, και όσο περήφανη είμαι γι’ αυτό, άλλο τόσο, κάποιες φορές ντρέπομαι για τα άνομα που συμβαίνουν στο νησί.

Τα μαυροφορεμένα κορμιά, ανεξάρτητα από το αν πενθούν ή όχι, είναι μέσα στις εικόνες που έχω στο νου μου από όταν ήμουν παιδί. Δύσκολοι άνθρωποι οι Κρητικοί, πολλές φορές με έναν υπερφίαλο εγωισμό. Ήταν ευλογία όμως για εμένα, να γνωρίσω έναν Κρητικό, όπου μέσα στις μαύρες χάντρες των ματιών του, είδα όλη τη λεβεντιά, την πρεπιά και την ντομπροσύνη της Κρήτης. Μέσα από τις συζητήσεις μας, άντλησα αρκετές πληροφορίες τις οποίες αξιοποίησα – θέλω να πιστεύω – με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να γράψω αυτό το βιβλίο. Είναι η πηγή της έμπνευσής μου για αυτή την ιστορία, η οποία αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική».

Κωνσταντίνα Χαριτάκη

Για παραγγελία του βιβλίου, δείτε εδώ: Vendico – Κωνσταντίνα Χαριτάκη

Vendico Κωνσταντίνα Χαριτάκη
Φωτογραφία εξωφύλλου: Αθηνά Γαλανάκη

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s