Στα τέλη Οκτωβρίου τα αποτελέσματα για τον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Νίκος Καζαντζάκης»

Με μεγάλη συμμετοχή έκλεισε ο λογοτεχνικός διαγωνισμός (ποίηση, διήγημα, θέατρο) που προκήρυξαν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και είναι αφιερωμένος στον Νίκο Καζαντζάκη. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι μόνο στην κατηγορία της ποίησης κατατέθηκαν περισσότερα από 1.000 ποιήματα, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή και στις κατηγορίες του Διηγήματος και του Θεατρικού.

Τα έργα που κατατέθηκαν, για να φτάσουν στα Χανιά, ταξίδεψαν απ’ όλη την Ελλάδα, από την Κύπρο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Σκωτία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, και από άλλες χώρες), μετατρέποντας εκ των πραγμάτων τον διαγωνισμό σε Διεθνή. 

Παρά το όγκο των έργων, οι αρμόδιες επιτροπές έχουν προχωρήσει, με αίσθημα ευθύνης και με εχεμύθεια, σε σημαντικό βαθμό τον έλεγχο και η γενική εκτίμηση είναι ότι το επίπεδο είναι υψηλό. Παίρνοντας υπόψη αυτό το γεγονός, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην έκδοση των βραβευθέντων έργων σε τρία ξεχωριστά βιβλία, ένα για το θέατρο, ένα για τα ποιήματα και ένα για τα διηγήματα.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Οκτωβρίου, εκτός απροόπτου, ενώ είναι ακόμα ανοιχτή η ημερομηνία όπου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση, με την αντίστοιχη τεκμηρίωση εκ μέρους των Επιτροπών και τη βράβευση των δημιουργών που διακρίθηκαν.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες και ευχόμαστε υγεία, καλή επιτυχία και έμπνευση για τις δημιουργίες σας.  

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s