Μένουμε Σπίτι, ανιχνεύοντας την Τέχνη και τον Πολιτισμό – Σήφης Μιχελογιάννης

person holding covid sign
Photo by cottonbro on Pexels.com

Μένοντας στο σπίτι, πέραν από τη φροντίδα για την οικογένειά μας και τους συνανθρώπους μας μπορούμε ακόμη… και να φιλοσοφήσουμε.

Μπορεί στο μέλλον η αλήθεια να συμπίπτει με την ομορφιά και την αισθητική. Είναι αυτό που προβλέπουν ορισμένοι άνθρωποι, “σοφοί δε προσιόντων” όπως θα έλεγε ο Καβάφης.

Όλοι έχουν στην ψυχή και την καρδιά τους την αισθητική και την ομορφιά. Η τέχνη και ο πολιτισμός υπάρχουν μέσα στη συνείδηση του κάθε ανθρώπου. Άλλωστε ο πολιτισμός δημιουργείται και εκφράζεται αβίαστα με τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και δημιουργούμε.

Η τέχνη δονεί και πάλλει τον κάθε άνθρωπο. Όμως στους καλλιτέχνες πάλλεται όλο το είναι τους από την τέχνη. Έτσι εκδηλώνουν αυτό το είναι τους και το προσφέρουν στους άλλους ανθρώπους με τα αριστουργήματα των εικαστικών τεχνών, τα αριστουργήματα της μουσικής, της ποίησης και της λογοτεχνίας….

Όλοι οι άνθρωποι είναι προικισμένοι με κάποια ταλέντα στη ζωή τους. Κανείς μας όμως δεν πραγματοποιεί και δεν εμφανίζει στη διάρκεια της ζωής του όλες του τις δυνατότητες. 

Επειδή, όπως λένε, το ταλέντο τρέφεται στη μόνωση, τώρα είναι η ευκαιρία μένοντας σπίτι, να καλλιεργήσουμε τις δεξιότητες αυτές που παραμένουν κρυμμένες μέσα μας.

Εμπρός λοιπόν ας τολμήσουμε να τις ανακαλύψουμε!

Μένουμε Σπίτι για να Μείνουμε Υγιείς!

Σήφης Μιχελογιάννης


Σε κάθε κρίση, απάντηση είναι η δημιουργικότητα

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας των Εκδόσεων Ραδάμανθυς στέλνει το δικό του μήνυμα για τις μέρες που ζούμε. Στείλε κι εσύ το κείμενό σου, διήγημα, ποίημα ή ακόμα και σκέψεις, για να δημοσιευθεί στη σελίδα μας.

Αποστολές κειμένων στο ekd.radamanthys@gmail.com

Και… Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Νίκος Καζαντζάκης»

Λογοτεχνικός διαγωνισμός Νίκος Καζαντζάκης

Σχολιάστε