Το λεμονόσπιτο, της Δέσποινας Τζιάκη – Στη Φολέγανδρο

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Πλατεία Πούντας 7.30 το απόγευμα

Οριστικοποιήθηκε για τις 10 Αυγούστου η παρουσίαση του παραμυθιού της νηπιαγωγού Δέσποινας Τζιάκη «ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΣΠΙΤΟ», στη Φολέγανδρο, για τις 10 Αυγούστου του 2019. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Φολεγάνδρου και τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την αμέριστη στήριξη του κυρίου Γιώργου Κοντορουχά.

Η συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία παρακολουθώντας ένα ντοκιμαντέρ για τα Λεμονόσπιτα στη Φολέγανδρο και σε λίγες μέρες θα βρεθεί στο νησί της έμπνευσής της για να παρουσιάσει το έργο της. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: εκπρόσωπος του Δήμου Φολεγάνδρου, ο Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, η Μαρία Κατσικανδαράκη, νηπιαγωγός, ο Γιώργος Κοντορουχάς (A4 Graphics & prints – Γραφικές Τέχνες, Κριάρη 40, Χανιά), η Δέσποινα Τζιάκη, συγγραφέας του βιβλίου, ενώ θα προβληθεί video και ο δάσκαλος-μουσικός Ανδρέας  Κουσκουμβεκάκης θα μας ταξιδέψει με τη μουσική του βιβλίου.

Την ιστορία «ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΣΠΙΤΟ» την εμπνεύστηκα από κάποιο ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση που παρουσίαζε τα λεμονόσπιτα στη Φολέγανδρο. Μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να γράψω μια ιστορία που να αναφέρεται σε λεμονόσπιτο και γενικότερα να έχει «χρώμα» ελληνικό! Τα ονόματα των πρωταγωνιστών, η καθημερινότητά τους, οι σχέσεις τους και οι αναφορές στο έργο να είναι συνυφασμένα με την Ελλάδα, με τα ήθη και τα έθιμά μας. Θεωρώ ότι αυτό θα βοηθήσει τους αναγνώστες – μικρούς και μεγάλους – να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τη Φολέγανδρο, να συζητήσουν για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της χώρας μας (διακοπές, παραδοσιακά γλυκίσματα, κάλαντα, κ.λπ.) να μάθουν για νέες ιδέες όπως είναι οι τροφόβεργες. Προσπάθησα μέσα από το παραμύθι να αναδείξω αξίες όπως η φιλία, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η φιλοξενία, η δημιουργικότητα, οι οικογενειακές και οι διαπροσωπικές σχέσεις, η οικογένεια, η συνεργασία και άλλα. Η συγκεκριμένη ιστορία είναι κατάλληλη για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Τζιάκη Δέσποινα , νηπιαγωγός

Παιδαγωγικό εργαλείο, κατάλληλο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας το περιβαλλοντικό παραμύθι, «Το Λεμονόσπιτο», της Δέσποινας Τζιάκη. Η εικονογράφηση (των περισσότερων εικόνων) είναι της Σμαράγδης Τζιτζικαλάκη. 

Εκδόσεις Ραδάμανθυς
Το λεμονόσπιτο – Δέσποινα Τζιάκη

Με την υποστήριξη

Κοντορουχάς

Η Δέσποινα Τζιάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα ορεινό χωριό, στο Κακοδίκι Σελίνου του Νομού Χανίων. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ., συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ε.Α.Π. και μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου. Τα τελευταία 18 χρόνια υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία των Χανίων. Ασχολείται με το παιδικό βιβλίο και την παιδική λογοτεχνία και έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς έχοντας αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις. Έργα της έχουν εκδοθεί σε συλλογικούς τόμους παραμυθιών και σε εκπαιδευτικά βιβλία.  Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει με επιτυχία  εκπαιδευτικά προγράμματα  και δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φιλαναγνωσίας.

https://www.mixcloud.com/Ertchanion1/%CE%B7-%CE%B4%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%89%CE%BD-1-12-2018/

Τιμή βιβλίου: 10,00

  • Αγορά με εξόφληση μέσω τράπεζας: κόστος αποστολής 2,90 ευρώ.
  • Αγορά με αντικαταβολή: κόστος αποστολής 5,00 (για τον Κρήτη), 6,00 (για την υπόλοιπη Ελλάδα).
  • [Λογαριασμός κατάθεσης]

Εθνική: 489/006615-04

και IBAN GR95 0110 4890 0000 4890 0661 504

Εικόνα: Σμαράγδη Τζιτζικαλάκη

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s