Ο Αποκόρωνας γράφει (VIDEO)

Μηνύματα από την βιβλιοπαρουσίαση

Αποκόρωνας… Λογοτεχνική ιστορία με μέλλον

…Μέσα από τις γραμμές των βιβλίων μας να βρείτε το δικό σας σημείο επανεκκίνησης και να δώσετε το δικό σας ορισμό για την αγάπη…

Κωνσταντίνα Χαριτάκη

…Ελπίζω τα έργα μας να σας συνεπάρουνε και τα επόμενά μας ακόμα περισσότερο…

Θάλεια Φλεμετάκη

 

Εκδόσεις Ραδάμανθυς
Από αριστερά: Αργυρώ Μπενάκη, Θάλεια Φλεμετάκη, Κωνσταντίνα Χαριτάκη, Μαρία Καλουδάκη, Αφροδίτη Φλεμετάκη

Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, στο Almy, δίπλα στη θάλασσα στις Καλύβες, ο Δήμος Αποκορώνου και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσίασαν την Κωνσταντίνα Χαριτάκη και την Θάλεια Φλεμετάκη, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία των βιβλίων τους «Σημείο Μηδέν» και «Απροσπέλαστο… μονοπάτι του πόθου«.

Οι ομιλήτριες ανέπτυξαν τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό των δύο μυθιστορημάτων και μίλησαν για τις αρετές των συγγραφέων τους, για τη δύναμη της πένας τους και για τις προοπτικές εξέλιξής τους.

Η ιδέα για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν της Κωνσταντίνας Χαριτάκη και έδειξε για μία ακόμα φορά πως η Κωνσταντίνα και η Θάλεια Φλεμετάκη, οι οποίες δεν γνωρίζονταν πριν από την έκδοση των βιβλίων τους, αποτελούν ένα ελπιδοφόρο συγγραφικό δίδυμο, που αν και ακολουθούν διαφορετικές τεχνικές και τις χαρακτηρίζει διαφορετικός τρόπος γραφής, έχουν όλες τις προϋποθέσεις να μας χαρίσουν σημαντικές λογοτεχνικές δημιουργίες.

Σε ένα όμορφο κλίμα ενότητας, αλληλεγγύης και συνεργασίας, στο κλίμα που θέλουμε να κινούνται οι σχέσεις όλων των φίλων και συνεργατών των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, η Θάλεια Φλεμετάκη και η Κωνσταντίνα Χαριτάκη στέλνουν από τον Αποκόρωνα, ένα μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από τα έργα τους. Ο Αποκόρωνας έχει εξάλλου πολύτιμο λογοτεχνικό κεφάλαιο από την ίδια του την ιστορία, καθώς είναι ο τόπος που έχει αναδείξει σημαντικούς λογοτέχνες, ενώ φαίνεται πως συνεχίζει να εμπνέει και τις νεότερες γενιές. Ένας τόπος με λογοτεχνική ιστορία που σίγουρα έχει μέλλον.

Αργυρώ Μπενάκη

«Ο Αποκόρωνας γράφει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τα τελευταία 4 χρόνια ο Αποκόρωνας βρίσκεται σε μια έντονη τροχιά ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα έμενε βέβαια πίσω και η λογοτεχνία».

Μαρία Καλουδάκη 

 «Το μυθιστόρημα «Σημείο Μηδέν» της Κωνσταντίνας Χαριτάκη είναι αισιόδοξο, σε γεμίζει ελπίδα και προσμονή για το καλύτερο, για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας».

Αφροδίτη Φλεμετάκη

«Ευχαριστούμε το Δήμο Αποκορώνου και τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς που δώσανε την ευκαιρία στα δύο νέα κορίτσια να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Εύχομαι και στις δύο να μας χαρίσουν πολλά ακόμα γραπτά ταξίδια».

Κωνσταντίνα Χαριτάκη

«Συναντηθήκαμε για να χαράξουμε μαζί έναν καινούργιο κύκλο, να ορίσουμε ένα «Σημείο Μηδέν» με διαβήτη τον Χρήστο Τσαντή και τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς. Τον ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια, τη στήριξη, τη συνεργασία, τη φιλία… Εύχομαι μέσα από τις γραμμές των βιβλίων μας να βρείτε το δικό σας σημείο επανεκκίνησης και να δώσετε το δικό σας ορισμό για την αγάπη».

Θάλεια Φλεμετάκη

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ σήμερα, ειδικά τον Χρήστο Τσαντή που μας έσμιξε όλους μαζί… Ελπίζω τα έργα μας να σας συνεπάρουνε και τα επόμενά μας ακόμα περισσότερο».

Για να προμηθευτείτε τα βιβλία συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε στο 6983 091 058

Τιμή βιβλίων: τώρα 12,90 το καθένα χωριστά + τα έξοδα αποστολής

ή 20,00 και τα δυο μαζί+ τα έξοδα αποστολής

  • Αγορά με αντικαταβολή: κόστος αποστολής 3,00 + κόστος αντικαταβολής 2,00
  • Αγορά με εξόφληση μέσω τράπεζας: κόστος αποστολής 3,00 ευρώ.

[Λογαριασμοί κατάθεσης]

Εθνική: 489/006615-04

και IBAN GR95 0110 4890 0000 4890 0661 504

Πειραιώς: 6569-102972-851

και IBAN GR24 0171 5690 0065 6910 2972 851

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s