Αναπαράσταση – Πενήντα χρόνια μετά

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς,

παρουσιάζουν:

«Αναπαράσταση – Πενήντα χρόνια μετά»

Μία συνομιλία με την Ιστορία και τον Κινηματογράφο

Παρασκευή, 9/3/2018, στις 6:30 το απόγευμα,

στο πατάρι του βιβλιοπωλείου Koukoubook

Οικοδεσπότες:

Αργυρώ Λουλαδάκη, Δήμητρα Αθενάκη,  Όλγα Κεκάκη-Φραντζεσκάκη, Αγγελική Μπεμπλιδάκη, Μαρία Μαυράκη, Ελευθερία Αποστολάκη, Σμαράγδη Νικολακάκη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Βασιλική Αποστολοπούλου, Μανόλης Χατζηπαναγιώτου και Χρήστος Τσαντής.

Η «Αναπαράσταση» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, το φιλμ-σταθμός στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.

Τα μέλη της ομάδας του Εργαστηρίου ταξιδέψαμε στο περιβάλλον, στην εποχή, στα αληθινά γεγονότα που περιγράφει η ποιητική ταινία του σπουδαίου δημιουργού, αλληλεπιδράσαμε και παράλληλα προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους ρόλους, όπως τοποθετούνται μέσα στη ροή της ταινίας αλλά και της ίδιας της ιστορίας.

Αφήσαμε την φαντασία μας ελεύθερη να πετάξει σαν πεταλούδα, και το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας αποφασίσαμε να το παρουσιάσουμε σε μία ανοιχτή εκδήλωση (με ελεύθερη είσοδο φυσικά), στο φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου της Ελένης Τενεκετζή, εκεί στο πατάρι του Koukoubook όπου λαμβάνουν χώρα οι συναντήσεις του Εργαστηρίου, αλλά και πολλές ακόμα δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

 

 

Θόδωρος Αγγελόπουλος1

Αναπαράσταση Θόδωρος Αγγελόπουλος - Εκδόσεις Ραδάμανθυς

 

 

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s