Σημείο μηδέν – Κωνσταντίνα Χαριτάκη

Μια ιστορία επανεκκίνησης…

 Το μυθιστόρημα της Κωνσταντίνας Χαριτάκη έρχεται σύντομα από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Ένας χρόνος, ένας κύκλος, σαν ημερολόγιο… Η Αλεξία τα βάζει με τα κοινωνικά «πρέπει» και στερεότυπα, αποφασίζοντας να ορίσει τη ζωή της όπως η ίδια θέλει. Ανάμεσα σε Χανιά και Ζάκυνθο, όπου θα εργαστεί ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, θα χαράξει το δικό της σημείο μηδέν, δημιουργώντας την αφετηρία της προσωπικής της επανεκκίνησης.

Τα Χανιά, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι  αλήθειες μας, γίνονται ο καμβάς όπου πάνω του χαράχτηκε το «Σημείο μηδέν»

 

 «Σημείο μηδέν» για έμενα είναι το κάθε τι καινούριο ή κάτι το οποίο επαναλειτουργεί κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Είναι η ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα και να αποδεχτούμε πως όλα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους… Οι ανθρώπινες σχέσεις, η φύση, η ίδια η ζωή, όλα κάνουν τον κύκλο τους. Η Αλεξία, (η πρωταγωνίστρια του βιβλίου) αποφάσισε κάτω από όχι και ευχάριστες συνθήκες να κλείσει έναν κύκλο στη ζωή της και να ορίσει το δικό της σημείο μηδέν σε μία άγνωστη για αυτήν πόλη, χαράζοντας έναν καινούργιο κύκλο. Το γεγονός αυτό τις χάρισε νέες εμπειρίες και την βοήθησε να καταλάβει πως οι κύκλοι κλείνουν… Εξάλλου από το ίδιο σημείο μηδέν μπορούμε να χαράξουμε άπειρους ομόκεντρους κύκλους. Αυτή είναι πιστεύω και η μαγεία της τέχνης, το ότι ο κάθε ένας ερμηνεύει το ίδιο έργο (ζωγραφική, ποίημα, κ.λπ.) με διαφορετικό τρόπο.

Απόσπασμα από συνέντευξη της Κωνσταντίνας Χαριτάκη σχετικά με το μυθιστόρημα «Σημείο μηδέν».

Εκδόσεις Ραδάμανθυς Σημείο μηδέν

 

 Τα έργα στο εξώφυλλο του βιβλίου είναι δημιουργίες των παιδιών της Κωνσταντίνας, της Αναστασίας και της Κωνσταντίνας Βενιεράκη.

Κωνσταντίνα Χαριτάκη, Εκδόσεις ΡαδάμανθυςΗ Κωνσταντίνα Χαριτάκη ζει και εργάζεται στα Χανιά. Είναι μητέρα δύο παιδιών, και το μυθιστόρημα «Σημείο μηδέν» είναι το πρώτο της έργο που κυκλοφορεί. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Μηχανολογία στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου, είναι κάτοχος πιστοποίησης Παιδαγωγικής & Διδακτικής επάρκειας του Πανεπιστημίου Κρήτης και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων,  από τον ΕΟΠΠΕΠ. Εργάστηκε για μια δεκαπενταετία στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση. 

Σημείο Μηδέν, Εκδόσεις Ραδάμανθυς-Κωνσταντίνα, ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;

Θα ακουστεί πολύ κοινότυπο, όμως ο επαναστατικός λόγος του Καζαντζάκη είναι ο αγαπημένος μου. Ακολουθεί ο Λουντέμης γιατί πάντα περιμένουμε τις κερασιές να ανθίσουν και φέτος.

-Και αυτές; Ανθίζουν ή ζούμε σε μια ιστορική περίοδο που είναι επίκαιρο όσο ποτέ το βιβλίο «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»;

Μα μετά τη σταύρωση έρχεται η ανάσταση και πάντα θα έχουμε μέσα μας έναν Καπετάν Μιχάλη που θα μας βοηθάει να βρούμε το δρόμο για τις ανθισμένες κερασιές… δύσκολος αλλά αξίζει τον κόπο.

Απόσπασμα από συνέντευξη της Κωνσταντίνας Χαριτάκη

Για προ-παραγγελίες του βιβλίου συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε στο 6983 091 058.

Δωρεάν αποστολή και δωρεάν αντικαταβολή σε Ελλάδα και Κύπρο

Τιμή βιβλίου: 12,90

(περιέχει και το ΦΠΑ)

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30 ευρώ


Σημείο μηδέν, μυθιστόρημα,

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Χαριτάκη

Επιμέλεια-σελιδοποίηση: Χρήστος Τσαντής

Εικόνες: Αναστασία & Κωνσταντίνα Βενιεράκη

ISBN 978-618-83105-6-8

©2017, Εκδόσεις Ραδάμανθυς, Χανιά

Σημείο Μηδέν, Εκδόσεις Ραδάμανθυς

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s