Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Ο δημιουργός και το έργο του, σε πρώτο πλάνο

ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ

Λίγα λόγια για τις εκδόσεις Ραδάμανθυς

Οι εκδόσεις Ραδάμανθυς είναι ένα νέο, συνεργατικό, εγχείρημα και φιλοδοξεί να δώσει δυνατότητα και βήμα έκφρασης σε ανεξάρτητους δημιουργούς. Οι συντελεστές του, δημιουργοί και οι ίδιοι, γνωρίζουν καλά και νοιώθουν τι σημαίνει να υπηρετείς τα συναισθήματά σου μέσα από την δημιουργική έκφραση.

«Ό,τι μπορείς να νιώσεις, μπορείς και να το πεις», έγραφε ο Θερβάντες. «Πρέπει να τολμάς να αισθάνεσαι», συμπλήρωνε ο Σταντάλ.  

  • Στις εκδόσεις Ραδάμανθυς ο δημιουργός δεν αποχωρίζεται το έργο του, ούτε σε μία στιγμή της εκδοτικής προετοιμασίας. Αλλά και οι εκδόσεις δεν ξεχνούν τον δημιουργό σε καμία στιγμή, πριν αλλά και μετά από την έκδοση.
  • Είμαστε συνεργάτες στην αλυσίδα της δημιουργίας, από τα πιο απλά, έως τα πιο σύνθετα βήματα.

Στόχοι μας είναι:

  1. η ανάδειξη της λογοτεχνικής δημιουργίας,
  2. ο εμπλουτισμός της ιστορικής έρευνας,
  3. η προώθηση της φιλαναγνωσίας,
  4. η ανάδειξη της τέχνης, της συγγραφής, της ανάγνωσης, της αφήγησης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας ως μέσο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης.

Η άποψή μας

Δεν βαδίζουμε στα «τυφλά». Έχουμε άποψη για το είδος της λογοτεχνικής παραγωγής που προωθούν τα κυρίαρχα μέσα. Δεν αναπαράγουμε την «τυφλότητα» για την οποία μιλούσε ο Σαραμάγκου.

Οι αποχρώσεις της «τυφλότητας» εξαπλώνονται σαν παγκόσμια επιδημία. Υπάρχει όμως και το βιβλίο που μιλάει στη ψυχή, ανεξάρτητα από το εάν είναι μυθιστόρημα, διήγημα, παραμύθι, νουβέλα, ποιητική συλλογή, βιογραφία, ιστορική και επιστημονική έρευνα, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κατηγοριοποίηση. Υπάρχει το βιβλίο που μπορεί να αγγίξει και να γονιμοποιήσει τις πιο ευαίσθητες και δημιουργικές χορδές του εαυτού, να γίνει συνοδοιπόρος στο ταξίδι της αυτογνωσίας, πολύτιμος σύμμαχος στο ταξίδι της Οδύσσειας του σύγχρονου ανθρώπου.

Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που απάντησαν καταφατικά στην ερώτηση του Ρίλκε:

  • «…Αναζητήστε την αιτία που σας αναγκάζει να γράφετε, δοκιμάστε αν οι ρίζες της φυτρώνουν απ’ τις πιο βαθιές γωνιές τής καρδιάς σας. Εξομολογηθείτε στον εαυτό σας: θα πεθαίνατε τάχα, αν σας απαγόρευαν να γράφετε; Τούτο, πρώτ’ απ’ όλα αναρωτηθείτε την πιο σιγηλή ώρα της νύχτας σας: Πρέπει να γράφω; Σκαλίστε βαθιά μέσα σας, να βρείτε την απόκριση. Κι αν η απόκριση τούτη αντηχήσει καταφατικά, αν απέναντι στο βαθυσήμαντο τούτο ρώτημα μπορείτε να υψώσετε ένα στέρεο κι απλό Πρέπει, τότε πλάσετε τη ζωή σας σύμφωνα μ’ αυτή την ανάγκη».

 

Για την ομάδα των εκδόσεων Ραδάμανθυς,

Χρήστος Τσαντής

e mail επικοινωνίας:

ekd.radamanthys@gmail.com

&

christos.tsantis@hotmail.gr

 

 

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s