Ο μικρός πρίγκιπας συνάντησε τον Κύριο Καζαντζάκη στο Ναύπλιο

Λίγα λόγια για τη συνάντηση του μικρού πρίγκιπα με τον Κύριο Καζαντζάκη στο Ναύπλιο

Οι φίλοι του βιβλίου αντάμωσαν στο Ναύπλιο, την Κυριακή 16 Μαρτίου το απόγευμα, σε μια πρωτότυπη και ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε ο χώρος έκφρασης, δημιουργίας και αυτογνωσίας «Με ένα Καλειδοσκόπιο». Οι φίλοι συν-ταξιδιώτες (στο δρόμο της αναζήτησης) συν-δημιουργήσανε την αυτοσχέδια δράση με τίτλο «Κρατώντας την ουσία της συνάντησης» που συντόνιζε η ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια Δανάη Χορομίδου, σχηματίζοντας με τα σώματά τους έναν κύκλο, μια μεγάλη αγκαλιά.

Η ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια Δανάη Χορομίδου
Η ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια Δανάη Χορομίδου

Το στιγμιότυπο της αγκαλιάς των μικρών αλλά και των μεγάλων παιδιών, γύρω από το «Καλειδοσκόπιο», έκλεισε με το πιο ζεστό και όμορφο τρόπο την παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τσαντή.

Την εκδήλωση άνοιξε η Όλγα Γεωργαντέα, προλογίζοντας το βιβλίο, λέγοντας πως: «Είναι ένα κείμενο με έντονο λυρισμό και συναίσθημα, που αγγίζει τον αναγνώστη και τον μεταφέρει με όλες του τις αισθήσεις στον κόσμο των πρωταγωνιστών του, στον κόσμο που τελικά γίνεται δικός του, αφού ταυτίζεται μαζί τους σε αυτή την μάχη μέσα στα «βουνά», στο «εργαστήριο» και στο «πέλαγος», στο ταξίδι της αναζήτησης».

 Ακολούθησε η Σοφία Γριβάκη, υπεύθυνη του προγράμματος δημιουργικής γραφής του χώρου, η οποία ανέλυσε σε βάθος το κείμενο και τις πηγές έμπνευσης του κειμένου, αναλύοντας την εμπειρία από την αξιοποίηση του βιβλίου σε εκπαιδευτικές δράσεις που είχαν προηγηθεί στο «Με ένα Καλειδοσκόπιο».

Στη συνέχεια μίλησαν η Ελπίδα Κομιανού που στάθηκε ιδιαίτερα στις εφαρμογές του βιβλίου στο θέατρο και στο παιχνίδι ρόλων, ενώ τη συζήτηση έκλεισε ο συγγραφέας, που πριν δώσει τη σκυτάλη στη Δανάη Χορομίδου ώστε να ξετυλιχθεί η δράση της ψυχής, είχε μια πολύ όμορφη συζήτηση με τον μικρό Βάϊο, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο, αρκετούς μήνες πριν, παρατήρησε πως «ο μικρός πρίγκιπας είναι τόσο ευαίσθητος, όσο και ο Καζαντζάκης».

Ευχαριστούμε θερμά τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Αργολίδας για την προβολή της εκδήλωσης καθώς και τους φορείς που την υποστήριξαν ενημερώνοντας τους φίλους του βιβλίου.

Από αριστερά, Σοφία Γριβάκη, Όλγα Γεωργαντέα, Χρήστος Τσαντής, Ελπίδα Κομιανού.
Από αριστερά, Σοφία Γριβάκη, Όλγα Γεωργαντέα, Χρήστος Τσαντής, Ελπίδα Κομιανού.
Για παραγγελίες του βιβλίου, για διοργάνωση εκδηλώσεων-παρουσιάσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων, επικοινωνήστε απευθείας με τον συγγραφέα στο e mail: christos.tsantis@hotmail.gr
Για παραγγελίες του βιβλίου, για διοργάνωση εκδηλώσεων-παρουσιάσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων, επικοινωνήστε απευθείας με τον συγγραφέα στο e mail: christos.tsantis@hotmail.gr

2 thoughts

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!και εις άλλα με υγεία!! μου αρέσει η φωτό σου με το φάρο στη σελίδα σου!!

    Στις 11:25 π.μ. Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, ο/η Χρηστος Τσαντης έγραψε: WordPress.com tsantis posted: «Οι φίλοι του βιβλίου αντάμωσαν στο Ναύπλιο, την Κυριακή 16 Μαρτίου το απόγευμα, σε μια πρωτότυπη και ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε ο χώρος έκφρασης, δημιουργίας και αυτογνωσίας «Με ένα Καλειδοσκόπιο». Οι φίλοι συν-ταξιδιώτες (στο δρόμο της αναζήτησης)»

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s