Από ένα τριαντάφυλλο κρέμεται η ισορροπία του κόσμου;

Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης

2η έκδοση ανανεωμένη, με παραρτήματα και αναφορές από την παρουσίαση του βιβλίου σε χώρους εκπαίδευσης και αυτογνωσίας

 

« Είπες… καλά άκουσα; Θέλεις να σώσεις το τριαντάφυλλο σου; Ένα λουλούδι;»

«Το μοναδικό μου λουλούδι. Το τριαντάφυλλό μου».

«Μόνο αυτό υπάρχει δηλαδή;»

«Μόνο για αυτό υπάρχω στη ζωή. Αν χαθεί, θα χαθώ κι εγώ μαζί του. Πώς να στο εξηγήσω;»

«Με λόγια! Σ’ ακούω».

«Ό,τι γίνεται σε ετούτο τον κόσμο επηρεάζει και τ’ άστρο μου. Αυτή είναι η αλήθεια αφού θέλεις να στα πω όλα. Αλλά συμβαίνει και το ανάποδο. Ό,τι γίνεται στον δικό μου πλανήτη έχει το αντίχτυπό του κι εδώ».

«Ό,τι γίνεται εδώ το ξέρω καλά! Έξω από εδώ, ομολογώ, δεν έχω γνώση».

«Στον δικό μου πλανήτη δεν φυτρώνει τίποτα πλέον. Το χώμα σώθηκε. Η γη έμεινε στέρφα. Παλιότερα περνούσαν διάφοροι και στα ταξίδια τους έφερναν και μια χούφτα χώμα. Αυτό έφτανε για αρκετό καιρό. Ύστερα σταμάτησαν τα ταξίδια. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Λες κι έπαψαν οι ταξιδιώτες τις αναζητήσεις και τις αποστολές. Σαν κάποιος να τους εμπόδιζε να φτάσουν σε εμένα. Έτσι δεν υπήρχε άλλη λύση. Έπρεπε να το κάνω μόνος μου. Είχα ξανάρθει και παλιότερα βέβαια. Εδώ στη γη έβρισκα πάντα αυτό που χρειαζόμουν. Πολλές φορές κουραζόμουν από το ταξίδι και στεκόμουν για λίγο να ξαποστάσω. Έτσι έμαθα κι εσάς, τους ανθρώπους αυτού του τόπου. Δεν σταματούσα ποτέ το ταξίδι όμως. Εσείς δεν ξέρω τι πάθατε και σταματήσατε!».

«Τί θες να πεις; Μίλα ξεκάθαρα».

«Το χώμα, στον πλανήτη μου, έπαψε να δίνει τροφή και το τριαντάφυλλο μου μαραίνεται. Αν αυτό συνεχιστεί θα πεθάνει. Και τότε ο αστερισμός μου θα χαθεί. Κι άλλα πολλά αστέρια θα σβήσουν. Μα πιο πολύ με νοιάζει για το τριαντάφυλλο μου γιατί αν σβήσει αυτό… ε τότε πάει! Όλα θα χαθούν μαζί του κι εγώ δεν θ’ αντέξω. Αν δεν καταφέρω να πάω το καινούργιο χώμα στο άστρο μου, θα γίνει μεγάλο κακό!».

«Από ένα τριαντάφυλλο δηλαδή κρέμεται η ισορροπία του κόσμου;»

ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον κύριο καζαντζάκη

 Για παραγγελίες του βιβλίου, αλλά και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων-παρουσιάσεων, βιωματικών δραστηριοτήτων, επικοινωνήστε στο e mail: christos.tsantis@hotmail.gr

Ο μικρός πρίγκιπας επιστρέφει στη γη! Το τριαντάφυλλό του μαραίνεται και η ισορροπία του κόσμου κινδυνεύει. Ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη του, επιδρά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι ήρωες του Καζαντζάκη δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και φεύγουν απ’ τα βιβλία τους για να βοηθήσουν.

Η περιπέτειά τους μεγάλη, καθώς θα χρειαστεί να ανέβουν στις βουνοκορφές της Κρήτης, να προσπεράσουν τα εμπόδια, να βγουν με την «Οδύσεια» στη μεγάλη θάλασσα.

Την ίδια στιγμή δυο φίλοι, αναζητώντας την προσωπική τους αλήθεια, αποφάσισαν να ενσαρκώσουν ρόλους μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι.

Ο ένας υποδύεται ήρωες του Καζαντζάκη και ο άλλος του Εξυπερύ. Έρχονται στο φως παιδικά βιώματα, συναισθήματα, προκαταλήψεις, στερεότυπα και συμπεριφορές που προβληματίζουν.

Η προσπάθειά τους περνάει μέσα από το δρόμο της αναζήτησης!

Δύο εμπνευσμένοι και πρωτότυποι μύθοι συνενώνουν τις παράλληλες ιστορίες που, σαν γέφυρες, συνδέονται στενά μεταξύ τους.

Για διοργάνωση εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων, αλλά και για παραγγελίες του βιβλίου, επικοινωνήστε στο email: christos.tsantis@hotmail.gr
Για διοργάνωση εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων, αλλά και για παραγγελίες του βιβλίου, επικοινωνήστε στο e mail: christos.tsantis@hotmail.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s