Γεώργιος Ι. Ψαράκης – Ιστορικά στοιχεία του 1ου Γυμνασίου Κισσάμου

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Το βιβλίο αφιερώνεται σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που πέρασαν από το κτήριο του 1ου Γυμνασίου Κισσάμου

Ίσως είναι χρήσιμο να υπάρχει καταγεγραμμένη η εκπαιδευτική ιστορία ενός τόπου. Θεώρησα χρέος μου να συνεισφέρω σε αυτή την κατεύθυνση, εξάλλου και ως μικρό δείγμα μνήμης στους προκατόχους μου συναδέλφους εκπαιδευτικούς και διευθυντές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κισσάμου αλλά και ως προσπάθεια τεκμηρίωσης. Έτσι, προέκυψε και παρουσιάζεται μια πρώτη απόπειρα καταγραφής της δευτεροβάθμιας εκπαιδευτικής πραγματικότητας της Κισσάμου των τελευταίων 100 ετών περίπου. Το εν λόγω κτήριο στέγασε και στεγάζει επί πολλά έτη πάρα πολλούς μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής της Κισσάμου.

Επιχειρήθηκε να καταγραφούν με συστηματικότητα διάφορες πληροφορίες όπως σημαντικά χρονικά ορόσημα και γεγονότα, πλήθος μαθητών, στοιχεία προαγωγής, ονόματα καθηγητών, διατελεσάντων διευθυντών, σημαιοφόροι, φωτογραφίες κάθε περιόδου, στεγαστικά ζητήματα, κτλ. Καθώς όλα αυτά εντάσσονται σε μια ευρύτερη τοπική πραγματικότητα και σε ένα ευρύτερο εθνικό πλαίσιο εκπαιδευτικής πολιτικής (νόμων και μεταρρυθμίσεων) των εκάστοτε κυβερνήσεων, έγινε προσπάθεια να καταγραφούν και μερικές βασικές σχετικές αναφορές.

Ο τίτλος του βιβλίου αναφέρει ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ, διότι ουσιαστικά η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στεγαζόταν παλαιότερα εξ ολοκλήρου στο παλαιό αλλά μεγαλοπρεπές κεραμιδάτο παραδοσιακό κτήριο που στεγάζει σήμερα το 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου. Βέβαια, τελικά η δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατέληξε να στεγαστεί και σε άλλα σημεία της πόλης και μάλιστα με διαφορετική μορφή από την αρχική των ιστορικών εξαταξίων Γυμνασίων (βλέπε τριτάξια Γυμνάσια και τριτάξια Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια). Και ένας δεύτερος λόγος της ονομασίας του τίτλου είναι ότι στην παράθεση στοιχείων των πρόσφατων ετών υπάρχει περισσότερη εστίαση στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου.

Κίσσαμος, 27-7-2024

Γιώργος Ψαράκης, διευθυντής ΕΠΑΛ Κισσάμου, πρώην διευθυντής 1ου Γυμνασίου Κισσάμου

ΠΑΡΑΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Επιστροφή

Το μήνυμά σας έχει σταλεί

Προειδοποίηση
Προειδοποίηση
Προειδοποίηση
Προειδοποίηση
Προειδοποίηση
Προειδοποίηση
Προειδοποίηση

Τιμή βιβλίου: 15,90

Η αποστολή του βιβλίου ξεκινά με την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό

ΕΘΝΙΚΗ: IBAN GR95 0110 4890 0000 4890 0661 504

ή Eurobank IBAN GR12 0260 1350 0005 4020 2048 77

Προσοχή!

Εναλλακτικά μπορείτε να καλέσετε στο 6983091058 ή να αξιοποιήσετε το paypal:

Γεώργιος Ι. Ψαράκης – Ιστορικά στοιχεία του 1ου Γυμνασίου Κισσάμου

Περιέχει και το κόστος αποστολής σε θυρίδα της box now

17,90 €

Σχολιάστε