Βιβλιοπαρουσίαση Γιάννης Τσουκάτος – «Κείμενα»

Κείμενα - Γιάννης Τσουκάτος

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 7 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και τα Συσσίτια Σπλάντζιας παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιάννη Τσουκάτου «ΚΕΙΜΕΝΑ. ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ – ΠΟΛΗ, ΠΟΛΙΤΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Μέρος των εσόδων από την πώληση των βιβλίων θα δοθεί στα συσσίτια Σπλάντζιας.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο:

Σάμυ Αλεξανδρίδης, κοινωνιολόγος

Γιώργος Πιαγκαλάκης, πολιτικός μηχανικός

Μανώλης Φραγκάκης, γιατρός

& ο συγγραφέας Γιάννης Τσουκάτος

Το βιβλίο περιέχει δημοσιεύσεις του Γιάννη Τσουκάτου στον τοπικό τύπο των Χανίων από το 1994 μέχρι το 2021, που αφορούν στην αρχιτεκτονική, την πολεοδομία, την πόλη αλλά και τον ρατσισμό, την αλληλεγγύη, τα κινήματα πόλης. Όλα τα κείμενα από τα πιο τεχνικά μέχρι τα πιο πολιτικά τα διαπερνά μια κόκκινη κλωστή, που είναι η κοινωνικοπολιτική του θέση. Δεν είναι απλά μια καταγραφή απόψεων πάνω στα γεγονότα αυτών των 26 ετών, τα κείμενα αυτά είναι μέρος της ιστορίας του κινήματος των Χανίων με τον τρόπο που τα βίωσε συμμετέχοντας στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης. Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα δοθεί στα Συσσίτια της Σπλάντζιας.

Δείτε ΕΔΩ για παραγγελίες του βιβλίου

Ο Γιάννης Τσουκάτος γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το 1959. Ζει και εργάζεται ως Αρχιτέκτονας στα Χανιά. Το 2016 εξέδωσε  τα διηγήματα «Ο Αη-Ντάρτης και άλλες ιστορίες» (Έρεισμα). Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και μεικτής τεχνικής. Κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί στον τοπικό τύπο. Συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 Η είσοδος γίνεται με κράτηση στο email: ekd.radamanthys@gmail.com ή με sms στο: 6983091058. (Απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο επικοινωνίας).

Η είσοδος στο χώρο του θεάτρου γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή αρνητικού RAPID τεστ 48 ωρών, ενώ είναι απαραίτητος λόγω των υγειονομικών διατάξεων και ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

books-book-pages-read-literature-159866.jpeg
Photo by Pixabay on Pexels.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s