Ένα μήνυμα στον ποιητή Θεόδωρο Σίδερη, για μια συνάντηση που δεν έγινε ακόμα

ΜΕ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΤΟΝ «ΣΥΛΛΕΚΤΗ»

Εκδόσεις Ραδάμανθυς
Συλλέκτης – Θεόδωρος Σίδερης. Φωτογραφία: Αθηνά Γαλανάκη

Μπορεί η καταιγίδα που έπληξε την Κρήτη να οδήγησε στην ακύρωση πολλών προγραμματισμένων εκδηλώσεων, ανάμεσά τους και την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Συλλέκτης» του Θεόδωρου Σίδερη, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους φίλους του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας των Εκδόσεων Ραδάμανθυς να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον ποιητή.

Στην πρόσφατη συνάντησή μας στο βιβλιοπωλείο «Koukoubook», αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με αυτό τον τρόπο με τον ποιητή και το έργο του. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η Αγγελική Μπεμπλιδάκη και η Άρια Αθανασάκη, ενώ αυτή τη φορά στέλνουν το δικό τους μήνυμα η Ζαφειρία Γαβαλάκη, η Βαλεντίνα Καλογερή, η Χρυσάφω Παπαδάκη, η Βασιλική Λυραντζάκη και η Άννα Χαχόπουλου.

Στο πρώτο video η Ζαφειρία Γαβαλάκη διαβάζει το ποίημα «Ενθύμιο» του Θ. Σίδερη, από το οποίο εμπνεύστηκε η Βαλεντίνα Καλογερή και έγραψε το δικό της μήνυμα που προοριζόταν για να διαβαστεί στην εκδήλωση. 

Στη συνέχεια η Χρυσάφω Παπαδάκη διαβάζει το ποίημα «Φθινοπωρινό(ν)», από το οποίο εμπνεύστηκε και έγραψε το δικό της ποίημα με τίτλο «Εποχές».

Ακολούθησε η Βασιλική Λυραντζάκη η οποία αρχικά διάβασε τον «Ζωγράφο» του Θεόδωρου Σίδερη και, συνομιλώντας με το ποίημα, έγραψε τη «Μελωδία των Δεσμωτών».

Τέλος η Άννα Χαχοπούλου διάβασε «Το πιο παράξενο φιλί» από τον «Συλλέκτη», και η ομάδα, μαζί και η Μαρία Δασκαλάκη, έστειλαν τους χαιρετισμούς τους στον ποιητή.

Από την μεριά μας να προσθέσουμε μόνο ότι στην μεγάλη μουσικο-ποιητική συνάντηση που προετοιμάζει το εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, στις 20 του Μάρτη στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, θα διαβαστούν ποιήματα και του Θεόδωρου Σίδερη.

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s