«Ο ήρωας της θάλασσας» στο Δημοτικό Σχολείο Παζινού

Με το παιχνίδι και τα παιδιά, για τη ζωή και το περιβάλλον

Ο ήρωας της θάλασσας - Ελευθερία Τσικαλά
Ελευθερία Τσικαλά – Ο ήρωας της θάλασσας

Η Ελευθερία Τσικαλά ήταν προσκαλεσμένη της Β΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παζινού και συναντήθηκε στις 29 Μαρτίου 2018 μαζί τους για μια σύντομη περιήγηση στον κόσμο του «ήρωα της θάλασσας».  Το περιβαλλοντικό παραμύθι της, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς αξιοποιήθηκε ως παιδαγωγικό υλικό και εργαλείο από εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Η Ελευθερία Τσικαλά, απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Ρεθύμνου, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1993. Το παραμύθι της μεστό σε μηνύματα και με απλότητα, αγγίζει τις παιδικές ψυχές κάθε ηλικίας, και η ίδια δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να βρει «κώδικα επικοινωνίας» με τα παιδιά.

Η Β΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου στον Παζινό έπιασε κουβέντα με την Φαίδρα τη χορευταρού, πήραν μέρος στο 1ο Κρητικό Φεστιβάλ Χορού για Γαρίδες, αξιοποίησαν ένα καλάμι για αναπνευστήρα και βούτηξαν στα φιλόξενα νερά της θάλασσας, συνομιλώντας με τον Δάκη Χταποδάκη, τον Σάκη Μεδουσάκη, τον κύριο Αστέρη και φυσικά τον ήρωα της θάλασσας. Τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια και «κρεμάλα» βρίσκοντας τη λέξη κλειδί: ΥΠΕΡΑΛΙΕΥΣΗ, τη λέξη που και τα ίδια τα ψάρια είχαν πει με παράπονο στον ήρωα της θάλασσας. Και πέρασαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε!

Χρήστος Τσαντής


Για παραγγελίες του βιβλίου συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

Τιμή βιβλίου σε προσφορά: τώρα μόνο 5,90 + έξοδα αποστολής

Εκδόσεις Ραδάμανθυς
Από την παρουσίαση του βιβλίου στο Ρέθυμνο

%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%b8%cf%8c%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf

 

Σχολιάστε